בריחה מאינטימיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בריחה מאינטימיות
    מיכל
    21/02/2011

היי, אני בת 32 איטילגנטית וניראית ממש טוב ,עברתי טיפול התנהגותי שעזר לי להתגבר על חרדות שהיו לי שכרסמו בכל מיני תחומים בחיים, ועסקנו בין היתר גם בתהליך הזוגי , יצאתי להמון דייטים בכדי לתרגל דייטים, כל נושא החרדות שהיו לי ממש הסתדר הצלחתי לזהות מחשבות ולענות להם ולנטרלם. אבל, מאז שהסתיים התהליך (לפני חצי שנה) ואני כבר לא "מתרגלת דייטים" אלא אני מחפשת משהו רציני, אני תמיד חוזרת לאותם מקומות שאני מחפשת מה לא טוב ולא יכולה להתעלם מכך עד תחושת גועל מהבחור או שהפגם שלו גורם לי לרחמים ואז לכאורה אני לא רוצה לצאת עם משהו שאני מרחמת עליו., אני מודעת שאין מושלם, אבל תמיד יש משהו שחוסם אותי ואף לאחר מספר פגישות או שיחות אני מחליטה לרדת מיזה, אני תמיד תקווה שאני אכיר מישהו (רוב הפגישות שלי הן בליינד דייט מהאינטרנט) אז אחזור הביתה וארגיש שזה זה וזה יהיה זורם מצחיק חכם פיקח ואני ארצה להמשיך ללא חשש, חשוב לי לציין שתמיד אני מרגישה שיש מישהו שקצת קשה לי לפסול אותו אני מרגישה חנוקה, פוחדת להפסיד חופש, פוחדת לחשוף להתקרב, פוחדת להתקדם מהר מידי לפן האינטימי(שאני די חסרת ניסיון בו),וכן אני חוששת מהשינוי שיחול להתחולל בחיי לאור זאת, פוחדת לבחור לא נכון לאור חוסר ניסיון,אבל מצד שני, בתקופות שאין לי דייטים אני כ"כ רוצה להכיר לצאת עם משהו ולהתאהב כמו פעם.
    לא עברתי בילדותי איזה מקרה של הטרדה מינית, אבל, כן היה איזה מקרה של הטרדה קלה ברחוב בילדותי ואמא שמאוד חרדתית, ותמיד טיפטפה להיזהר בעקבות כך.
    האם אני צריכה איש מקצוע או פשוט להמשיך לנסות? או לחזור לטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי?
    אני לא מעוניינת בטיפול ארוך טווח , האם אני צריכה לפנות לסקסולוגית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחה מאינטימיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחה מאינטימיות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    21/02/2011

מיכל יקרה,

באופן כללי, בתהליך אימוני ואני מניחה שגם בטיפול, מתמקדים בנושא אחד ועליו עובדים עד להצלחה.
    הטיפול שעזר לך, כנראה, התמקד ביצירת מפגש/דייט ולא ביצירת קשר ממשי, ולכן כאשר עולות לך התנגדויות בנושא זה את מצליחה לענות עליהן ולהתגבר, ולעומת זאת עדיין לא מצליחה להתמודד עם
    הסוגיות שהעלאת בפנייתך ושאליהן אתייחס בהמשך.

אתחיל מהסוף, לגבי חששותייך מפני קשר שיגזול מהחופש. חשוב שתדעי כי חששותייך אלה הינם חששות אשר רבים וטובים שותפים להם.
    רבים מאוד רוצים זוגיות שלמה ומחייבת ויחד עם זאת חוששים מפני הפגיעה בחופש ובעצמאות.
    רבים מאותם אנשים נמצאים בזוגיות טובה ואף נשואים באושר עם ילדים.
    לרוב, אנחנו מוצאים את האיזון הנכון עבורנו, עבור בן/בת-זוגנו ועבור ילדנו, כך שאנו נהנים מהחופש והעצמאות גם בתוך המשפחה, ו"מקומנו החופשי" לא בא על חשבון מישהו אחר.
    ייתכן כי החיפוש אחר פגמים בבחורים שאת פוגשת מונע מהחשש הזה, אולם, ייתכן כי הם פשוט לא ה"אחד" עבורך וטוב את עושה שאינך מתפשרת. העובדה, שלעיתים ישנם ביניהם כאלה שבהם את לא מוצאת פסול, מעידה על כך שכאשר את מוצאת פגם, כנראה שהוא קיים, בצורה זו או אחרת, או כפי שציינתי את חשה ש"זה לא זה".

באשר לחששותייך מפני אינטימיות נפשית, כפי שכתבת "פוחדת לחשוף ולהתקרב" ואינטימיות פיסית.
    אינטימיות נפשית הינה קרבה אשר נוצרת באופן טבעי, נבנית ומתפתחת כאשר חשים בנוח עם השותף לקשר. זוהי פתיחות הדדית גדלה והולכת עם הזמן ועם העמקת ההיכרות ההדדית.
    אצלך ההיכרויות לא העמיקו. במהלך תרגולת הדייטים לא התפתח אף קשר רציני, מאחר והיית ממוקדת ביצירת כמות דייטים ולא התעכבת על איכותם, ולכן טרם ניתנה לך ההזדמנות לפתח קרבה נפשית.
    במידה ותתקדמי בקשר מעבר לשלב הדייט, ותחושי "תקועה", במקרה כזה יש מקום לשקול אימון (שהוא תהליך חיובי קצר מועד) או טיפול, כדי שתוכלי לקבל כלים להתמודד עם החסם הזה, שחוסם אותך ולא מאפשר לך להתקרב ולהיפתח.
    לרוב, האינטימיות הפיסית מתפתחת כאשר האינטימיות הנפשית מתקיימת, לכן, למרות שציינת שאינך מנוסה במישור הפיסי, אני מאמינה שאם תאפשרי לעצמך להתקרב נפשית, תחושי נוח להתקדם לשלב הפיסי. במידה ותחושי קרבה נפשית, אך תרגישי "תקועה" בפן הפיסי, תוכלי שוב, להיעזר באיש מקצוע על-מנת לקבל כלים ולהתמודד עם החסם הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל את חוות דעתה של דורית

מיכל
    21/02/2011

תודה רבה על התשובה המהירה, שאלתי היא איזה פו טיפולי אני צריכה סקסולוגית או אחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן אפשרויות אחדות

דורית כהן
    22/02/2011

מיכל היקרה, קראתי בעיון את שאלתך ואת תשובתה של מוניקה.
    ממה שאת מתארת - את נמצאת ב"לופ" תמידי: את נפגשת עם גברים ואז או שהם נפסלים על תכונה זו או אחרת, או שהם לא נפסלים אבל אז עולות לך התנגדויות מן הצד של חשש מאיבוד שחופש או שינויים שתצטרכי לעשות בגלל הקשר החדש בחיים שלך - והשנויים מפחידים אותך. את לא חושבת שתוכלי להתמודד איתם היטב ומעדיפה שהכל יישאר כמו שאת מכירה. יש משהו מאוד נוח ובטוח במוכר ובידוע.
    בכל מקרה, התוצאה היא זהה: את תקועה בשלב הדייטים.
    נדמה לי שהמשימה הטיפולית הבאה שלך היא חקירה, הבנה והתיידדות עם האישיו של אינטימיות רגשית וגופנית.
    עלי לומר כי את הנושא הזה ניתן לעשות בכמה דרכים, אבל הכתובת שלך היא לא סקסולוגיה, כי את "תקועה" לפני הסקס. אינך נותנת לכך צ'אנס בכלל.
    לאור התקיעות שלך, קואוצ'ינג יכול להצליח אבל לדעתי עלייך למצוא מישהו שהוא גם פסיכולוג, וברור שלא כל קואוצ'ר הוא כזה.
    זה יכול להיות טיפול פסיכולוגי, אבל אולי לא דווקא התנהגותי קוגניטיבי (למרות שאני מאוד מחזיקה מן הגישה הזאת בדרך כלל). אני מציעה לך פסיכולוגיה דינמית (הגישה היותר קלאסית), אם כי זה עלול להיות ארוך, ואפשרות אחרת היא שיטת טיפול הנקראת "עוצמת הרכות", המערבת מגע עדין יחד עם שיחות, ומאפשרת התחברות יחסית מהירה אל עצמך, אל החרדות שלך, להתמודד איתן במקום בטוח. יש מישהי ידועה בתחום הזה בארץ, ואם תיפני אלי אוכל להמליץ עליה, וכן על מישהי אחרת שגם פסיכולוגית וגם קואוצ'רית מנוסה ביותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו