מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דברים שמעצבנים אותהמישהו23/02/2011
שלום,
אני ובת זוגתי שנינו בשנות העשרים, נמצאים ביחד כבר קרוב לחמש שנים עם רקע שהולך עוד כמה שנים אחורה. יש לנו קשר מצויין מכל הבחינות, אוהבים, עוזרים, תומכים ובעיקר מכירים האחד את השני כמו את כף ידינו. יש לנו שגרה מהנה והרבה הערכה אחד לשני, תמיד משתפים, ואפילו יודעים "לריב טוב". אין אצלנו דבר כזה שצוברים טינה. קצת מתעצבנים, קצת פותחים את הפה, מעבדים את זה וממשיכים הלאה בלי מטענים.
אבל, יש לי שתי מגרעות, ידועות, מוכרות, לא חדשות, חלק מובנה מהאישיות שלי, שבת הזוג, למרות שהיא יודעת שהן חלק מובנה ממני, לא מצליחה להתגבר עליהן. יש לי איזה קטע עם שינה, אני יכול לישון פשוט כל הזמן, ואני גם נוטה לדחיינות בדברים שהם לא חשובים (דגש על לא חשובים, כי אני לא דוחה דברים שמפריעים לאחרים או דחיות מהסוג שמייצר בעיות אחרות). סתם מעין תיעדוף של עצלנות.
ולא משנה כמה שאנחנו ביחד, היא כל פעם מחדש מתרגזת בגלל הדברים האלה, כל פעם משהו אחר. וכל פעם מחדש אנחנו רבים על זה, ואני מתרגז עליה מחדש שהיא מתרגזת על זה כל פעם מחדש, כי היא יודעת שזה אני והיא אוהבת אותי כמו שאני והגיע הזמן שתפתח כבר סבילות לזה. לא ייתכן שכל פעם מחדש היא תתרגז על אותם דברים. וזה לא שהם ישתנו או שיש לי כוונה "לעבוד עליהם". אני מנסה להסביר לה שהמגרעות האלה הם חלק אינטגראלי ממי שאני ושזה מעצבן אותי שהיא כל פעם מתרגזת מזה. אז אנחנו רבים קצת, מתעצבנים קצת, היא כאילו מקבלת את זה בהשלמה וממשיכים הלאה, אבל אחריו יומיים שלושה שוב היא תתעצבן מזה שלא עשיתי משהו שהיא ביקשה או כי התחשק לי לישון כל יום שישי.
עכשיו מצד אחד אני מעדיף שהיא תתעצבן עלי ולא שתתבשל לה עם עצמה ועם הכעסים שלה עלי, אבל מצד שני אני חושב לעצמי, יאללה, עד מתי אני אצטרך כל פעם מחדש להתמודד עם השטויות האלה כאילו אנחנו איזה זוג חדש. גם לה יש דברים שמרגיזים אותי וכל עוד הם לא מייצרים איזו בעיה אקוטית אז אני מחליק את זה כי אני יודע שזה היא ואין מה לעשות, אבל נראה לי שהיא לא מצליחה לעשות את ההתקדמות הזו לגבי שני הדברים שציינתי ביחס אלי.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים שמעצבנים אותה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ24/02/2011אלון יקר,
יצרתם יחד זוגיות יפה, טובה ובריאה המבוססת על ערכים בעלי-ערך, ערכים כמו שותפות, פתיחות, כנות אהבה, הערכה ותמיכה. זוגיות אשר לאורך הזמן הוכיחה עצמה כיציבה גם כן.
יישר כח!
שני ערכים נוספים חשובים ומהותיים המהווים גם הם עמודי-תווך בקשר הזוגי, הם ההכלה וההשתדלות.
אתה מבקש שבת-זוגתך תוכל להכיל את המגרעות הטבועות בך, כפי שכתבת "חלק מובנה מהאישיות שלי", תשלים עם קיומן ו"תזרום" עמן כפי שאתה מכיל את הדברים המרגיזים שיש אצלה, כפי שניסחת זאת.
אני מניחה, שבת-זוגתך מצפה שאתה תוכל להכיל את חוסר היכולת שלה לקבל בשלוות נפש את המגרעות הנ"ל, ושתעשה למען הפחתתן, כלומר, שתשתדל עבורה.
ייתכן כי חוסר היכולת שלה לקבל את מגרעותיך אלה נובע משוני בתפיסה או במבנה האישיות של כל אחד מכם.
ציינת שאתה נוטה לדחיינות בדברים בעלי חשיבות נמוכה. ייתכן כי החשיבות הניתנת על-ידי כל אחד מכם לדברים שאתה נוהג לדחות שונה. כלומר אתה חושב שזה לא חשוב והיא, לעומת זאת, חושבת שזה משהו חשוב, ומכאן חוסר היכולת שלה להכיל את הדחיינות/"תעדוף העצלנות", כפי שקראת לזה. כמו כן, ייתכן שהיא נפגעת מכך שאתה מעדיף קודם לישון ורק אח"כ לעשות את מה שהיא בקשה ממך, ולא להיפך.
בד"כ אנו נוטים ל"שפוט" את האחר על-פי צורת ההתנהלות והתגובות שלנו, כלומר מתוך ראייה של "מה אני הייתי עושה/איך הייתי עושה/מתי הייתי עושה זאת". לאור זאת, ייתכן גם כי ההתנהלות שלה שונה בתכלית השינוי מהתנהלותך וכי היא נוהגת לסיים את כל משימותיה ובפרק זמן קצר, ולכן היא לא מצליחה להבין למה אתה מעדיף לדחות.
לעומת זאת, קיימת האפשרות שהיא מתנהלת בדיוק כמוך וזה מפריע לה. למעשה היא רואה בך את הדברים שמפריעים לה בהתנהלותה, אתה ה"מראה" שלה, ולכן היא כ"כ כועסת, בבחינת "הפוסל במומו פוסל".
לשאלתך, אני מציעה שתנסה לקבל ולהכיל את העובדה שקשה לה עם חיבתך היתרה לשינה ועם דחיינותך ותפעל כך ששתי מכשלות אלה לא תבאנה לידי ביטוי "על חשבונה". במילים אחרות, כאשר היא מבקשת ממך משהו, עשה זאת לפני השינה, במידת האפשר.
אני מאמינה שכאשר היא תבחין בהשתדלות שלך למענה היא תשתדל למענך גם כן, שהרי יחס גורר יחס, ו"תרחיב" את יכולת ההכלה שלה בנוגע למגרעות הנ"ל. היא תוכל לקבל ביתר סלחנות/הבנה את חיבתך לשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)