מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני בהריון מחוץ לנישואיןיסמין24/02/2011
שלום , שמי יסמין אני נשואה בת 22 בהריון חודש שמיני מהאקס שלי
אני לא רוצה את בעלי אני לא יכולה לחיות איתו כי הוא בן אדם אלים קשה לי לחיות איתו ולא טוב לי איתו וגם התחתנתי לו בניגוד לריצוני והוא יודע את זה ועם זה הוא לא רוצה לעזוב אותי לנפשי .
אני והאקס שלי לא מאותו דת תיכננו שיכניס אותי להריון משום שאנו אוהבים אחד את השני , אחרי שידע שאני בהריון בתחילת ההריון הוא ביקש ממני לעשות הפלה וכי הוא לא מוכן להיות אבא , אני לא הסכמתי והשארתי את התינוק הוא ניתק איתי קשר ואחרי כחודש חזר אליי אומר שהוא אוהב אותי אבל לא רוצה את הילד והוא לא יתערב בשום אופן ובפנים בעתיד שלו..
ההורים לא רוצים שאני אחזור הביתה בחזרה למרות שהם יודעים שאני סובלת עם בעלי כי אני בהריון , אני בקשר עם לשכת הרווחה הם מציעים שאני אלך למעון נשים מוכות , אבל אני מבולבלת נשאר לי חודש עד הלידה וקשה לי להחליט ולא יודעת מה לעשות אני מוטרדת ומפחדת למישהו יש פתרון שיוכל לעזור ולהקל עליי קצת :( ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך להסתייע בגורמים המקצועיים
עדי בדיחי25/02/2011הי יסמין,
אני מציעה שבכל זאת תמשיכי את הקשר מול לשכת הרווחה- נסי לקבל שיחות קבועות וסיוע צמוד יותר, ולקבל יותר מידע על הפתרונות שהם מציעים לך. בגדול נראה כי הבחירות שלך אינן מגיעות דווקא מהמקום ה"בוחר" שלך, ז"א, לא בחרת את החתונה, למשל. עם זאת- כן השארת את הילד, דבר שמעיד על הכוחות שלך. לכן אני מציעה לנתב את הכוחות האלה רק לטובתך ולטובת המאמצים והאנרגיות שאוטוטו תצטרכי להוציא על חיים טובים לך ולילדך. לשם כך את בהחלט צריכה לעזוב את המערכת הזוגית שלא טובה לך ולהתרכז רק במה שיכול לסייע לך. אני מציעה גם לפנות לקופ"ח ולהתייעץ עם עובדת סוציאלית, זה עוד משהו שיכול לעזור לך, גם ברמה הפרוצדורלית - לבצע את המעבר מהבית ולהיעזר בתמיכה לקראת הלידה ולאחריה.
שיהיה בשעה טובה והיי חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יסמין25/02/2011לשכת הרווחה אומרים שאני רק צריכה לעזוב את הבית וללכת למעון נשים מוכות , אבל את יודעת עוד חודש אני עומדת ללדת והתינוק רוצה שקט..והבעיה שבעלי לא יודע שהילד לא שלו ..אז אני לא יכולה לתבוע מן האבא הבילוגי מזונות...
עזבתי את הבית וחזרתי לבית ההורים משום שבעלי אלים מאוד מאוד מאיים וצעקן אני לא יכולה לחיות איתו סבלתי דיי ,וההורים שלי די לוחצים עליי שאני אחזור כי אני בהריון והם לא יכולים לגדל לי ילד לפעמים חשבתי שאני אתאבד כל הזמן אני בוכה ובודדה לא אוהבת לשבת עם אנשים ולא אוכלת וגם חשבתי על לברוח מהבית כי ההורים שלי לא מסכימים שאני אתגרש כי אני בהריון אבל אין לי לאן ללכת כי אין לי כסף.
אם חשבתי לברוח מהבית אין לי מקור פרנסה ועוד חודש אני עומדת ללדת אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות :(
מה אוכל לעשות??
הביטוח הלאומי לא יעזור לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עדי בדיחי26/02/2011אני חושבת שאת באמת זקוקה לאוזן קשבת ולנסות לסדר את הדברים. נכון שהילד רוצה שקט - אבל האם הוא יקבל אותו בבית שלך היום, עם הבעל? אם הבעל אלים ושתלטן זאת בעיה אמיתית שאת חייבת לברוח ממנה כדי להתפקס נכון יותר על ההתנהלות הבאה שלך.
לגבי ביטוח לאומי- לא יודעת האם הם יוכלו לסייע, בד"כ זה תפקידה של הרווחה בעיר מגורייך. הנושא הזה של ההסתרה - מי האב האמיתי -גם בטח משפיעה עלייך לרעה ולא פשוט לך להתמודד גם עם האקס, גם עם ההיריון, גם עם הבעל, גם עם ההורים וגם עם ה"דיכאון" שאת חווה- לא נפגשת עם אנשים ולא אוכלת (?) - זוהי נורת אזהרה- את חייבת לפנות לעזרה. לדעתי- הקשיבי לרווחה, הקשיבי לגורמים המקצועיים, ונסי לשתף אותם ולבקש שיחות קבועות עם עו"ס של הרווחה כדי לקבל סיוע רגשי. לגבי פרנסה, קורת גג וכו'- רק דרכם. הכי חשוב כרגע שתהיי במקום בטוח לך. לגבי גירושין- ההורים שלך לא חיים עם הבעל ולא תמיד יודעים מה את חווה.. את צריכה לקבל את הכוחות כדי לעשות צעד שנכון לך.. ולכן אני מעודדת אותך כן לפנות ולהיות קשובה למי שמסייע לך ברווחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)