בעיות אובססיה של בעלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות אובססיה של בעלי
    רחל
    24/02/2011

אני נשואה כ10 שנים עם 2 ילדים.
    בתוך מערכת יחסים שהיתה אידיאלית עד עכשיו.
    בשנה באחרונה הייתי באירוע משפחתי שם במקרה הגיע גם האקס שלי לפני 17 שנה, מערכת יחסים חסרת משמעות וקצרה.
    בעלי שידע עליו בעבר זיהה אותו ומאז הוא לא מפסיק לשאול אותי שאלות טורדניות וחטטניות לגבי טיב היחסים בפרטי פרטים אינטימיים בצורה מעליבה וזה הגיע למצב של כמעט פרידה.. הוא גם עבר טלטלה עסקית בזמן הזה והוא משקם את עצמו בצורה פוסיטיבית עם תמיכה מלאה מהמשפחה..
    אנא עזרי להבין אילו סיבות פסיכולוגיות יכולות להיות למצב הזה וכיצד לדעתך כדאי לפעול כדי להפסיק את ההטרדה הזאת ?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אובססיה של בעלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדעתי יתכן ויש קשר בין הדברים

עדי בדיחי
    25/02/2011

הי רחל,

כנראה אינסטינקטיבית, אבל לא סתם הזכרת בצמוד להתנהגותו מאז הופעת האקס, גם על הסיפור האישי שבעלך עובר. בהנחה ולא היו לו סיבות טובות לחטט במעין קשר קצר וחסר משמעות- אני מניחה שהסיבה הפסיכולוגית יכולה להיות דווקא מה שהוא עובר כרגע. גבר אשר כמעט מאבד את מקור פרנסתו או אשר חווה חוויה שדומה לכך בבסיסה, מאבד בו זמנית את ביטחונו האישי, את החזקה על הבית, את החזקה על התנהלותו הכלכלית של הבית וכלה של הילדים והאשה - גם אם רק במחשבה. עצם שזה פתאום עולה- זה יכול לעשות הרבה. להיות במקום "כ מבוטל ומסורס- משמעו פגיעה קשה. כמובן שעזרה ותמיכה מהמשפחה ומהחברים יכולה בעיקר לעזור- לא פעם לצערנו, זה לא מספיק (אמנם זה מצוין וטוב שהתמיכה שם) הרבה פעמים נדרש שהוא עצמו יעשה איזשהו תהליך ולזהות בעצמו את היכולות האחרות שלו, אל מול המשבר שחווה. אני מניחה שאת תומכת בו, עם זאת - לגבי התגובה על האקס- יהיה נכון לדעתי כן לתת לו ולפרגן לו את ההרגשה שאת כאשה יכולה לתת לו- את המקום הבטוח שלו- בזוגיות. כאשר אינו בטוח במקום של הפרנסה, את תוכלי להעלות מעט את מדד המקום הבטוח שלו אצלך. אין לדעת מה עובר לו בראש, אולי הוא חש לא טוב מספיק, לא חיוני מספיק.. אולי החוויות בעבודה השאירו הצטלקויות לא מעטות עבורו - אפילו מבלי שיספר, אולי הן שם.

אני מציעה מלבד כך שתחזרי על דברייך שהקשר עם האקס היה חסר משמעות, בכל זאת לנסות לא לתת הרבה חשיבות לתגובות כאלה של חוסר ביטחון מצידו- ולנתב את המאמצים לעבר הזוגיות שלכם. אם לא היה אירוע שיכול היה לשבור אמון, ולהצדיק את התגובה שהגיב מולך, יהיה בהחלט כדאי להיות נחושה למלא את החללים שנוצרו אצלו בהרבה אהבה וביטחון - שאת שם בשבילו, שאת מקשיבה, שהוא עדיין מספיק אידיאלי, וששום גורם אחר לא יסיח אותו מהמקום הזה. נסי להחדיר בו את הביטחון הזה, לאט, בשיחות ובחוויות יחד, ופחות לתת מקום לפרטי פרטים על אותו אירוע- מובן שבשאלות האלו יש הרבה רצון גם, אולי, לשמוע- אני מספיק טוב בשבילך , יותר מההוא, למרות כל מה שעבר עלינו כתוצאה מהמשבר.

אשמח לשמוע דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו