משבר בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות
    שירי
    25/02/2011

שלום,
    אני בת 24, נמצאת בקשר כבר שנה. אנחנו מאוד מאוד אוהבים, נמשכים זה לזו, חברים טובים, ובאמת אוהבים להיות ביחד.
    הבעיה שאנחנו מתמודדים איתה עכשיו מורכבת משני מצבים. הראשון- אני די סגורה והרבה פעמים קשה לי לבטא הרגשה או דאגה שיש לי במילים. הוא מאוד וורבלי, יודע טוב מאוד להסביר מה הוא מרגיש ורוצה, ועם מה קשה לו. עם הזמן למדתי להיפתח איתו, והוא כבר מכיר ויודע לפעמים לדובב אותי כשצריך. אבל בכל זאת, כשיש לנו איזה ויכוח או בעיה, ההתמודדות שלי תהיה הרבה פעמים להתרחק ולהסתגר בשתיקה, לרוב מתוך הרגשה שאני איכזבתי או ש"זה באשמתי" ואני מסתגרת במעין תסכול שלי שאני לא מצליחה להסביר לו. לעומת זאת ,ההתמודדות שלו תהיה לדבר ולפתוח את הדברים ולא "לשתוק ולקוות שזה ייעלם" כמו שהוא אומר שאני עושה.
    דבר שני- בזמן האחרון היו לנו בעיות בנושא של סקס, גם פה השוני בינינו ברור.. הוא מאוד מאוד יצרי ומיני, ומאוד פתוח ויודע מה הוא רוצה. יש לו חשק מיני מטורף, אין יום שהוא לא רוצה לפחות פעמיים-שלוש. לעומת זאת אני פחות יצרית ממנו והחשק המיני שלי לא גבוה באופן רציף (יש תקופות בחודש שכן, ויש תקופות שלא). זה לא נובע מחוסר משיכה, אני מאוד נמשכת ואוהבת לשכב איתו, והוא יודע את זה. אבל העניין הזה בכל זאת מאוד מתסכל אותו -גם ברמה הפיזית (שהוא הולך לישון לא מסופק), וגם הוא מרגיש שאני יכולה להתאמץ יותר בשבילו, ולעשות את זה גם כשלא הכי בא לי.
    בזמן האחרון היו לנו הרבה לילות בהם הלכנו לישון במצב רוח רע בגלל הנושא הזה. וכאן באה לידי ביטוי הסיבה הראשונה שציינתי- השוני ה"התבטאותי" בינינו. בכל לילה כזה שהוא לא בא על סיפוקו, הוא מיד נהיה עצבני ומתוסכל. בכל פעם אני מנסה להסביר לו שאנחנו שונים בעניין הזה, והוא מרגיש שאני יכולה יותר לבוא לקראתו, ואני מרגישה שאני מאכזבת אותו. בלילה האחרון שזה קרה, לא ממש דיברנו על זה, אלא הלכנו לישון. יום למחרת הוא אמר לי שהוא לא יכול ככה יותר. הוא אמר שאני נותנת לנו ללכת לישון ככה בהרגשה רעה בלי לנסות לשפר לו את ההרגשה, שאני לא מראה אמפתיה , שאני שוב כמו תמיד שותקת ומקווה שזה יעבור ולא מתקשרת איתו.
    אני מרגישה כל כך מתוסכלת... אני לא יודעת מה לעשות. אני באמת רוצה לגרום לו להרגיש טוב, ואני מרגישה שלפעמים קשה לי לזהות מה הוא צריך ממני (הסבר רלוונטי למצב/ חיבוק ומילה טובה/ סיפוק פיזי?). אני באמת רוצה להיות הכי פתוחה ומתקשרת איתו, אבל לפעמים אני באמת לא יודעת מה להגיד או איך להגיד.
    ממש קשה לי עם זה, כי הוא האהבה הכי גדולה ואמיתית שהיתה לי, אנחנו חושבים על העתיד ביחד, אנחנו ממש אוהבים, אבל יש לנו מדי פעם את הבעיות האלה שצפות ועולות ולא נראה שהן אי פעם יעלמו...

אשמח לשמוע חוות דעת ועצה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה ללבך

דנה
    25/02/2011

שלום לך
    כשקראתי את מה שכתבת חשבתי שאת מדברת עליי.
    השוני בסיפור הוא שזה קורה לי עם בעלי ולא עם החבר. אני בת 26 וקורה לי בדיוק מה שקרה לך.
    עוד היום בעלי סיפר לי שהוא לא מוכן להמשיך ככה, התלבש ויצא מהבית ואמר לי במפורש שהערב הוא לא חוזר הביתה ושמחר הוא חוזר ורוצה לשמוע את ההחלטה שלי: או שאני משתנה לחלוטין בנושא הסקס או שזהו מפרקים את החבילה!!!
    אני שבורה לחלוטין, אני בהריון חודש שישי ואפשר להבין למה הסקס לא ממש בראש שלי עכשיו!!!
    נראה לי שהצרות שלנו דומות מאד...
    נחיה עד מחר ונראה מה יהיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם פערים בסקס?

דורית כהן
    26/02/2011

שירי היקרה, את מתארת ממש במדוייק מצבים שהרבה זוגות נתקלים בהם, וטוב שאת מתייעצת בשלב יחסית מוקדם.
    לבן זוגך יש ציפייה לא ריאלית ומזיקה - שאת "תעמדי לרשותו" בדיוק על פי הצרכים שלו, ויש לו תלונה קבועה (מול עצמו ומולך) כל פעם שאת לא נענית לו.
    אילו היה מבין מה הגישה הזאת עלולה ליצור ביניכם בטווח הרחוק - אני בטוחה שהוא היה משנה את גישתו.
    מאוד חיוני שהוא יקבל שלא תמיד כאשר "בא לו" זה בא לך באותה מידה, ומה שהוא לא מבין זה שאם את תתחילי לקיים איתו יחסים מתוך חשש לאבדש אותו או לאכזב אותו - עם זהמן יצא לך כל הכיף וז יתחיל להופיע לך כחובה וכמטלה. שמעתי המון נשים (ומיעוט גברים) שמרגישים כך כלפי נושא הסקס בחיים שלהם. (את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא על כך כמה מאמרים, על הפער בתשוקה).
    אבל זה נושא רגיש...מאוד יתכן שהוא באמת מאמין שכך זה צריך להיות. והשאלה היא איך לפתוח אותו כלפי גישה אחרת.
    נושא נ וסף שאת מעלה הוא איכות התקשורת שלכם. את נוטה להתקפל ולהרגיש אשמה, ולהימנע משיחות איתו , שהינן חשובות לו מאוד. אנ חושבת שעלייך לעשות את המאמץ מצד אחד לא להתרחק ממנו וכן לתת לו אהבה וחיבוקים, זה בטוח יהיה נעים לשניכם, ומצד שני להיות "בעלת הבית" של הגוף שלך ושל המיניות שלך. להקשיב לעצמך ולדעת מה מתאים לך ומה לא מתאים לך ומתי.
    אל תחששי להגיד לו לא, אבל באותו זמן הציעי לו הרבה אהבה והישארי איתו, אל תנתקי מגע.
    הרבה פעמים חלק גדול מן הצורך בסקס הוא הצורך בחיבוק ואהבה וחיבה, וסקס מהווה כלי מאוד ישיר ומיידי להתחברות כייפית, כך זה מופיע לגברים. אבל נראה לי שהחבר שלך מוכן גם להתחברות מסוגים אחרים, של שיחות נפש עמוקות, ואולי גם של חיבוקים. אולי תקראו יחד את אחד המאמרים, ותשוחחו עליהם? חשוב שהוא ישמע את הדברים לא מפיך, אלא יבין שזה קורה להמון זוגות ויש בכך סכנה אמיתית להידרדרות ההנאה בסקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו