מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • מה עושים?
    ענת
    25/02/2011

    שלום רב

    אבקש לא לצטט בשום מקום.
    הנני בחורה בת 30 גרושה אמא לילדה בת חמש, גרושה כבר כמעט חמש שנים התגרשתי מבעל שנהג כלפיי בחוסר אמון.
    כיום אני נמצאת במערכת יחסים נמצאת ולא נמצאת ותיכף אסביר עם בחור בגילי רווק.
    אני מאוד אוהבת את הבחור אוהבת את הדאגה שלו כלפיי כיף לנו ביחד ויש לנו חיבור שלא ניתן להסביר אותו במילים.
    מערכת היחסים בנינו לא בריאה, מערכת יחסים שעברה המון תהפוכות לאורך השנתיים הוא הסתיר ממני מלא פרטים חשובים לגביו ושיקר לי כמה וכמה פעמים יש לציין כי את ההסתרות והשקרים גיליתי לבד ולקח זמן רב עד אשר הודה בנעשה.
    עקב כל הבעיות יצא שבכל פעם נפרדתי ממנו והוא תמיד חזר עם הצהרות הבטחות ומילים יפות. חלק מהפרידות היו ארוכות וחלקן קצרות אך בכל פרידה לא הצלחתי להתגבר עליו למרות שיצאתי עם בחורים וניסיתי אני בחורה שנראית טוב ולא חסר לה כלום מלבד חוסר בטחון כנראה....
    לאחר הפרידה האחרונה שהיתה לנו חזרנו לקשר בהצהרות כי הבחור סיים עם המשחקים והחליט שאני הבחורה של חייו ורוצה להיות פתוח וכן איתי בכל דבר אך אני שהאמון כבר אבד הצקתי לו בכל דרך אפשרית אם זה בשאלות בחקירות ונתתי לו תחושה שהוא חי עם מרגלת ולא עם בת זוג (אני לא חושבת שאפשר להאשים אותי) בעבר ניסינו ללכת לייעוץ זוגי אך הוא לא שרד כיוון שהקשר שוב עלה על שרטון.
    בכל פעם שאני מגיע למצב שבו אני "חופרת" לבן זוגי הוא מתעצבן מתנהג בחוסר סבלנות ומאשים אותי שאיני באמת מנסה להתעלות על עצמי ומנסה להאמין לו מכל הלב כי באמת שהפעם הוא משתדל ומתכוון לזה. כולם סיביבי לאור העבר שלי בכלל ולאור העבר שלי איתו מתנגדים לקשר חושבים שהקשר הזה בהחלט לא בריא לי ולבתי ולא באמת מאמינים שמשהו יכול להשתנות.
    בימים אלו אנחנו בהפסקה כיוון שהוא בא אליי בהצהרה שקשר בנינו יימשך אך ורק אם אנחנו הולכים ברצינות ומפסיקים עם המשחקים וזה אומר לספר לכולם על קיומו של הקשר למרות התנגדות המשפחות והסביבה בתנאי שאני אפסיק לתת לו הרגשה שהוא חי עם מרגלת להפסיק לתחקר אותו ופשוט להאמין בו והדבר הגדול זה לעזוב דירה שאני ובתי גרות בה כמה שנים ולשכור דירה משותפת איתו ולעזוב את הדירה הנוכחית .
    הצעתי לו לפני כל הצעדים הפזיזים האלו שעדיף קודם שיוחזר אליי הבטחון בקשר שכל כך חסר לי למשך תקופה מסויימת לתת לבתי להתרגל שוב לחזרתו לחיים שלנו למשפחה לקבל את העניין להראות לכולם שהכל רגוע ויציב ואז לקראת הקיץ שמסתיים חוזה השכירות נשקול מעבר לדירה משותפת.
    הוא מהצד שלו דיי נעול על התנאים שלו כיוון שחושב שמספיק זמן בזבזנו על הקשר ואין זמן למשחקים ורוצה להתקדם בקצב מהיר יותר עד לחתונה.
    אני לעומת זאת מאוד מאוד מפחדת לעשות צעדים שאחכ אצטער עליהם שלא רק אני יוצאת נפגעת כאן אלא גם בתי ומשפחתי לא בטוח תמשיך לתמוך בי וגם אני לוקחת סיכון בלאבד דירה שמתאימה לי מבחינת מיקום ומבחינה כלכלית.
    איך לדעתך אני צריכה לנהוג ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • גלי אחריות ואל תיסחפי

    דורית כהן
    26/02/2011

    ענת היקרה, היטבת לתאר את מערכת היחסים, ואת ה"תרומה" של כל אחד מכם להיווצרות המצב הלא יציב ביניכם.
    מכיוון שאת אחראית גם על עוד נפש - הבת שלך - עדיף להיות זהירה ושקולה, ולבנות את הקשר המחודש בהדרגה. אני מבינה שהוא חשוב לך ויש לכם חיבור חזק מאוד. זה פרט מאוד חשוב וטוב שהוא ישנו, אבל זה לא מספיק לחיים משותפים לאורך זמן. דווקא בגלל שיש כאן כבר היסטוריה של אי יציבות וסיום הקשר כמה פעמים - והעובדה שיש אצלך רגישות יתר אצלך לכל תופעה של פגיעה באמון - מן הסתם בגלל התנהגותו של הבעל הראשון שלך, את חייבת לעצמך להגיע איתו למערכת יחסים יציבה ולבנייה מחדש של האמון.
    מצד שני, אני יכולה להבין עד כמה זה קשה לו לעמוד מול החקירות שלך. נסי לעבוד על התגובות שלך ועשי את המאמץ מבחינתך, ובקשי ממנו לעשות את המאמץ ולשתף אותך יותר בחיים שלו. אני מניחה שאת מודעת לכך שהרבה אנשים בוחרים להימנע מלשתף את בני זוגם, בגלל שהם לא אוהבים את התגובות החשדניות שלהם ואת השאלות הנוספות הבאות בעקבות שיתןף בפרט זה או אחר. חשוב שתשנו את סגנון השיחה שלכם, שתהיה יותר נעימה. שווה להשקיע בכך אפילו בעזרת קצת ייעוץ זוגי שיהיה מכוון למטרה זו.

    אני חושבת שהוא בתור רווק - לא ממש מבין עד הסוף מה זאת אומרת לקחת אחריות על עוד מישהו, ואולי יש לו עוד סיבה לרצות לגור איתך, שאינה קשורה רק לאהבה שלו כלפייך? אולי חוזה שכירות שנגמר? אולי הוא גר עם ההורים שלו ונשבר לו? עימדי על הצרכים שלך ושימרי על עצמך ועל הבת שלך. אל תיסחפי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דורית תודה רבה לך על התייחסותך...

    ענת
    27/02/2011

    לבנתיים המצב לא מתקדם לאף מקום הוא בשלו לגבי תנאי המעבר ולא מוכן לנסות קודם להחזיר לי את האמון והבטחון שאבד לי בגלל כל השקרים וההתסרות שלו מהעבר.
    הוא רוצה שאקח את הסיכון ואעשה וויתורים כי הוא מעוניין כבר להתקדם בקשר.
    הוא אכן כרגע גר אצל ההורים ורוצה לצאת משם כי הוא אוהב פרטיות הוא כרגע שקוע בחובות ולא יודעת אם יוכל להתחייב לדירה שכורה לבדו ולמען האמת מפחדת לקחת סיכון גם כזה שהמצב אצלו לא הכי מסודר למרות שהוא טוען שמהבחינה הזאת ברגע שניהיה שותפים הכל יהיה בסדר.
    בעבר הוא עבר לדירה בה אני מתגוררת כיום גרנו 3 חודשים יחד וגם עניין התשלומים לא היו באופן סדיר מהצד שלו הרבה נתתי מכיסי גם כשלא ממש היה לי.
    אז כרגע אנחנו לא משוחחים ולא מדברים המצב נשאר תלוי באוויר אם בכלל יש סיכוי שיעבורו עוד כמה ימים שבועות חודשים ואולי ייצור קשר כמו שבעבר ויש מצב שלא הכל חוזר על עצמו שוב ושוב .
    אני בכל אופן מפחדת לעשות צעדים פזיזים שאח"כ אצטער עליהם מצד אחד מצד שני משהו בי לא נותן לי מנוחה.

    מתסכל.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דורית תודה רבה לך על התייחסותך... - תגובה

    דורית כהן
    27/02/2011

    ענת יקרה, בדברים שהוספת חיזקת את הכיוון שעליו התרעתי: העובדה שהוא גר בבית ההורים ורוצה את הפרטיות שלו, מעידה על כך שהמוטיבציה שלו והלחץ שלו לעבור לגור איתך לא באה מן הכיוון הנכון. את מהווה פתרון בשבילו שמספק לו כמה צרכים. זה לא אומר שהוא בשל לזוגיות ולאחריות.
    אדרבה, שייקח לעצמו דירה קטנה ויראה שהוא מסוגל לדאוג לעצמו. זה לא נכון מצידך לשלם עליו. עם כל האהבה והרגש והמשיכה והחיבור עליהם דיברת - כל זה אינו מספיק כאשר מדובר בבן זוג לחיים. צריך עוד דברים.
    נכון שהוא מציב לך תנאים, אבל עלייך להיות חזקה - למען עצמך למען הבת שלך - ולהתנות גם את תנאים שחשובים לך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו