מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוייובל26/02/2011
היי
יש לי חבר שלוש שנים ושנינו משוחררים מהצבא כבר כמעט שנתיים
כשהשתחררתי מהצבא התחלתי לעבוד ומאד התחברתי לאנשים שם זה צוות מדהים וכולם התרגלו אליי ובכלל אני מאד נהנית לעבוד שם
חבר שלי התחיל לעבוד בעבודה מעודפת במלון ....ולפני בערך 3 חודשיים עזב ומאז הוא חיפש עבודה ולא כל כך מצא וזה פשוט דיכא אותו אז הוא החליט לעשות צעד ולעבור לגור באילת ולעבוד שם
הוא אמר לי אני יסע יהיה שם חודש יראה אם באמת טוב לי שם ואני מוצא עבודה ..אם כן .אז תעברי איתי ותעבדי שם גם
בסניף שאני עובדת יכולים לעשות לי העברה לסניף באילת
בכל אופן הוא נשאר שם כבר חודש וחצי ואני נוסעת אליו כמעט כל סוף שבוע לראות אותו
והמרחק קשה לנו אז הוא ביקש שאני יעבור כבר לסניף באילת
הודעתי לעבודה שאני עוזבת ורוצה העברה ואמרו לי אין שום בעיה
בכל אופן יש בי מין פחד כזה לעבור אני לא יודעת אם זה בגלל שאני בת יחידה או שאין קשר
אני מאד רוצה להיות שם ולגור איתו ביחד וככה להכיר אותו הרבה יותר טוב כי הרבה זוגות שהם חברים שלנו ובגיל שלנו 22 כבר שם וכיף להם
אני חושבת שהפחד שלי מתבטא בגלל מקום העבודה
כי שם אני יעבוד בסניף אחד ..ומפחיד אותי שאני יחזור אחרי תקופה שנהיה שם הביתה ואני לא ימצא עבודה למרות שגם שם אני יכולה לעשות ההעברה
אני חייבת את העזרה שלכם כי אני אמורה שבוע הבא להתחיל באילת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות יכולים גם להיות משהו חיובי
דורית כהן27/02/2011יובל היקרה, את מאוד צעירה, ואת עומדת לעשות צעד גדול: לצאת מבית ההורים, להתנתק מצוות אנשים שאת מאוד נהנית לעבוד איתם, ולעבור לגור עם חבר בפעם הראשונה בחיים, ולהסתגל לעיר חדשה, לצוות חדש בעבודה. המון אי וודאויות.
נסי להיזכר איך היה לך לצאת לצבא? האם גם שם הרגשת פחד? חששות? חרדה?
איך הרגשת ביום הראשון של יציאתך לעבודה הראשונה אחרי הצבא? יש להניח שכיום מה שעובר עלייך זו לא הפעם הראשונה שאת חשה פחד לקראת הבאות.
ככה אנחנו בנויים.רוב האנשים חשים מתח וחרדה ופחד מסויים לקראת מצב חדש, המלווה בהרבה אי וודאות. אבל אלה תחושות שמסתיימות מהר, ברגע שאת מתחילה להתמקם ולהקטין את אי הוודאות.
עכשו, שימי לב, יש כאן מלכודת מסויימת:
רמה מסויימת , לא גבוהה, של מתח וחששות הינה חיובית ואפילו עוזרת: את יותר דרוכה ועירנית, וזה טוב להתחיל כך במקום חדש, עוזר לקלוט מה קורה ולשים לב לפרטים חשובים.
אבל!!! רמה גבוהה מדי של מתח וחרדה עלולה "לשתק" אותך, והאנשים החדשים בסביבתך יקבלו את הרושם הראשון ממך דרך השיתוק הזה, וזה כמובן לא טוב.
אז נסי להעריך איפה את נמצאת על הרצף הזה, לא להיבהל מקצת חששות ופחדים, זה טבעי ואנושי. ואם זה יותר ממה שאת כבר נתקלת בחייך במצבים של פרידה והתנתקות - חישבי על דברים שאת מכירה בעצמך שעוזרים לך להירגע, והתחילי להפעיל אותם: למשל, קצת שחרור גופני - פעילות ספורט, ריקוד, טיול בחיק הטבע, מוסיקה, שיחה עם מישהו קרוב ואוהב- כל אחד והדרך שלו להרגיע את עצמו.
ועוד משהו חשוב: נסי לחשוב מחשבות חיוביות: איך התמודדת בעבר עם מצבים חדשים. למשל, על פי מה שאת מתארת את תחושותייך בעבודה הנוכחית - הצלחת להשתלב מצויין שם. כלומר את יכולה כבר לזקוף לעצמך הצלחה במשימה הראשונה לאחר הצבא. איך היה לך בצבא? עד כמה היו לך חוויות של התמודדות מוצלחת שם? בתיכון?
ככל שאת צוברת יותר חוויות של הצלחה בחיים - זה מצייד אותך ביותר בטחון פנימי שגם תצליחי בהמשך , במשימות הבאות של החיים.
אני מאחלת לך המון הצלחה וחוויות טובות, וגם אם יהיו קשיים - אפשר ללמוד מהם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יובל27/02/2011תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)