כמה שאלות.. מקווה שתעזרו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות.. מקווה שתעזרו
    בלה
    27/02/2011

שלום, אני בת 25.. אחרי מערכת יחסים של 7 שנים והפסקה של חצי שנה, נדמה לי שמצאתי את הבחור שחיפשתי כל חיי... יש בו המון דברים שאני אוהבת אבל יש גם כמה דברים שקצת גורמים לי פתאום לפחד שמא- זה לא יצליח...
    אז ככה.. הוא בן 27, אנחנו יוצאים חודשיים. מההתחלה, אני והוא התחברנו מאוד בקלות וכבר בשבוע הראשון להכרות, ישנו אחד אצל השני. הוא גבר שמעוניין בזוגיות ומחפש קשר שיגיע לחתונה, וכך גם אני.
    1. בשבוע הראשון התנשקנו המון.. ואז זה פסק... שמתי לב לאחר זמן מה, שהוא מתחמק מנשיקות.. כששאלתי אותו בקשר לכך, הוא אמר: " צריך לשמור את הנשיקות לאירועים מיוחדים, אם נתנשק כל הזמן, בסוף ההתלהבות תעלם".... זה קצת הפתיע אותי.. מה דעתכם- האם אני צריכה לחשוש? או לקחת את העניין לצד חיובי?

2. הוא מקים אתרים ואת רוב זמנו הוא משקיע בכך- לעיתים 9, 10 שעות ביום.. מה שמשאיר אותי בצד. אנחנו גרים רחוק אחד מהשני ונפגשים סופי שבוע שבהם הוא ישן אצלי או ההפך.... דיברתי איתו על כך, אמרתי שצריך לאזן בין הזוגיות לדברים האחרים בחיים אבל הוא אומר שכרגע זה אחד הדברים היותר שמעסיקים אותו, במיוחד כאשר מדובר בכסף טוב ולכן כל האנרגיות שלו מושקעות בזה.. מה אני צריכה לעשות?תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות.. מקווה שתעזרו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתכן שיש קשר בין שתי הבעיות...

דורית כהן
    27/02/2011

בלה יקרה, נושא הנשיקות מעורר תהיות אצלי: נדמה לי שמי שאוהב להתנשק - ירצה לעשות זאת הרבה. בדקת האם אולי יש משהו פיזי שמפריע לו? ריח פה? סגנון נישוק?טיימינג הנישוק?

יש נקודה נוספת, רגשית יותר: האם ידעת שהרבה זוגות מפסיקים להתנשק נשיקה צרפתית לאחר זמן? אומרים שלהתנשק זה הרבה יותר אינטימי מאשר חדירה בסקס! זה דורש קירבה ורוגע, ובאמת המון אהבה והתמסרות. ואם יש משהו שעומד ביניכם מבחינה רגשית - הרבה פעמים הנשיקה היא התחום הראשון שייפגע, כאשר יש איזה מתח בין שני בני הזוג.
    ציינת את הנושא השני. האם שמת לב מתי התחלת להתלונן על הנושא השני בפניו? אולי יש קשר בין שני הדברים?
    יש לי הרגשה שלמרות שהוא הצהיר על רצון להתקדם לזוגיות רצינית - לא בטוח שהוא מבין מה פירוש הדבר כפי שאת מבינה זאת. את רוצה הרבה ביחד ואילו הוא זקוק להמון ספייס (כפי שגם בא לידי ביטוי גם ברתיעה שלו מנשיקות).
    השוני ביניכם יכול להסתדר, במידה ותהיו יותר קשובים ומבינים את עצם העובדה שאתם לא דומים, ולא תיבהלו מכך. אם ניתן לנהל איתו שיחה לא מאשימה אלא שיחה שמצויידת בסקרנות ובנכונות להבין את האחר - ולהעלות מה חסר לך מבלי להאשים אותו בכך. הוא לא אשם שאת זקוקה לנוכחות רבה יותר של גבר בחיים שלך. זה צורך שלך. אם תציגי לו את זה בתור חובה - זה יגרום לו להתנגדות. אם תתחילי לקטר ולהתלונן, זה ירחיק אותו עוד יותר.
    לעומת זאת, אם תציגי זאת בתור משהו שישמח אותך ויגרום לך סיפוק - יש סיכוי רב יותר שהוא יעשה שינוי לקראתך, מרצונו החופשי, ככל שהיחסים איתך ייראו לו חשובים יותר.
    אשמח לשמוע מה את חושבת, ולקבל גם התייחסויות של משתתפים אחרים מנסיונם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה...

בלה
    28/02/2011

עכשיו כשקראתי את מה שכתבת, אני בהחלט יכולה להבין את העניין...
    בנוגע לנשיקות- אכן שאלתי אותו, אם יש משהו פיזי שמפריע לו- כמו ריח פה והוא אמר שזה לא קשור, שזה רק הקטע של - "אם נעשה את זה הרבה, ההתלהבות תרד.." מכיוון שהוא נורא נורא חשוב לי, אני חושבת שאין לי בעיה לוותר בעניין הזה.. ולתת לו אפשרות ליזום..
    בנוגע לדבר השני- מכיוון שאני מכירה אותו רק חודשיים, אני מאוד מאוד נזהרת שלא לדבר איתו על הדברים האלה.. הוא בעצמו אמר לי, שיש לו קטע שכשהוא חייב לעשות משהו, הוא צריך לסיים אותו- גם אם זה אומר לשבת ולעבוד על דבר מסויים יממה שלמה.. והוא יודע שבקטע הזה הוא לא בסדר, כי הוא מתעסק בהרבה שטויות אבל אמר גם שזה הפאק שלו...אני לא ממהרת.. ויש לי זמן וסבלנות לבנות את הקשר הזה אני רק מקווה שזה ישתלם לי בסוף.. אני יודעת שהוא לא מדבר על דברים שמציקים לו, הוא קצת סגור.. יכול להיות מטאומות שעברו עליו בעבר- כמו גירושים שם הוריו ודברים כאלה והוא כל הזמן חייב להתעסק במשהו בשביל שחס וחלילה לא לחשוב.. העניין הוא- מה הם הדברים האלה ומה אני יכולה לעשות בשביל להוציא אותו מהבועה.. נקווה שהעניין יפתר. תודה רבה על התגובה המהירה- עזרת לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו