מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חריגהטלי27/02/2011
שלום לכולם!
יש לי שאלה...... אני וחבר שלי נפרדנו, לאחר 4 שנים של זוגיות ו3 שנים של מגורים משותפים. אני מאוד שלמה עם ההחלטה ובטוחה שעשיתי את הדבר הנכון. הבעיה היא שזה קרה לפני חודש וחצי ועדיין לא אזרתי אומץ לספר את זה למשפחה שלי, אני יודעת שהם ציפו לחתונה, מאוד אוהבים אותו ובטוחים שהוא התגלמות השלמות. הם יקחו את זה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד קשה!!!!!!!
כשניסיתי להתייעץ איתם על כך לפני כחצי שעה ולרמוז שאני לא מאושרת , הם אמרו שאני מפונקת , שאהבה זה לא חשוב והעיקר שיהיה בחור טוב.
עליי לציין שאני בחורה שנראית טוב, אקדמאית, עובדת בעבודה מאוד מוצלחת אך נראה שהם לא מאמינים בי וזה ממש חבל לי........
אני בת 26 עוד חודשיים.
זהו אני לא יודעת איך להתחיל, אני עוברת לדירה חדשה השבוע והם אפילו לא יודעים.... אני ממש אובדת עצות....
תודה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמיני בך, האמונה שלהם בך תגיע אח"כ
עדי בדיחי02/03/2011שלום טלי,
ראשית- אני מתנצלת שחיכית עד כה לתשובה, עקב תקלה טכנית המענה שניתן לך לא פורסם. הרי שחזורו המלא..
אני מבינה ממה שאת כותבת שהדעה של משפחתך מאוד חשובה לך. את לא רוצה לאכזב אותם ומרגישה לא נוח לספר להם מה באמת את חשה. את חושבת כי בעיניהם את תיתפסי כמפונקת, או כבעלת דרישות גבוהות מדי. אני מניחה שמבחוץ, הוא נראה אכן מתאים לך והעובדה כי יצאתם כ"כ הרבה זמן מלמדת אולי את המשפחה שלך- שהנה, החתונה קרבה. לפעמים אנחנו פועלים עבור מה שטוב לאחרים ולאו דווקא לנו. והנה, את ממאנת לספר להם מתוך החשש של האכזבה.
אני מרגישה שהתחושה שלך כי הם לא מאמינים בך, וכי את כל הזמן צריכה להוכיח עצמך בפניהם- היא לא באה סתם, ואולי לא רק דרך החבר (שבואי נקרא לו "פרוז'קטור" על היחסים שלך איתם). אני מניחה שהיו עוד מצבים ואירועים בהם את חשה אי נוחות או רצון להוכיח כמה את באמת שווה. זאת אכן תחושה מאוד קשה לחוות כי הרגעין הקרוב אלייך לא מאמין בך. האם פעם קיימת שיחה איתם, או עם מי מהם, על המורכבות שאת חשה? האם הרגשת מספיק בטוחה להעלות זאת מולם?
לצערי ברמיזה הדברים לא יובנו וכשעשית זאת זה נתפס כפינוק. הדבר שאני יכולה להציע לך הוא, אם קשה לך לדבר מולם, זה לכתוב את הדברים, למשל "לראש" המשפחה או למי שמשפיע הכי הרבה עלייך בחוות דעתו, ולספר את הסיפור. אני מבינה שחשוב לך שהם יבינו את המקום שלך, ועל כן צריכה להיות לך הבמה להביא את זה.
מעבר לזה, אני מעודדת אותך למצוא איזה ערוץ תקשורת מולם שיאפשר לך להרגיש כי הם מאמינים ביכולות שלך, מחד, ומנגד- מבינים שאת גם אדם, טוב מספיק, שעושה מה שטוב לו, גם אם מדובר בלעזוב את החבר. רק את חיית איתו ורק את יודעת מה טוב לך- ואם גם היום את שלמה עם זה הרי שעשית מה שטוב לך וזאת הנקודה החשובה. יהיו כאלה שיחלקו עלייך, ומותר להם להרגיש שפיספסת אותו, כל זה לא ישנה שאם את יודעת שעשית נכון- אז עשית נכון.
להערכתי יש לחדד מולם את הביטחון העצמי שלך- לאו דווקא להוכיח חזור ושוב כמה את מוצלחת. לפעמים אם תניחי מעט למקום הזה, פתאום הפידבק יגיע עד אלייך.. אולי הם חשים ממך את המאמץ הרב להוכיח את עצמך ואת הבחירות שלך וזה חלק ממה שגורם להם לתת לך פידבק זה או אחר. אם תניחי לזה- אולי גם הם יתנהגו בהתאם. את צריכה "להכניס לעצמך לראש", שבחירות שלך הן
ר-ק שלך, החיים שלך הם ר-ק שלך, גם אם להורים זה לא נראה הכי נכון- הם רוצים את הטוב בשבילך. אם תגידי חד וחלק- שזה מה שטוב לך, ואת מקשיבה לתחושות שלך- ותשדרי ביטחון בבחירותייך, יהיה קל יותר. סמכי על עצמך קודם כל, אח"כ תוכלי להרגיש כמה אחרים סומכים עלייך.
לגבי הדירה- זה עוד נושא שכנראה את חשה מולם לא נוח, כפי שאמרתי החבר הוא רק טריגר, גם פה אני מעודדת אותך לבוא ולהגיד, ואולי לא לפתוח את זה לדיון אם זה מה שמבהיל אותך מולם- שוב השורה התחתונה- להיות בטוחה בבחירות שלך! אשמח אם תעדכני מה היה בימים האלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי
טלי08/03/2011תודה לך, עדיין לא סיפרתי להם, מקווה שזה יקרה בימים הקרובים ואז אעדכן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)