מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אייך משקמים חיי נישואין לאחר משבר?שלי18/12/2007
אני ובעלי נשואים 10 שנים לפני 6 שנים עברנו משבר קשה מאוד.
בעלי בגד בי, הייתה לו מישהי במשך שנתיים הוא עד היום לא מודה בזה
תמיד הוא אמר שהוא רק עם חברים. אני לא האמנתי לו וממש היום אין
לי שמץ של מושג אייך נשארתי איתו אבל אני חושבת שהייתי מאוד נאיבית וטובה בגלל זה הוא טיפס על זה. עברנו את זה והוא חזר הבייתה בדיוק לבעל הרגיל שהיה לי, האהבה פרחה שוב אבל אני לא שכחתי תמיד בפינה הייתי בוכה וכואבת ונזכרת על כל הסבל שסבלתי שהיה משאיר אותי לבד בערבים ולא היה אכפת לו ממני. תמיד זרכתי לו בצלחת את זה שאני יודעת שהייתה לו מישהיא.
לפני שנה זה שוב חזר בעיטוי הכי לא טוב ילדתי את בתי השניה חזרתי
מבית החולים והוא יוצא לבלות כאילו לא קרה דבר. התחזקתי מעט לאחר
הלידה ואז הצבתי לו עובדה שאני רוצה להתגרש ממנו ואינני מעונינת להשאר איתו. הוא התחנן וירד על הברכיים על מנת שאני לא אעשה את זה.
אמרתי שזו הזדמנות אחרונה שלו, קשה להתעלם מכל מה שעברתי איתו, אין לי אמון בו אנחנו שנה אחרי הכל אנחנו אוהבים מאוד. הוא משתדל מאוד
אבל אני אינני יכולה שלא להזכיר את מה שהיה, אפילו בויכוח הכי קטן.
יש לי מישקעים גדולים מימנו ועד היום אני ניזכרת ובוכה. אנחנו אוהבים מאוד ואני מרגישה שהוא מצטער על כל. אבל אף אחד לא יכול להבטיח לי שזה לא יחזור שנית, מפני שבפעם השלישית אני כבר לא אהיה איתו.
אייך מחזירים אמון? אייך לא להיות מובנת מאליו? מי יכול להבטיח לי שזה לא יקרה שוב, מפני שאני לא אוכל לעמוד בזה ולקבל אותו יותר.
לייעוץ זוגי אין סיכוי שהוא יגיע. אייך אפשר להמשיך הלאה ולשכוח את מה שהיה?
אשמח לתשובה ממך, בהקדם
תודה , שלי(שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים לעבד את הפגיעה ואת הכעס הזה
דורית כהן20/12/2007שלי היקרה,
את מה שקרה לכם הדרך הכי טובה לנסות לפתור היא ע"י ייעוץ, שבו מתבוננים על מה שקרה, בודקים למה זה קרה, ולומדים כלים חדשים שיכולים לעזור לכם בעתיד. כאשר קורה משבר כה חמור, הוא מטלטל אותנו רגשית ומשאיר משקעים כה כבדים, שחיבים לעשות עם זה משהו, אחרת קורה מה שאת מתארת - שעם כל כעס הכי קטן והכי לא קשור זה מציף אותך מחדש, כל העוול הזה והקורבניות הזאת, ועוצמות הכעס הללו לא מאפשרות לשניכם לנהל ויכוחים בצורה עניינית יותר. כי תמיד יהיו ויכוחים ופערים, השאלה החשובה היא האם מצליחים לנהל אותם טוב.
למה את נכנעת לחוסר רצונו להגיע לייעוץ? כבר הצלחת לראות שכאשר את עומדת על שלך הוא נבהל ומיישר איתך קו.
אני אומרת שבלי ייעוץ מאוד קשה "להמשיך הלאה ולשכוח את מה שהיה" כמו שאת היית רוצה. כי כיום את שולפת את מה שקרה מן הזכרון כל פעם בתור סימן אזהרה מה הוא עלול לעולל לך, אבל אם תצליחו עבד את מה שהיה, תוכלי לשים את זה בצד ואפילו לצחוק על כך.
היה לי זוג צעיר שהבעל בגד שם, וכמובן בתחילה עלו המון כעסים ופגיעה, אבל לאחר כמה פגישות היא היתה מסוגלת להשתמש בהומור ולהגיד בנוכחות הבעל ובנוכחותי שהבגידה ההיא כל כך קירבה ביניהם שאולי כדאי לשלוח אותו לבגוד עם מישהי, כי כל כך הרבה דברים טובים קרו כתוצאה מכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון אישי
נעמה24/12/2007חמודה שלי מנסיון אישי את חייבת ללכת ליעוץ. גם בעלי בגד בי בצורה מגעילה. וגם הוא התעקש לא ללכת ליעוץ כי לדעתו . מה שעבר מת. נמחק מדפי ההסטוריה. והוא באמת משתדל ..
אבל הכעס רגשות חוסר האונים ההשפלה הכאב לא נעלמו ולא מתו מבחינתי. הם אולי קהו כמהה. אבל עדיין שם. ומדי פעם הם צצים ועולים בעוצמה שאפילו אני לא יודעת שהיא קימת.
ואם הבגידה לא הרסה לנו את הזוגיות . כל ה"פלאש באקים" שיש לי כתוצאה מכך ודאי יהרסו.
חוץ מזה שהבגידה מבחינתי הרגה לי את האהבה האמיתית התמימה. אני כבר לא סומכת עליו או על מה שהוא אומר.(ולכן שהוא אומר אני אוהב אותך אני מגחכת לעצמי בפנים)
ולדעתי כל זה היה נמנע אם היינו הולכים שננו ליעוץ שהכל עדיין היה טרי פצוע ומדמם. אז אולי היה לי סכוי לסלוח ולשכח. ולא להשאר עם המשקעים (שאני באמת מאמינה יום אחד יהרסו לנו את הזוגיות. היום אני זו שבוגדת בו רגשית לא אוהבת ולא סומכת ועדיין פגועה וכועסת.
וכמה אפשר לחיות בהעמדת פנים?)אז לכי ליעוץ כמה שיותר מהר לפני שתגיעי למצבי . ואז אולי כמוני הסיבה היחידה שתשאיר אותך בנשואין תהיה הילדים..כמה עצוב וכמה חבל!
אם את יכולה לעבוד על זה עכשיו לשחרר את הכל זה הזמן אחכ כבר מאורח וכבר אין טעם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)