קנאה - איך אני נפתר מזה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה - איך אני נפתר מזה?
    אני רק שאלה
    01/03/2011

שלום,
    אני בן 22, במערכת יחסים של שנה, ויש לי בעיה שנקראת קנאה.

ברור לי שזה טבעי לקנא, וכלפי חוץ אני מפגין רמה סבירה ונורמלית של קנאה כמו בת זוגתי (ואפילו גורם לה לקנא יותר, למרות שאני תמיד דואג להראות לה כמה אני איתה), אבל מפנים זה כבר סיפור אחר - אני לא מפסיק לחשוב בצורה פסימית.

בתחילת הקשר (וגם הקשר הקודם) זה התבטא הכי הרבה בהרצת תסריטים שבו אני נפרד מהבחורה בכל פעם שהיה אפילו הקטע הכי קטן שגרם לי להרגיש דחוי, ובחודשים האחרונים של הקשר זה מתבטא במחשבות שהיא תפתח קשר עם מישהו אחר ש"יעשה לה את זה" יותר ממני, וכדומה.(אני הקשר הראשון שלה)

בתחילת הקשר שלנו נפגשנו לילה אחד עם חברים, ובמפגש היא נשאלה מי 'מחרמן' אותה. מסתבר שהיא ענתה בצורה הכי חסרת טאקט שיש (אותי בכלל הפליא שהיא ענתה לשאלה כזאת), ואמרה שם של מישהו שחזר לתמונה לפני כמה שבועות עקב כך ששניהם נמצאים באותה המסגרת. כעת בכל פעם שהיא מזכירה את שמו באחד הפעילויות ששניהם לקחו בה חלק אני פשוט מתחרפן מבפנים ומחייך מבחוץ.

היא בחורה נאמנה אמיתית ואוהבת ובשורה התחתונה הבעיה היא אצלי בראש.
    מבחינת המצב החברתי שלי אין לי שום סיבה לקנא כי יש לי המון ידידות וכמה מהן רצו אותי בעבר. מבחינת האהבה שלה אליי - גם.
    אני מתלבט אם לדבר איתה על אותו הבחור מאחר שזה כנראה יגרום לה לא להזכיר אותו בשיחות שלנו ואז בעצם חוסר הידיעה עלולה לחרפן אותי עוד יותר.

אשמח לחוות דעת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה - איך אני נפתר מזה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה - איך אני נפתר מזה? - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    02/03/2011

"אני רק שאלה" יקר,

קנאה היא אחת התכונות, הפחות אהודות עלינו, שיש בכל אחד מאיתנו, ובדומה לתחושותיך והתנהלותך, רובנו לא ששים להביא לידי ביטוי את עוצמת הקנאה שאנו חשים ולא נוטים ל"חנוק" את בני-זוגנו בקנאה חסרת רסן.
    בתחילת קשר, כל קשר, יש הרבה חוסר וודאות לצד הריגושים וההנאה שבגילוי ההדדי ואולי זו הסיבה בעטייה אתה מרבה להריץ תסריטי פרידה, כפי שכתבת.
    ההיכרות ההדדית מתפתחת עם הזמן ולצידה הקשר בין שני בני-הזוג, אשר מתחזק ומתייצב. ככל שלומדים אחד את השנייה ומכירים זה את זו יותר לעומק, החששות פוחתים, האמון גדל ואיתו גם הפתיחות והתחושה שעם בן-הזוג אתה יכול להיות באמת מי שאתה ללא צורך במסכות, מה שאומר, בהכרח, גם לחשוף, תמיד, בפני בן-הזוג, בצורה ישירה ומכובדת את אשר על ליבנו.
    למרות שבת-זוגתך "נאמנה, אמיתית ואוהבת", כפי שכתבת, אתה עדיין לא חש "בטוח" בקשר. אתה חושש שהיא תיזום פרידה בשל העובדה שאולי "מישהו אחר יעשה לה את זה יותר ממני". בנוסף, אתה לא חש מספיק "בנוח" לחשוף בפניה את תחושותיך בנוגע ל"מישהו מעברה שחזר לאחרונה לחייה".
    מקריאת דבריך קבלתי את התחושה, שמלבד תחושת הקנאה אשר מלווה אותך, מערכת היחסים שלכם טובה ומושתתת על ערכי האהבה, הנאמנות והכנות, ושאתה, למרות הקנאה הזו, יודע להעריך את קיומם בקשר שלכם.
    לאור זאת, אני מציעה לך להקל על עצמך, כך שתוכל לחייך גם מבפנים כאשר אתה מחייך מבחוץ, ולשתף אותה בתחושותיך. הואיל והיא בחורה אמיתית היא תמשיך לספר לך את קורותיה, גם כאשר מדובר על ה"הוא מעברה". היא תרצה להוכיח לך שאין סיבה לדאגה, וככל תדע יותר תרגיש בטוח ורגוע יותר.
    אולי קנאתך אליה אף תחמיא לה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו