בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    ליאת
    06/03/2011

שלום,

אני מתמודדת עם בעייה כבר הרבה זמן, אני לא יודעת אם המצב שאני נמצאת בו נורמלי או שאני צריכה טיפול.

נראה לי שהכל התחיל במותה של אמא שלי, זה קרה לפני שבע שנים (אני בת 25)היא הייתה חולה ומתה דיי במהירות ובהפתעה מוחלטת. בדיעבד התברר לי שכולם ידעו שזה הולך לקרות אבל לא ספרו לי כדי "להגן עליי" באותה תקופה.

אמנם עבר הרבה זמן אבל בשנים האחרונות יש לי מן דפוס התנהגות כזה שאני כל הזמן חושבת שמשהו רע הולך לקרות. בתחום הזוגי זה פגע בי כי מבחורה שהכל היה בכיס שלה עם ביטחון עצמי הפכתי לפחדנית, לפני שהקשר הסתיים פחדתי כל הזמן שהוא יעזוב אותי וזה בסוף מה שקרה. לגבי היחסים עם אבי אני כל הזמן חוששת שהוא יחלה, או שיקרה לו משהו, אין יום שאני לא חושבת על זה וזה ממלא אותי בדאגה רבה.

סך הכל ביום יום אני מתפקדת מכל הבחינות. גם במצבים שחששתי למשל מעבודה חדשה או מלימודים הוכחתי לעצמי שאני מצליחה ואפילו בהצטיינות. אני מפחדת שהמצב הזה ימשך לנצח ואפילו יחמיר, אני מפחדת שבקשר הבא שלי שוב אני אפגין פחד ותלותיות שתנבע ממנו.

אשמח לדעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגנות לאחר אובדן טראומטי

דורית כהן
    07/03/2011

ליאת היקרה, אני מתרשמת מן המודעות העצמית הגבוהה שלך.
    בהחלט סביר מאוד שהחרדות והמחשבות המדאיגות שממלאות אותך מקרינות החוצה ומכתיבות התנהגות תלותית שמעיקה על הסובבים אותך.
    אני שמחה שאין לכך סיבה אובייקטיבית, לאור העובדה שאת מספרת על הצלחותייך במשימות החיים שלך.
    אני שמה לב שאיפה שאת מתמלאת חרדות קשור לא למשימות (עובדה - הלימודים והעבודה לא נפגעו כלל) אלא קשור ליצירת יחסים משמעותיים: הקשר שלך עם אבא והקשר שלך עם בני זוג.
    מאוד סביר שבגלל שקרה לך אובדן טראומטי שלא יכולת להתכונן אליו (כי הסתירו מפנייך את חומרת מצבה של אמא) - את עכשו מכינה את עצמך - הרבה יותר מכפי שצריך - לאבד את היקרים לך. חלק מן "ההכנה" הזאת כולל תסריטים פסימיים ודאגות מוגזמות. כאילו "למדת" שעדיף להתכונן כל הזמן לבלתי ידוע מאשר לחטוף עוד טראומה כאשר את לא מוכנה לכך.
    אבל בדרך את מפסידה את החיים ואת הנאותיהם, כי הכל צבוע אצלך בפחד ובדאגה, ויתכן שכבר הפכת להיות בן אדם דאגן, וזה מכתיב גם את ההתנהגות של אחרים כלפייך.
    אני בהחלט מציעה לך להיכנס לטיפול פסיכולוגי - בסגנון התנהגותי קוגניטיבי - על מנת שתבחיני במדוייק יותר עד כמה זה מפריע לך בחיים ומה את יכולה לעשות כדי להשתחרר מזה.
    לדעתי אינך צריכה טיפול ארוך. חפשי טיפול קצר מועד בסגנון ההוא.
    שיהיה בהצלחה, ונשמח לשמוע ממך איך את מתקדמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו