מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא נמשך לאשתיגיל19/12/2007
אנחנו נשואים 16 שנים, בני 38,ויש לנו 2 ילדים. הקשר שלנו במשבר כבר יותר מ 7שנים. התחתנו מאוד צעירים, והיה לנו הקשר העמוק ביותר שאפשר לדמיין אבל עם ההתפכחות והשנים שעברו הבנתי שמעולם לא באמת נמשכתי אליה פיסית. הסקס הוא טוב מאוד כשהוא קורה, אבל הוא כמעט ולא קורה בטח לא כמו פעם.
יש בינינו המון כבוד, תקשורת טובה רוב הזמן,והאמת העצובה היא שאני אוהב אותה כמו משפחה ולא כמו אשה.בת זוג.
כולם כותבים על הפסיכולוגיה והייעוץ הזוגי, ולפתוח את מה שכואב וכו', אף אחד לא מייעץ מה עושים עם זה שאין סיכוי שאמשך אליה פיסית שוב,כי כבר קיבלתי את התובנה שאני משקר לעצמי שנים והאמת היא שמעולם לא באמת נמשכתי אליה כמו שגבר שאוהב אשה אמור להמשך, נמשכתי לסקס עצמו.
הבסיס הפיסי לא היה שם. היא לא נראית רע- אבל היא לא "הטיפוס" שלי.
קל להיות שיפוטי במצב כזה ולהגיד" למה לא חתכת את היחסים לפני הילדים"וכו'- אבל העובדה היא שנשארנו יחד,אלא שפשוט המצב כבר בלתי אפשרי,אלו לא חיי זוגיות בכלל.
ההתלבטות היא כלכלית והכאב לילדים ולה- אם ניפרד, אני לא מסוגל לפגוע בה כל כך, היא מיד בוכה כשרק מתחילים לדבר על זה- עד כדי כך שהמחשבות הם פשוט להשאר ולמצוא מישהי מהצד שתמלא את החסר.
אבל לטווח הארוך זה לא פיתרון. האם יש מישהו בעולם שיכול לייעץ מקצועית,לפתרון בזוגיות שנובע מחוסר משיכה פיסית בסיסית? הבעיה היא רק שם- אני לא צריך ייעוץ מקצועי כדי להבין את זה.
מה עושים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה מינית שאיננה עוד
דורית כהן20/12/2007גיל היקר,
אתה מעלה שאלה מאוד קריטית וכאובה.
לפני הכל עלי לשאול אותך לאורך כמה זמן כן היתה משיכה פיזית כלפיה? כי אם אתה מרגיש שהכימייה מעולם לא היתה הצד החזק בסקס שלכם - אז סביר להניח שלא ניתן לשנות זאת מהותית. אבל אם בעבר זה כן היה ביניכם, יתכן שעם השנים קרה תהליך מסויים ביחסיכם, שיצר הפרעה ודחק הצידה את המשיכה המינית. תהליך כזה יכול לקרות כאשר למשל אתה מאוד מעריך את בת זוגך וקשה לך לראות בה פרטנרית למין פרוע, לסערת יצרים, להגשמת פנטזיות שהן אולי קצת "מלוכלכות" - בכוונה השתמשתי במילה הזאת כדי להדגיש את הפער, כמו שאתה כותב - לחפש אישה שתמלא את החסר מן הצד - (ולהשאיר אותה אך ורק בפונקציה הזאת).
אז מה שאני חושבת שמכיוון שזאת החלטה כה גורלית - רצוי לחקור את הבעייה יותר לעומק. אולי, למרות מה שאתה כותב, אתם כן צריכים ייעוץ וזה יכול לפקוח את עיניכם כדי להבין מה עלול לקרות למערכת היחסים בזוגיות מתמשכת, והאם ניתן לעשות עם זה משהו.
יש ספר מצויין שכדאי בכל מקרה לקרוא אותו - "אינטליגנציה ארוטית" מאת אסתר פרל, מטפלת זוגית אמריקאית, המדבר על השחיקה במיניות אצל הזוג הנשוי. ספר חדשני, אמיץ, מדהים ומרתק.
בשורה התחתונה - אם כל זה לא עוזר, והאופציה של נישואין פתוחים לא תתאים לכם (כי גם זה פתרון מסויים שאינו כרוך בשבירת האמון או בגירושין) - אז לדעתי לא נכון להישאר יחד. נשמע לי שתחום הסקס הינו חשוב לך ואתה כותב - "המצב כבר בלתי אפשרי,אלו לא חיי זוגיות בכלל". לשניכם מגיעה הזדמנות שנייה לזוגיות שבה תוכלו לחגוג את הסקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)