מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בחייםמילי12/03/2011
שלום.. לא יודעת אם אני פונה לפורום הנכון.. אבל אני חייבת יעוץ....
אני בת 21, קווקזית, סטודנטית... למרות הגיל עברתי המון קשרים קשים שערערו אותי לגמרי... קשר אחד היה עם גבר קנאי ואובססיבי שגרם לי לשנוא את עצמי.. גבר שני היה מישהו שאהבתי עד מעל הראש... הוא היה הבחור מהחלומות... הגבר שחלמתי עליו בילדות כבעל המושלם.. היום למשל אינני רואה את עצמי עם גבר כמוהו... הוא ערער אותי לגמרי... שנתיים הייתי בדיכאון נוראי... פשוט לא אהבתי את עצמי.. לא אהבתי את המראה שלי, את הגוף שלי לא אהבתי את החיים שלי וחיפשתי אשמים... שנאתי את העולם..
היום כשנתיים אחרי... שנתיים של ריפוי עצמי... הלימוד כי אני אמורה לאהוב את עצמי... אני נמצאת בתחושה שחסר לי משהו...
אני בטוחה שלא נשארו בי שום רגשות כלפיו... הוא פגע בי והיה לי קשה להמשיך הלאה אבל אני מעבר לזה..
בשנתיים האלו השתנתי ב180 מעלות.. פעם הייתי בחורה ביישנית תמימה, האמנתי באהבה, הייתי קנאית... היום אני לא דופקת חשבון לאף אחד.. התחלתי להיות חוצפנית עם גברים.. התחלתי לא להאמין לשום מילה של גבר ובכלל.. התחלתי להסתכל על החברות שלי כאוייבות... פשוט לחיות במחשבה שלא רוצים שאני אהיה מאושרת..
למדתי בשנתיים האלו להיראות מאושרת כמעשה של דווקא... פתחתי חשבון באתר חברתי (שמשמש גם כאתר הכרויות), התחלתי להכיר בחורים.. לצאת לבליינד דייטים (ופעם פשוט לא הייתי מסוגלת לזה), התחלתי לזלזל בהם... פתאום התחלתי לאהוב את עצמי..
ואני לא אגיד שרע לי היום... אני מודעת לעצמי.. אני מודעת לזה שיש המון מחזרים.. אבל חסר לי משהו...לא יודעת מה... אבל חסר...
הרבה אנשים חושבים שאני לא אנושית... אין בי רגשות של קנאה, אני מחייכת כאילו כלום לכל דבר, אני לא מקנאה בכלל.. אני לא מתגעגעת לאף אחד...
אני לפעמים חושבת שמשהו לא בסדר אצלי...
אחרי שנתיים שהייתי קמה עם דמעות בעיניים אני מתעוררת עם חיוך רחב... אני מוצאת הנאה בכל דבר.. לפחות מנסה... כל אותם הבחורים מסביב פשוט לא מסוגלים לתת לי את מה שאני רוצה.. ואני ברגעים מסויימים מרגישה מתוסכלת... חסר לי משהו.. לפעמים נראה לי שהגזמתי שהפכתי לאדם נוראי.. אני באה ממשפחה קווקזית שהיא קצת שמרנית... כשאני מסתכלת עליהם אני מרגישה שבגדתי בעדה שלי ובמי שאני.. או לפחות במי שהייתי..
אני לא רואה מסביבי משהו שאני רוצה... הרב יגידו שאני סנובית.. אולי כזאת נהייתי...
אני נרוצה לעשות שינוי בחיים.. שינוי שיסיר ממני את התחושה שמכרתי את עצמי ואת הערכים שלי... מה לעשות?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה גורם לשינוי קיצוני באישיות?
דורית כהן12/03/2011מילי היקרה, מאוד מעניין מה שאת כותבת, וגם מאוד בוגר מצידך להיות כל כך מודעת למה שאת עוברת.
הביאי בחשבון שלאחר שברון הלב שעברת בקשר הקודם שלך - פיתחת מנגנון שעוזר לך לשמור על עצמך מפני היקשרות אמיתית לגבר אחר, בעיקר במטרה שלא תיפגעי כל כך שוב.
בכל גיל, כשקורה לנו משהו טראומטי, כואב, הרסני, שקשה לנו לעמוד בו - אנחנו מוצאים איזו דרך להתמודד עם הקושי. אלא שהדרך החדשה, שקודם לא היתה זמינה לנו והיא בעצם "הומצאה" ע"י מצב החירום החדש - היא יעילה רק באופן זמני. זו על פי רוב דרך קיצונית ומוגזמת וממה שאנחנו רגילים ומכירים את עצמנו עד אותו רגע.
ולמה זה? כי אנחנו מגיעים למסקנה שאיך שהתמודדנו עד עכשו לא הספיק! עובדה שנפגענו כל כך קשה...אז חייבים - ומייד - משהו חדש וחזק, קיצוני...
אז עכשו את ב"אישיות" האחרת שפיתחת בשנתיים האחרונות, אבל אישיות זו לא התפתחה באופן הדרגתי, בהבשלה איטית, אלא בקעה ממך בבת אחת, ולכן היא מוזרה לך.
אם את רוצה שוב שינוי, "ניתוח" שיסיר ממך את התחושה שמכרת את עצמך ואת הערכים על פיהם גדלת - מה שאני יכולה להציע זה או טיפול פסיכולוגי אישי, או ללכת לסדנה לצמיחה אישית כגון הפורום של לנדמרק שאני מאוד ממליצה עליה, (כי עשיתי אותה לפני 12 שנים ועד היום אני שמחה על התוצאות שקיבלתי מכך) שב 3 ימים (כמו ניתוח...) יוצרת אצלך המון מודעות עצמית ומולידה אפשרויות חדשות, שלא היו זמינות לך קודם.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה... אבל...
מילי13/03/2011אני חייבת להגיד כי השינוי שנוצר בי לא נוצר באופן פתאומי.... לא ציינתי בהודעתי הקודמת אבל גם במהלך השנתיים הללו כשהכרתי מישהו שהיה נראה לי כמה שאני רוצה, השתחררתי ונתתי לעצמי את ה"זכות" לחזור להיות כמו פעם.. לפחות ניסיתי..
ניסיתי להאמין ולפתוח את הלב.. אבל לצערי כל פעם קרה משהו שפשוט גרם לי להצטער ולהיות קשה יותר...
זה לא רק עם גברים... למשל נתתי לעצמי להיפתח לאיזו חברה שכתגובה פגעה בי, שיקרה לי.. השנתיים הללו היו הרבה פגיעות קלות שגרמו לי לרצות להפוך קשה קצת יותר... והיום אני מרגישה שפשוט נהייתי אדם רע.. בלי רגשות.. אני לא מאמינה לחברות, לגברים ובכלל לא מאמינה לאף אחד...
יכול להיות שאני באמת צריכה טיפול?
אני חייבת להודות שלפעמים הילדה התמימה שבתוכי יוצאת... אם אנשים שאני אוהבת.. אבל ברגע שאני קולטת אני ישר חוזרת לאותה בחורה שנהייתי...לפעמים זה לא נשלט
זה לא שאני סובלת מהשינוי אבל יש שלבים שאני כבר נגעלת מעצמי... במיוחד כשאני מסתכלת על עצמי בעבר ועל עצמי היום.. ומבינה שנהייתי אדם אחר
טיפול זה מה שאני צריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה... אבל... - תגובה
דורית כהן14/03/2011מילי יקרה, אני נשארת עם אותה המלצה - או טיפול או סדנא כמו שפירטתי. הסדנא, תאפשר לך להתחבר מחדש לאנשים - קודם אלו שתפגשי בסדנא עצמה ואחר כך בחיים - בצורה אותנטית יותר, ללא צורך באותה מסכה ששומרת עלייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)