מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתטלי14/03/2011
אוף
אני מבולבלת
בת 27 , לאחר 5 שנים עם בן זוג, אני יזמתי את הפרידה כשכבר היינו מאורסים. בזמן האחרון לא היה לי טוב ולא חשבתי שאני אוהבת אותו בכלל.....
כשנפרדנו הייתי הכי שלמה בעולם עם ההחלטה והייתי על גג העולם! אנחנו פרודים כבר 4 חודשים אך בקשר, בזמן הזה לא יצאתי עם גברים רק עם אחד, ופתאום נמאס לי, אני רואה המון חוסר כנות אצל גברים , המון דברים לא טובים לעומת הארוס שהיה הבן אדם הכי טהור בעולם . השאלה שלי היא.. האם זה הגיוני להרגיש 4 חודשים על גג העולם הכי מאושרת בעולם כולו ופתאום בחודש האחרון לקבל שוב לבטים ולנסות לחזור ? (הוא רוצה)
מפחדת לטעות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/03/2011טלי יקרה,
על-פי גילך אני מניחה, שהזוגיות הזו הייתה המערכת הזוגית הרצינית יותר מבין הקשרים האחרים שהיו לך לפני כן. גם אם היו לך מערכות קשרים זוגיות ממושכות בגיל צעיר יותר, הן בוודאי היו אחרות באופיין וגם את ובני-זוגך הייתם ב"ראש אחר" ותשומת-ליבכם הייתה נתונה לדברים שנראו חשובים באותה עת.
ככל שמתבגרים "תופסים" את מציאות החיים באופן שונה, ומתמקדים בדברים אחרים, שאולי היו פחותי-חשיבות בגיל צעיר יותר ועם תהליך ההתבגרות חשיבותם עולה. לדוגמא, בגיל צעיר המראה החיצוני הוא בעל משמעות גדולה יותר ולכן נרצה להתחבר לבני-זוג יפים, חטובים וגבוהים, אולם, ככל שמתבגרים אנו מבינים כי ל"מראה הפנימי" יש משמעות גדולה יותר ולכן נחפש אחר בן/בת-הזוג אשר יתאימו ל"מראה הפנימי" שלנו, יענו על צרכינו האמיתיים, יספקו לנו את תחושת הביטחון ונוכל, תמיד, להרגיש איתם ובחברתם אמיתיים, ללא צורך במסכות.
אל הזוגיות הזו "נכנסת" בגיל 22, גיל צעיר יחסית.
אני מאמינה שמצאת כי בן-זוגך מספק מענה נכון עבור צרכייך ורצונותייך, מאפשר לך להיות מי שאת באמת, מכבד, אוהב, תומך ונמצא שם עבורך ובשבילך, שהרי התבגרתם יחד במשך חמש שנים, עם התובנות השונות וההעדפות השונות לאורך השנים, ואף קבעתם את רצונכם למסד את הקשר והתארסתם.
ואז...חשת שאולי "זה לא זה", שאת לא אוהבת ולא טוב לך והחלטת להמשיך קדימה בלעדיו.
אולי התחושות הנ"ל צפו ועלו כתוצאה מאיזושהי תחושת לחץ לקראת החתונה, לחץ שהצטרף להבנה ש"הוא האיש איתו אבלה את כל חיי".
טוב עשית כאשר החלטת להיפרד ולא להמשיך מכוח האינרציה או מכל סיבה אחרת.
נראה שאת נאמנה לעצמך וקשובה לתחושותייך הפנימיות.
כאשר אנו לוקחים החלטה ופועלים מתוך אותה הקשבה פנימית ובהתאם למה שנכון לנו, באותו רגע, ישנה תחושה של שלמות, בדיוק התחושה הזו של להיות על גג העולם, כמו שכתבת. ברמה הרגשית קיימת השלווה וברמה השכלתנית, הידיעה הברורה של העשייה הנכונה.
אולם, מעת לעת, נסיבות החיים משתנות, החוויות משתנות או "נתפסות" בעינינו אחרת וכעת, משאתם פרודים הדברים נראים לך אחרת, בבחינת "מה שרואים משם לא רואים מכאן".
לפני 4 חודשים הדבר שהיה החשוב ביותר מבחינתך היה הצורך להיפרד, אולי לצורך בחינת הדברים בשקט, לבד, מ"רחוק", כעת, לאחר שנפרדתם וסיפקת את הצורך הדחוף שהיה לך בזמנו ולאחר שבחנת את הדברים מזווית אחרת, את רואה את הדברים אחרת.
באשר לבן-זוגך, הוא אוהב אותך, רוצה בך כשותפה לחייו ומאפשר לך את המרחב שאת צריכה, וסביר להניח שגם בעתיד זה יהיה כך.
נראה שהוא באמת "הבן אדם הכי טהור בעולם", כפי שכתבת, ולא רק מבחינת היותו אדם ישר.
כמו שאני רואה זאת, הטעות תהייה שלא לנסות לחזור...
מאחלת לכם אושר, זוגיות טובה ואת טובו של העולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה גרמת לי לחשוב
כנרת14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)