מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל לא מפרגןהיילי14/03/2011
הי, אני בת 24 נשואה שנה, במשך כל התקופה הזו וגם ארבע השנים בהן היינו חברים לפני שהתחתנו בעלי אף פעם לא החמיא לי ולא אמר לי משהו טוב. הוא תמיד נותן לי הרגשה שאני פחות יפה מהאקסיות שלו אם זה במילים ואם זה במבטים. אין ספק שזה מתסכל אותי, אני אולי לא בר רפאלי אבל אני נראית טוב, סטודנטית לתואר שני בגילי הצעיר, מרוויחה ועושה הכל ועם זה אני תמיד מרגישה שבשבילו אני סוג ב'. אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל ההרגשה הזאת של אני פחות מהאקסיות שלו לא עוזבת אותי וגורמת לי להיות מבואסת ומדוכאת שאני כבר לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל לא מפרגן - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/03/2011היילי יקרה,
אני מבינה לליבך. חשוב שבן-הזוג ידע לפרגן, ל"העריך בקול רם" את זו שבה הוא בחר להיות שותפתו לחיים.
האם שיתפת אותו אי-פעם בתחושותייך אלה?
לתחושתי, בעלך לא יודע לפרגן, לא מבין את חשיבות הנושא ואולי כלל לא מודע לתחושותייך הקשות הנגרמות עקב התנהלותו זו.
אני לא חושבת שהוא "נותן לך הרגשה שאת פחות" כדי לפגוע בך, להיפך, אני חושבת שלדעתו את "יותר" מהאקסיות ולכן הוא בחר דווקא בך ולא בהן, למרות שהן היו שם לפנייך.
טוב שאת מודעת לעצמך, למראך, ליכולותייך ולחכמתך. הערכתך העצמית אינה צריכה להיות תלויה בדבר, רק בך, במה שאת חושבת על עצמך, במה שאת מרגישה כלפי עצמך ובאמונתך בעצמך.
האם את מקרינה את הערכתך העצמית "החוצה" או שמא התחושות הקשות הנובעות מתחושת היותך, לכאורה, "סוג ב'" עבור בעלך הן אלה אשר ניכרות?
נסי "לפקח" על מה שמוקרן ממך לסובבים אותך, וביניהם בעלך. אנשים מעריכים ואוהבים לשהות במחיצת אדם שמשדר בטחון, עוצמה ושלמות אישית. כאשר זה מה ש"תשדרי", זה מה שהסובבים אותך "יקלטו" וינהגו כלפייך בכבוד ובהערכה.
אני מניחה שכאשר בעלך ינהג אף הוא מתוך אותה הערכה "תישוב רוח אחרת" מכיוונו ולא תחושי "סוג ב'".
לגבי בעלך, הוא צריך ללמוד לומר לך דברים אחרת ולהביט אחרת כך שתחושי את הערכתו. כדי לעזור לו אני מציעה שתשמשי לו דוגמא. בדומה לילד אשר "סופג" את האווירה ואת ההתנהלות סביבו ומחקה את הוריו, במילים ובהתנהלות הכללית. פרגני לבעלך ועם הזמן הוא ילמד לעשות כמוך.
אפשרות נוספת היא שתפרגני לו ו"תמשכי" ממנו מחמאות לאחר מכן. אנשים נדיבים יותר במחמאות ונוטים לפרגן יותר כאשר הם חשים מוערכים.
זכרי שבך הוא בחר וכפי שציינת, אותך הוא אוהב.
שתפי אותו בתחושותייך הקשות, שאינן עוזבות אותך, כלשונך. אני מאמינה שהוא ישתדל יותר כדי שתהיי מאושרת, ובמידת הצורך עזרי לו בכך, באופן שציינתי קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)