מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה וחוסר בטחוןאור ואהבה15/03/2011
אני לא יודעת איך לתאר זאת, מקווה שאצליח ותבינו אותי. יש לי בן זוג כבר עשרה חודשים ואני מוצאת את עצמי מקנאה, ללא שליטה, הוא כמובן לא מודע לכך. מידי פעם אני משתפת ולאחר מכן, אנו רבים בעקבות השיתוף.
אני מרגישה חסרת ביטחון, בכל פעם שאנו יוצאים, הפחד משתלט עליי.. שהוא יסתכל על בחורה יפה יותר, טובה יותר, מקסימה או מעניינת יותר.
אין לי בעיה שיסתכל, הבעיה אצלי היא שהוא יעדיף אותה על פניי.. הוא משרה לי את הביטחון, את האהבה האינסופית ועדיין, זה מעבר לשליטתי ואני משתגעת מכך, אני רוצה לשנות זאת.
הבנתי כי דבר זה נובע מילדות, השאלה איך אני עושה את התהליך הזה?
אשמח לעזרתכם,
ערב מקסים מלא באור ואהבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה וחוסר בטחון - אפשר לפתור
עדי בדיחי15/03/2011שלום אור ואהבה,
אכן טבעי מה שאת חווה, זה קורה. אמרת נכון- חוסר ביטחון, הוא גורם מרכזי למה שאת חשה. כשאדם לא בטוח בעצמו, במה שהוא יכול להעניק, ולראות באחרים מקור לצמיחה ולא מקור לתחרות- הוא חש פגיע יותר מול הסביבה וקשה לו להתנהל כך בביטחון. כשבן זוג "מריח" את זה, לא פעם זה מביא כפי שתיארת לויכוחים.
ראשית כמובן זה נושא שאפשר לפתור אותו, מול עצמך, בעבודה פנימית, ובשליטתך- ועל זה כבר אפרט. מה שחשוב הוא שגם בן הזוג יבין מאיפה נובעים הדברים ולא חלילה שירגיש הוא את האשמה עליו, הוא צריך להיות סבלני לתהליך שלך ולהעריך את היכולת שלך לגשת ולקבל סיוע. הוא צריך לבנות לעצמו משוואה, שחוסר הביטחון שלך משפיע על חוסר היציבות של הקשר. ברגע שזה ירגע או יפתר, אפילו קצת, גם בקשר את תחושי אחרת- וכמובן הוא.
קנאה וחוסר ביטחון יכולים לנבוע מחוויות שחווית בילדות, מבית ההורים, מודלים שגדלת עליהם וכו'. זה יכול גם לנבוע מתקופות קצרות יותר, בכל אופן אין משהו "נכון" שזה קורה בעקבותיו- מה שבטוח- היו חוויות או אירועים שגרמו לך להרגיש לא עדיפה או נחותה כשאת מזהה מישהי, במקרה הזה, מוצלחת, מקסימה, יפה יותר ממך- כשאת מחליטה שהיא אכן יותר ממך (אני שמה דגש על החוויה שלך. בן הזוג לא תמיד יסכים איתך שזה אכן כך). אם את מעוניינת לזהות מה בדיוק קרה בעבר שגורם לדפוס הזה אצלך, יש לגשת אכן לאיש מקצוע שיוכל לסייע לך לעבור את התהליך הזה, מה שנקרא "לעקור מהשורש" את ההתנהגות שלא מוצאת חן בעינייך. זה יכול לקחת הרבה זמן ולפתוח נושאים ותכנים לא פשוטים- אבל זה טבעו של תהליך והרבה פעמים יש שינוי חיובי. במקרה כזה יש לגשת לפסיכולוג/ית קליני/ת, לעו"ס קליני/ת, או לפסיכותרפיסט/ית בגישה הדינמית.
יש עוד סוגים של טיפול- טיפול התנהגותי, או בשפה המקצועית - CBT, שיותר מכוון למרכיבים של חשיבה, קוגניציה ויכולת שליטה על מחשבות. ז"א פחות ננסה לזהות שורשים להתנהגות, ויותר נסתכל על ההווה. גם אימון אישי יכול לסייע בבחינת ההתמקדות על המטרות והיעדים שאת מציבה כדי להשיג את ההתנהגות הרצויה, או את אורח החיים שאת שואפת להגיע אליו (מוניקה יודעת יותר טוב, האמת).
כך או כך כל טיפול שמדבר אלייך- אני מעודדת אותך לפנות ולבקש סיוע. אני חושבת שהיכולת הזאת לרצות בכלל לעשות שינוי פנימי ותהליך- היא יכולת אדירה, אין אותה לכל אחד, זה אמיץ מצידך ובוגר. זה יוכל לסייע לך בעדו תחומים שאת חשה בהם חוסר ביטחון, ולחזק אותך גם בקשרים מעבר לזוגיות.
אם תרצי המלצות תוכלי לשלוח לי מייל, מופיע למעלה בפסקה.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)