מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות ביחסים בין אשתי לאמא שלירפי17/03/2011
שלום דורית,
זו פעם ראשונה שאני פונה אליך ואני בעצמי קצת נרגש.
אני נשוי שנתיים ולפני זה בחברות עם אשתי במשך 4 שנים (סה"כ 6 שנים). מאז ומתמיד היחסים בין אשתי לאימא (חמותה) היו לא טובים.
נולד לי בן (היום בן שנה) ולפחות בשנה האחרונה נרגעו הרוחות עד ליום חמישי האחרון.
ביום חמישי האחרון אמא שלי באה לשמור על הבן שלי והוא לא הרגיש טוב, ולכן היא הרימה טלפון לאשתי וקראה לה לבוא הבייתה. כאשר אשתי הגיעה היא חשבה שהבן שלי קצת חולה ואין טעם ללחץ שאמא שלי שידרה ואמרה לאמא שלי שהיא מגזימה - כמובן שאמא שלי לקחה את זה קשה ויצאה בסערה מהבית.
ניסיתי להרגיע את המצב ואשתי לא מוכנה לשתף עימי פעולה ולא מוכנה להתקשר אליה ולדבר איתה כדי לנסות ולהסדיר את הדברים.
לאחר כמה ימים גם אנחנו חלינו (אשתי ואני) ואמא שלי באה לבקר אותנו (למרות שאני בקשתי ממנה לפי בקשת אשתי לא לבוא כי היא לא מרגישה טוב - אבל לפי דעתי זה לא רק זה אלא היחסים העכורים ביניהם) ואשתי בגלל שאימי הגיעה כביכול בכוח הפנתה לה את הגב ולא דברה איתה - כמובן שהמצב התדרדר עוד יותר וכולם עכשיו כועסים על כולם.
המצב הזה של פיצוץ ולאחר מכן ניסיון שלי להרגיע את המצב חוזר על עצמו כל חצי שנה
ואני כבר אובד עצות - אני לא מסוגל לשמוע יותר את הקטנוניות הזו משני הצדדים.
היחסים העכורים הללו מכבידים על מערכת היחסים ביני לבין אשתי ומביא אותנו לסף פיצוץ כל פעם מחדש.
הייתי מאד רוצה שהמצב יהיה רגוע ואימי תוכל לבקר אותנו (לפחות רק כאשר אנחנו מזמינים) ואשתי תכבד אותה ואת השקפותיה וכל זאת כדי שלבני יהיה גם סבא וסבתא מכל הצדדים ולא רק מצד האמא - אשתי.
אנא ייעצי לי איך פוטרים סוגיות כאלו בין אשתי לחמותה ? אני בטוח כי אני לא הראשון ולא האחרון שנתקל בבעיות כאלו של נשים חזקות שפשוט כל הזמן נלחמות אחת בשניה וכל זה כמובן על גבי.
אודה לך מאד באם תשובי אליי
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לבחור צד. את אישתך.
דורית כהן20/03/2011רפי היקר, סליחה על העיכוב בתשובתי.
יש כאן כמה בעיות:
האחת היא כמות המטען הרגשי ששתי הנשים מייחסות לדברים שקורים,וכאשר לא מצליחים לסיים את הסכסוך - אז כל דבר קטן נוסף שקורה גורם לפיצוץ נוסף. אולי לא סתם בחרת בת זוג שקצת דומה לאמא שלך מבחינת עוצמת התגובות.
בעייה נוספת היא ההימצאות שלך באמצע. נראה שאתה די אובד עצות ולוקח את הסכסוך הזה בתור פרוייקט שאתה צריך לפתור אותו.
כל עוד אתה לוקח על כך אחריות - שתיהן מרשות לעצמן להחריף את המצב בלי לעשות חשבון, כי הן סומכות עליך שתעשה עם זה משהו. זה לא נעשה באופן מודע ומתוכנן, כמובן, אבל תאר לעצמך שאתה לא היית בסביבה להציל את המצב - יתכן שכל אחת מהן היתה שומרת יותר על תגובותיה.
לא קל לפתור את המצב.
מכיוון שכבר נתקלתי במשפחות בהן סכסוך כמו שאתה מתאר הלך והסלים ונמשך שנים, יש מקום להיעזר באיש מקצוע - מטפל משפחתי, יועץ זוגי או מגשר מתחום המשפחה, מסגרת נייטראלית שבה הן ינסו להגיד מה מפריע, להכיר בטעויות שכל אחת עשתה ולהתנצל עליהן.
אני חושבת שמאוד חשוב שאתה תצטרף לאישתך בצורה ברורה ותיתן לה הרגשה שאתה מבין אותה. אל תשים את עצמך באמצע ביניהן. אם צריך - לך לבקר את אמא שלך בלעדיה, אבל תן לאישתך את הוודאות שאתה איתה, בצד שלה.
יתכן מאוד שחלק מן העוצמות של הסכסוך מיועדות לכיוון שלך - שתתפוס צד. עליך לבחור באישתך, ולעשות מאמץ להבין מה הכעיס אותה כל כך. אמא תסתדר עם הבחירה שלך ותלמד לחיות עם זה.
אתה יכול לשבת עם אמא בהקדם ולהסביר לה פשוט את מה כתבתי לך כאן. היא חייבת להבין ולכבד את הבחירה שלך.
אני מאחלת לך שתצליחבמשימות, וכי הריב ייגמר עוד לפני הפסח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)