מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה אני עושה לא נכון?יערה18/03/2011
שלום
אשאר בשם בדוי ברשותכם
אני בסביבות גיל הארבעים ובן זוגי בסביבות גיל 46, לי שני ילדים ממערכת יחסים קודמת.
לי ולבן זוגי אין ילדים יחד
אנו "יחד" שלוש שנים
יש לי בן ובת , בן בגיל ההתבגרות ובת בת 8
לאחר כשנה החליט בני לעבור לגור אצל אביו לאחר שהרגיש שלא נוח לו עם בן זוגי.
בן זוגי ללא ילדים , תמיד הצהיר שאף פעם לא רצה ושגם לא רוצה לגור "יחד"
יש לו דירה משל עצמו ואני חיה בשכירות.
לאחר שבני עזב נפרדנו אני ובן הזוג, וחזרנו לאחר שנה כשאני זו שמתחננת אליו שיחזור.
בכל יום מן הימים מאז הכרנו הוא מתעורר בשבע בבוקר ופשוט מסתלק,
לא הוא לא עובד הוא יצא לפנסיה מוקדמת
לא הוא לא נשאר גם באירועים מיוחדים (ימי הולדת וכו)
דיברתי ורבתי וצעקתי רבות על נושא הדחייה שאני חשה בעניין זה אך ללא הועיל מצידו.
בשאר היום אנו אוכלים יחד ארוחות ומבלים יחד כמשפחה,
זה תקופה שאני בצומת דרכים ומתעתדת לעבור לצפון.
כיום גרה במרכז
הוא אינו מעוניין לעבור אך לא מעוניין שניפרד
הציע ביוזמתו כי נעבור אך נעבור לגור יחד "אם כבר אז כבר"
חשוב לציין כי לפני שנפרדנו נעשה ניסיון לגור יחד בדירתו שהתפוצץ .
נראה כי הוא לא יכול לשאת זאת.
מאז שהציע את "ההצעה" עדיין כמו שעון בכל בוקר קם ומסתלק.
מתכנן איתי שנלך לראות איזשהו בית ששמע יליו ביישוב אליו אני רוצה לעבור, אך בכל שמזכירה אני אפילו בעקיפין את נושא המעבר הוא נלחץ וצועק והוויכוח הופך למר.
מרגישה ש"מכריחה" אותו ואמרתי לו זאת
אומר שהוא ילד גדול
נראה שבשל אהבתו אליי לא מוכן להבין כי הזוגיות שלנו לא תצלח וכי עדיף לסיימה כעת מאשר מאוחר יותר.
אני אוהבת אותו מאוד מאוד אך לא מסוגלת לחיות כך יותר
פיזית ונפשית
רוצה זוגיות אחרת, קרובה יותר, שמבחינתו היא מעין מוות
אני יודעת כמעט בוודאות שכשאעלה שוב את הנושא דרכינו ייפרדו.
מה לעשות?
איך אני אמורה לגור עם אדם יחד תחת אותה קורת גג כל יום כשהבן אדם לא מסוגל להישאר אפילו לא בוקר אחד בטעות!!!
"לחכות" עד המעבר ואז לחכות שזה יתפוצץ שוב?
הסברתי לו כי צריך לנצל את הזמן עד המעבר כדי "שייגמל" בהדרגה מן ההמלטויות האלו ונראה שמבין הגיונית אך לא מיישם.
סליחה על האורך אך חסרת אונים ואובדת עצות.
אנא עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לוחצת עליו לחיות על פי המודל שלך
דורית כהן20/03/2011בדוי יקרה, לדעתי את מצפה ממנו למשהו שהוא לא מסוגל לתת. יש לו את הדרך שלו לאהוב אותך, ודרך זו לא כוללת מגורים משותפים, לא כי הוא לא רוצה, אלא בעיקר כי הוא לא עומד בכך. הוא זקוק לספייס שלו, לחופש שלו, ואינני מתפלאת שבגילו הוא לא הוליד ילדים ולא היה בזוגיות רגילה כמו שרובנו מכירים.
אולי דווקא אם תשחררי ותרפי ותקבלי אותו כמו שהוא, הוא יוכל - על דעת עצמו ובמינון שיתאים לו - לעשות צעדים כלפי הצרכים שלך.
את רוצה זוגיות נורמלית, כמקובל, ואפשר להבין זאת, אבל בשבילו יש בכך משהו מאוד חונק שהוא בפועל מנסה אך לא מצליח להחזיק מעמד בו.
אם את אכן כל כך אוהבת אותו - עליכם לחפש את המודל המתאים לזוגיות ייחודית, שלא רק את תוכלי להרגיש בה טוב, אלא גם תתאים לו.
בשלב זה כאילו הצדק איתך, כי מה שאת מייחלת לו נחשב בעיני החברה לזוגיות נורמלית. אבל המודל הזה לא מתאים לכולם...
יש זוגות שבונים זוגיות מאוד יפה תוך שמירה על מגורים נפרדים. נכון שזאת החלטה של שניים, ואם זה לא עולה בקנה אחד עם החלומות שלך - אולי עלייך להסיק את המסקנות ולהיפרד ממנו.
נקודה נוספת: מכיוון שסיפרת שהבן שלך החליט לעבור לגור עם אביו בעקבות הקשר שלך עם החבר - אולי כדאי שתשקלי שוב עד כמה זה נכון ומתאים לך בשנים הקרובות ללחוץ על חברך שיעבור לגור איתך. יתכן שדווקא במערכת יחסים פחות הדוקה - בנך ירגיש יותר נוח להגיע אלייך.
בדקי עם עצמך עד כמה את אוהבת אותו. האם לא מוטב להישאר איתו בקשר אוהב מאשר למצוא זוגיות חדשה - שתתאים למודל שלך - אבל שם את לא תאהבי באותה מידה?
אגב, הלחץ שאת מפעילה עליו עלול לגבות מחיר כבד, כי במקום ליהנות מאהבתכם - מה שקורה בפועל זה המון ויכוחים, לחצים, איומים בעזיבה - וכאשר אלה מאפיינים יותר ויותר את חיי היומיום שלכם - זה עלול לפגוע קשות באיכות האהבה. לא חבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)