פרידה זה דבר כ"כ קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה זה דבר כ"כ קשה
    נועה
    18/03/2011

שלום,

אני בת 25 ולפני חצי שנה עברתי פרידה קשה וכואבת אחרי שנה וחצי ביחד. הסיבה לפרידה הייתה ריבים אינסופיים ולבסוף גם כנראה בגידה מצידו או לפחות התחלה של קשר עם מישהי אחרת למרות שעד היום הוא מכחיש. לאחר הפרידה הייתי פשוט שבורה, הוא היה האהבה הכי גדולה שלי ולא האמנתי שככה הוא מוכן לוותר עליי ואם זה לא מספיק גיליתי שמייד אחרי שנפרדנות הוא נכנס לקשר רציני עם אותה אחת. אני יודעת שהם פשוט מאוהבים ואני יודעת שזה כנראה התחיל כשעוד היינו יחד. הוא ניסה גם לחזור אליי לפניי כשלושה חודשים ואמר שהם כבר לא ביחד. אני כמעט השתכנעתי לחזור מרוב געגועים וכאב ואז הוא פתאום נעלם וגיליתי שהם שוב ביחד. כשניסיתי ליצור קשר הוא אמר לי כעס שאפסיק כשבכלל הוא זה שרצה לחזור בהתחלה.

מקווה שהצלחתי להעביר לכם את הסיפור. אני פשוט מדוכאת מהעובדה שאין צדק, הוא בגד שיקר ובסוף מוצא אהבה גדולה בשנייה שנפרדים ואני נשארת עם כל העצב והכאב וכבר חצי שנה לא מצליחה להמשיך הלאה. מפחיד שזה לוקח לי כ"כ הרבה זמן, פעם לא הייתי כזאת. אני בחורה מאוד מחוזרת שנראית טוב אבל כל זה לא עוזר לי, כל הזמן אני בתחושת הכישלון של הקשר איתו ולא מאמינה שככה הוא וויתר עליי.

אני פשוט עצובה, כבר שוקלת טיפול כי כלום כבר לא עוזר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה זה דבר כ"כ קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את מרגישה חזק, גם אהבה וגם כאב

דורית כהן
    20/03/2011

נועה יקרה, צר לי מאוד על מה שאת עוברת. אבל לדעתי כדאי לך לחפש את ההיבטים החיוביים במה שקרה.
    האהבה שלכם מסתבר לא היתה שוויונית מבחינת העוצמה. את אהבת אותו יותר מכפי שהוא אהב אותך, וזה כמובן לא בריא ליחסים ארוכי טווח. זאת מכיוון שתמיד היה משהו שלא מספיק לו ועובדה שהוא התאהב במישהי אחרת תוך כדי הזוגיות איתך.אז בטווח הארוך - אם הוא היה נשאר איתך - נניח שהייתם מקימים משפחה - חישבי על שברון הלב בהמשך הדרך ועל הנזק לך ולילדים שעתידים להיות לכם.
    אהבה זה גם כואב, לא רק כיף. ככל שהאהבה עמוקה וחזקה יותר - כך יש סיכוי גדול יותר לכאב לב ולשברון לב. האם בגלל זה עכשו תמנעי מעצמך להתאהב במישהו? כדי לא לעבור את הכאב הזה שוב? אגב, זו תוצאה ידועה וצפוייה:
    אנשים ונשים שעברו את החוויה הזאת של נטישה רגשית בוחרים את בן הזוג הבא מתוך הגנה עצמית, וזו טעות שכדאי לך להיות מודעת אליה: לא ללכת על בטוח ולהעדיף בפעם הבאה מישהו שמאוד מאוהב בך אבל את לא מספיק אוהבת אותו. שוב, כי בטווח הארוך זה יזיק לשניכם...
    עלייך לשמוח על כך שמערכת היחסים לא הפכה להיות ממוסדת, ואולי את צודקת במחשבה ללכת לטיפול נפשי, כדי לקבל תמיכה כאשר את כה עצובה, ולהבין יותר לעומק את עצמך וגם ללמוד איך לנהל אינטימיות בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו