מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה גדולה: לא מצליח להתחיל עם בנותאורח20/03/2011
שלום!
יש לי בעיה שמלווה אותי כבר הרבה מאוד שנים והייתי מעוניין לשתף.הבעיה הזו היא יצירת קשר זוגי.באופן כללי אני נראה טוב ואני נחמד וחברותי,אבל תמיד כאשר העניינים מגיעים לנושא הזה,אני לא מצליח לעשות כלום,ואני אסביר יותר:כבר בגילאי בית הספר היסודי כשהייתי מציע חברות לבנות,תמיד הייתי נתקל בסירוב,מכל מיני סיבות.כך גם בתקופת התיכון ועד תחילת הצבא.כל פעם אותו סיפור:הייתי מכיר מישהי,מתאהב,אוזר אומץ ומציע לה לצאת,ואז היא מסרבת בטענת "יש לי חבר","אני לא מעוניינת כרגע בקשר" וכו'.איפשהו בשנה השניה של הצבא כבר ממש התייאשתי מהעניין הזה,ופשוט הפסקתי לנסות למשך כמה שנים.ואז יום אחד כבר הרבה אחרי הצבא(גיל 24),אני מתוודע לתחום של "אומנות הפיתוי",במשך חצי שנה אני קורא כל חומר אפשרי בתחום ואפילו עשיתי קורס,אבל שום דבר לא עוזר.בהתחלה אחרי שגיליתי את השיטות החדשות,הייתי במשך חצי שנה הולך כל הזמן למועדונים וברים בתל אביב,מקומות ציבוריים כמו קניון עזריאלי ודיזינגוף סנטר ועוד,ופשוט מתחיל עם כל מה שזז.התגובות היו בין ביזיון מוחלט(חוסר התייחסות,התעלמות,התחצפות) לבין סירוב מנומס.כמו כן,הייתי גם במספר אתרי הכרויות שונים ומשונים,אבל לא יצא מזה כלום,מתוך מאות בחורות ששלחתי להן הודעות,אולי 5-10 אחוזים החזירו תשובה,מתוכן 80-90 אחוז רצו לשחק משחקים מטופשים ולהעביר את הזמן בפייסבוק,אבל לא להיפגש,יצאתי רק לדייטים בודדים,שגם לא התקדמו לשום מקום.בדרך כלל כי הצד השני לא רצה.היום אני בן 26,מיואש ומדוכא מהמצב אחרי שעשיתי הכל,אבל באמת הכל כדי להכיר בנות וכדי להצליח ליצור קשר,אבל כלום לא עזר.בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות את הפוקוס
דורית כהן20/03/2011אורח יקר, ראשית, המאמצים שאתה משקיע לאורך השנים מעידים על נחישות וחריצות ויסודיות, אבל!!!
מצד שני, זה נראה לי שאתה מודד את עצמך לפי מדד יצירת הקשר, ונתת לעצמך ציון נכשל. ואולי כאן הטעות שלך.
כל השנים מאז הילדות שלך - זה היה עבורך הדבר הכי חשוב - להצליח למצוא מישהי שתרצה להיות איתך. אולי הגיע הזמן שתנוח קצת, ותבחון את החיים שלך ותגיד לעצמך מה אתה אוהב ומעריך בעצמך בלי קשר לזוגיות.
האם עשית בחיים שלך את הדברים שציפית מעצמך לעשות? לימודים? עבודה? האם הגשמת איזה חלום? נניח כמו טיול ארוך לחו"ל? איך אתה בתחום הכושר הגופני? מרוצה מעצמך, או שזה לא חשוב בעיניך? תחומי עניין? איך אתה ביחסים עם חברים? עם בני המשפחה שלך?
מה דעתך לעשות סריקה כזאת של כל התחומים בחיים שלך חוץ מזוגיות ולראות מה עוד חשוב לך להגשים ולהשקיע את האנרגיות שלך דווקא במשהו אחר שחשוב לך.
לדעתי אתה משדר לבנות איזו נואשות שמרתיעה אותן. כי אתה כל כך רוצה שמישהו תיעתר לך. אני חושבת שעליך להתרכז במטרה אחרת, משהו שיגרום לך הנאה ולא לחץ ולא פחד מכישלון. אם תאסוף חוויות של הצלחה בתחומים אחרים, תהיה פחות מיואש ומדוכא וחוויית ההצלחה תתיישב עליך באופן טבעי.
אני יכולה להציע לך תרגיל: לשים לך מטרה חדשה ביציאה בערב! במקום "לתפוס מישהי" - למצוא משהו ליהנות ממנו: למשל ליהנות מהצגה טובה, מהופעה טובה, ליהנות מיציאה עם חבר טוב. ליהנות ממה שיש במקום לחשוב כל הזמן על התשוקה למה שאין לך. דווקא מן היכולת ליהנות ממה שקורה כאן ועכשו - יש סיכוי שמישהי תראה אותך ומה שימצא חן בעיניה יהיה הכיף שלך ההנאה שלך במקום הנואשות שלך.
הצעה מסוג שונה לגמרי - ללכת לסדנת הפורום של לנדמרק, שם תוכל גם לקבל המון כלים חשובים ותובנות לחיים, וגם להכיר צעירים בגילך באווירה מאוד חמה וללא מסכות.
אשמח לקבל את תגובתך וגם תגובות של אחרים שקוראים את התכתבותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנות את הפוקוס - עוד היבט חשוב
דורית כהן21/03/2011חשבתי על "טיפ" נוסף בשבילך:
גם כאן מדובר על העברת הפוקוס, אבל מסוג אחר. לאחר שלמדת והשקעת ב"אמנות הפיתוי" יש לי השערה שכאשר אתה מתחיל עם בנות, אתה מאוד מרוכז בביצועים שלך, עד כמה אתה משתמש בשורה מסויימת שהומלצה לך, האם התגובה שלה מתאימה למה שכתוב בספרים, ומה צריכה להיות השורה הבאה בדיאלוג. יש כאן פוקוס חזק מאוד על עצמך, האם אתה מצליח להתקדם איתה או לא. ואז כאשר אין התקדמות אתה מאוכזב מעצמך שוב ושוב.
לדעתי, ככל שאתה יותר בפוקוס על עצמך - אתה תמשיך להיכשל. כי הבחורות מרגישות שאתה לא ממש איתן.
מה שאני יכולה להציע לך זה כאשר אתה מתחיל עם מישהי - בנוסף למה שכתבתי לך בתגובה הראשונה - תשכח את עצמך! תתרכז בבחורה. תתעניין בה, תגלה מי היא, תביא סקרנות, תזרום עם מה שהיא מספרת לך, תן לה את ההרגשה שהיא מעניינת אותך, ותנסה באמת להיות איתה, ולשכוח ממה שהיא חושבת לדעתך עליך.
אדם ששם בשיחה את הפוקוס על עצמו זה מרגיש איתו כאילו הוא מדבר מתוך מסך, אפוף...זה לא נעים ולא מתחשק להמשיך לשוחח איתו.
יש לכך עוד יתרון: אתה זוכה באמת להכיר יותר טוב את הבחורה ולחשוב האם היא מתאימה לך האם היא מוצאת חן. יש לי הרגשה שכאשר הפוקוס עליך ועל הביצועים של עצמך - אתה לא באמת קולט מי נמצאת מולך, ואתה עלול לעשות טעויות בשיפוט.
אמשח לשמוע ממך מה אתה חושב על הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפים
אורח22/03/2011באמת בזמן האחרון התחלתי לחשוב הרבה אם בכלל אני פועל בכיוון נכון,כלומר,הקטע של כל הרדיפה הזאת,שבסופו של דבר גורמת לי לדיכאון וייאוש.לא מזמן החלטתי להפסיק ללכת למקומות "בילוי",כל המועדונים והפאבים למיניהם,שם יש הרבה תתי אדם,נקרא לזה ככה,כל הערסים,המניאקים והסטוציונרים למיניהם,שהרבה בנות דווקא מתלהבות מהם(זה לא עובר עם הגיל,מסתבר...).בעוד חודש וחצי יש לי יומולדת 26,שנראה לי שזה גיל מספיק מופלג(יחסית...) כדי לעשות חשבון נפש ולבדוק לאן החיים שלי הולכים,וזה מה שאני מתכוון לעשות ביום הזה,במקום עוד מסיבה מטופשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפים - תגובה
דורית כהן22/03/2011נראה לי הכיוון הנכון! להתחבר לעצמך, למצוא דברים שיגרמו לך להנאה ולא לסבל.
כל אחד מגיע לזוגיות בזמן הנכון לו. משהו צריך עוד להבשיל אצלך, ואתה בכיוון הנכון.
המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)