לא מתצליחה למצוא זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מתצליחה למצוא זוגיות
    נליכ
    23/03/2011

שלום , אני אדם שמשדר מתח ואנשים אומרים לי גם כשאיני מרגישה שאני משדרת,אפילו כשאני מרגישה סבבה,אנשים תמיד מרגישים את זה..אני מנסה בכל כוחי רוב חיי להשתחרר ולהיות קלילה בחברה עברתי גם מלא טיפולים במגוון הסוגים וזה עזר לי רק במעט, גם מדיטציות שגם לא עזרו, קשה לי לשבת לאורך זמן. ממש מילימטרים של שינויים שנפרסים על גבי כמעט עשרים שנה...היו דברים שעשיתי שקצת שחררו אותי אבל לא אוכל לחזור עליהם שוב בזמן הקרוב מאחר ומדובר בדברים חריגים כלכלית ובריאותית .אני מיואשת מהקטע הזה כי זה מעכב הצלחה בקריירה שכרוכה בתדמית משוחררת וחברותית ואת האופציה לזוגיות שמאוד חשובה לי, מאחר והגברים קולטים את זה ולא הולך לי איתם , ואפילו חברים של שנים,זה כבר כמעט ניראה שאין לזה פתרון.אני ממש מתוסכלת מהעיניין.מה עושים במיקרה כזה שניראה כמעט ולא פתיר?אני רוצה לבנות משפחה ולהכיר.אבל הם קולטים את המתח,עד שכבר נוצר איזה דייט. כשאני יוצאת לפעמים מתחילים איתי,אבל זה לא נמשך.ואם אני פוגשת מישהו נחמד שבא לי עליו,אז אני חוטפת רגליים קרות ונתקפת פחד מחניק ולא מצליחה ליצור קשר אפילו במבט.למרות שיצא לי בעבר להתחיל ויזמתי זה גם לא עזר לטווח הרחוק המתח תמיד חוזר. בחיי עשיתי לא מעט צעדים שאפשר לומר יוזמתיים ויצאתי למאות דייטים דרך האינטרנט שעזר לי לפרוץ החוצה, דבר שלפני כן לא הכרתי ולא ידעתי ועוד בגיל יחסית מבוגר עשרים פלוס .עכשיו כבר עברו 10 שנים מאוד, הרבה כשלונות עברו בדרך, אבל ככל שעובר הזמן זה נהיה יותר גרוע, כי השעון הביולוגי מתקתק וקשה להיות לבד.הכי מעצבן אותי זה שאומרים לך שזוגיות זה לא הכל ותרד מהמתח כי זה גורם להם לברוח כי זה בכלל לא הסיבה אצלי ולא קשור אליי,.תמיד מי שאומר את זה זה אנשים שלא מבינים מה זה להיות לבד כל כך הרבה שנים ויש להם זוגיות.ורציתי להוסיף שהמתח הזה שאני משדרת לא קשור ללחץ ונואשות אלא באמת ממקום אחר כי כפי שאמרתי המתח מתבטא בכל מצב חברתי.בנוסף, רציתי לומר שיש לי המון תחומי עיניין + יוצאת מידי פעם ובעיקר הקריירה לי שתופסת נפח נכבד בחיי,בעקבות מה שכתבת דורית למטה. אז תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מתצליחה למצוא זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכל תלוי בך! האמיני בעצמך!

מוניקה הרשקוביץ
    23/03/2011

נליכ יקרה,

כאשר קראתי את דברייך קבלתי תחושה של לחץ ומתח. הצלחת להעביר את התחושות המלוות אותך אפילו בהקלדת פנייתך. הדרך בה בחרת לכתוב את הדברים, באופן רצוף, מתחילת דברייך ועד סופם, ללא פסקאות ואף ללא מרווחים, לעיתים גם לא בין המילים, ממש כאילו לא נשמת בזמן הקלדת הפנייה...
    דבר נוסף שעלה באופן מהותי הוא הרצון העז הטמון בך, הרצון למצוא שלווה לנפשך וכמובן למצוא את השותף לחיים, בן-הזוג הנכון עבורך.
    תחושת השלווה נובעת מהערכה עצמית (חיובית) הנשענת על ה"עצמי" שלך, (ולא על מה שאנשים אחרים אומרים או על הצלחות ו/או כישלונות ש"נאספו" לאורך הדרך), על אמונה עצמית, וביטחון עצמי.
    כאשר תהיי ב"מקום" בו תעריכי את עצמך, תאמיני בעצמך ותפעלי מתוך האמת שלך בלבד, תחושי שלמה עם עצמך, או כדברייך משוחררת וקלילה.
    ציינת שבעבר עברת מגוון טיפולים.
    אני מאמינה שהכול תמיד ניתן לשינוי, הכול תלוי בנו בלבד, וההווה הוא הזמן הנכון ביותר!
    מאחר ולא ציינת שאובחנה אצלך הפרעה (למשל קשב וריכוז) או בעיה בריאותית אחרת, אני יוצאת מנקודת הנחה שהכול תקין. אם כך, הכול תלוי בך!
    כוח הרצון הינו כוח אדיר ולך, כפי שהתרשמתי, יש רצון גדול מאוד לשנות דברים בחייך.
    כדי שטיפול מכל סוג שהוא יצליח הוא צריך לטפל בשורש ה"מחלה" ולא בתסמינים. כמו כן, על הטיפול ל"לוות" את המטופל כברת דרך במציאות חייו, עד אשר המטופל חש מספיק ביטחון כדי להמשיך לבד באופן בו למד שעליו להתנהל, בדומה לתינוק הלומד ללכת אשר עוזב את ידה של אימו רק כאשר הוא מרגיש ביטחון בעצמו.
    אני מציעה שתבדקי מספר אלטרנטיבות של טיפול/אימון אישי.
    טיפול/אימון אישי אשר מהותו להביאך ל"למקום" אשר בו תהיי מודעת ליכולותייך, לכישורייך ולמיומנויותייך. כאשר תדעי מהן עוצמותייך תחושי הערכה עצמית גבוהה יותר, תחושי ביטחון ואמונה בעצמך.
    כמו כן, על הטיפול אשר תבחרי, לעזור לך להתמקד ברצונותייך ובצרכייך האמיתיים. כאשר תתנהלי על-פיהם בלבד (!) תחושי שלמות אישית. כפי שציינתי בתחילת דבריי התחושה הזו תגרום להורדת מפלס הלחץ והמתח ותוכלי להיות קלילה ו"זורמת".
    כאשר תחושי (באמת תחושי, מהקרביים) רוגע, שלמות, ביטחון ואמונה בעצמך, תשדרי זאת לסביבתך. אנשים אוהבים להיות בקרבת אנשים אשר מתנהלים מתוך תחושת ביטחון ושלמות אישית.
    אני מאמינה שאז גם יקל עלייך למצוא את בן-הזוג הנכון ביותר עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופנה לדורית ומוניקה

מ
    24/03/2011

מוניקה שלום,אני מודה מאוד על תגובתך, ואת צדקת לגבי אבחנתך לגבי הADD אני כן סובלת מADD ולזה יש גם את ההשפעה שלו, אבל עדיין יש מלא אנשים עם הבעיה שמצחילים להשיג זוגיות. אנימודה לך על החיזוק. היתי גם בהמון טיפולים אלטרנטיביים וגם טיפול קבוצתי שמאוד עזר לי אבל שהוא נגמר ולא יחזור. אני לא יכולה להרשות לעצמי כרגע טיפול פסיכולוגי כלכלית. היתי בעבר גם באימונים שונים...ולצערי אומר לך בלי כל כוונה לפגוע בך בשום צורה! אני לא מאמינה באימונים....ולא מאמינה יותר ברפואה אלטרנטיבית...באמת שאין בכוונתי לפגוע בך אבל באמת שעברתי הרבה ואני חושבת שאדם שמטפל צריך ללמוד באופן מסודר פסיכולוגיה ורק אז יש לו הרשאה לטפל .....לצערי היום זה לא כך ואני לא בעד מאחר ואני יודעת שזה עלול להזיק יותר מאמאשר להועיל, ברוב המיקרים. לכן פניתי לדורית וניראה לי שאף הזכרתי אותה בהודעה. יש הרבה מידע שלא סיפרתי....ניסיתי המון דברים, גם תרופות. זה עזר רק לזמן קצר ואז כבר לא. אולי אני שוגה בכתיבתי בפורום בתקווה לקבל תשובה פרקטית, אני מאמינה שכרגע בשלב זה של חיי אני צריכה עיצות פרקטיות ולא ריגשיות יותר מידי. אני לא חושבת שיש אדם שאוהב את עצמו באמת ומנסיוני ראיתי מלא אנשים כריזמתיים ועם יכולת חברתית גבוהה שעדיין תמיד יש להם מה לשנוא בעצמם או קשיים או חרדות, או דכאון....לכל אחד יש את השריטות שלו ועובדה שעדיין אנשים כאלו נמצאים בזוגיות, כך שלדעתי ה"קלישאה" לאהוב את עצמך ואז הכל יסתדר כבר לא נכונה, אני חושבת שזה עיניין של משחק פוליטקה, שלא הצלחתי לאמץ ולסגל לעצמי, זו יכולת שלצערי לא יכולתי לאמץ כי גדלתי בסביבה מסוימת והיתי מבודדת מהחברה שנים רבות, אני כניראה לא אמצא את התשובה הזו בפורום בכזו פשטות והשלתי את עצמי שכן....אני מקווה שזה לא נשמע כועס כי זה לא באמת כך,בכתב לפעמים אנשים נותנים פרשנות כזו או אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו על הדרך הבודהיסטית

דורית כהן
    24/03/2011

מ היקרה,
    אני נאלצת להסכים איתך שמה שאת מבקשת מאיתנו כאן הוא באמת לא מציאותי. שניתן לך כאן עצות יישומיות - כאשר כל כך הרבה דברים שניסית כבר בעבר - עזרו במעט בלבד ולא החזיקו מעמד זמן רב.
    ההשתוקקות החזקה לדבר מסויים שאינו בידינו גורמת להרבה סבל, והדרך הבודהיסטית מאמנת אותנו להניח להשתוקקות הזו, להרפות, לוותר, וליהנות או פשוט רק להיות עם מה שיש עכשו בידנו.
    אני יכולה להציע לך להקשיב להרצאותיו המופלאות של פרופ' יעקב רז אשר מביא את עיקרי הבודהיזם בצורה מאלפת בהרצאות מוקלטות (תמצאי את הלינק באתר פסיכודהרמה).
    מעבר לכך, אין לי לצערי משהו קונקרטי שאוכל להציע לך מבלי לפגוש אותך פנים אל פנים ולהכירך יותר לעומק.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופנה לדורית ומוניקה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    24/03/2011

מ. יקרה,

קראתי את תגובתך וחשוב לי לציין שאני מכבדת את דעתך ואת תובנותייך ובוודאי לאחר שהתנסית במגוון כה רב של טיפולים.
    יחד עם זאת חשוב לי להדגיש בפנייך, כפי שאני מדגישה בפני כל אחד ממתאמניי בתחילת כל אימון, שהאחריות על תוצאות ותוצרי האימון הם בידי המתאמן בלבד ואני מניחה שכך לגבי כל טיפול אחר.
    העובדה שחלק מהטיפולים היו לך לעזר רק בתקופה בה השתתפת בטיפול, אישי או קבוצתי, מעידה על כך שאת ממתינה לישועה חיצונית ונשענת עליה כאשר את בתהליך, אולם, אינך לוקחת אחריות על חייך.
    הטיפול יכול להקנות כלים ומיומנויות אך את היא זו שאחראית "לקחת" איתך לחייך את התובנות שקבלת בטיפול וליישם אותן בחייך.
    הפורום לא יכול להוות תחליף לטיפול, יחד עם זאת, היו לא מעט פונים שלאחר שרשור של פניות ותגובות לקחו אחריות על חייהם, עשו שינוי משמעותי ושתפו אותנו.
    אני מסכימה איתך, שאין מושלם ולכל אחד יש את השריטה שלו, כפי שקראת לזה, אולם, כאשר תלמדי לקבל את עצמך עם השריטות שלך, לאהוב את עצמך ולאפשר לעצמך להיות מי שאת וגם לקחת אחריות על חייך, רק אז הדברים יכולים להתחיל ולהסתדר. גם אז, כאשר חייך יעלו על המסלול הנכון ויתחילו לנוע בכיוון הרצוי לך, הדרך לא תהייה שוגה בשושנים. מידי פעם יהיו "בורות" ו"מהמורות".
    את היא זו שתצטרך להשתמש בכלים ובמיומנויות שרכשת לאורך הדרך כדי להחזיר את עצמך למסלול המתאים והנכון לך, ותוכלי לעשות זאת רק אם תאמיני בעצמך.
    לכן, אני שבה ומפצירה בך, האמיני בעצמך, הכול תלוי בך, קחי אחריות על חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו