שאלה חשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    טלי
    23/03/2011

לי ולבן זוגי יש ויכוח שלדעתי הוא קטנוני ולדעת בן זוגי הנושא קריטי עבורו ולכן לא יכול להיות קטנוני ושאני חצופה שאני אומרת שזה קטנוני . חזרנו מטיול בחול וקנינו חפיסת שוקולד מאוד טעימה תוצרת חוץ ששנינו אכלנו ממנה. אני מנסה לשמור ולהימנע ממתוקים ולא מצליחה לשלוט על עצמי סביב שוקולד . אכלנו חצי חפיסה ואת החצי שנותר נתתי לאמא שלי בביקור משותף שלנו אצלה מבלי להתייעץ איתו (הוא לא ידע שהבאתי איתי את השוקולד ושבכוונתי לתת אותו) .הדבר הוביל לריב הוא כעס כיוון שהוא טוען שהוא גם מאד נהנה מהשוקולד וכי היה מקום לשאול אותו אם הוא מוותר על יתרת החפיסה (חשוב לציין שעל כעסו סיפר לי רק אחרי שעזבנו את ביתה של אימי) . הוא טען שחשב לכבד את אמא שלו בשוקולד אך ויתר. בתמימותי בסך הכל רציתי להיפטר מהחפיסה ולא ידעתי שהוא שקל להביא לאמא שלו . לדעתי הנושא הוא קטנוני והוא טוען שאני חצופה שאני אומרת שזה קטנוני מאחר ואין לי או לו את הזכות להגדיר נושא כקטנוני במידה והוא מוגדר כמהותי עבור בן הזוג. לדעתי הנושא של מנעתי ממנו לתת לאמא שלו לא במקום כיוון שלא ידעתי כלל שהוא שקל לתת לאמא שלו ולדעתי בסך הכל מדובר בחצי חפיסת שוקולד הוא טוען שהייתי אנוכית מאחר שאפילו לא דיברתי איתו על מנת לשמוע את דעתו בנושא מתן השוקולד. אני מנסה לרדת לסוף דעתו אולם מתקשה להבין את חשיבות העניין לדעתי זה בסך הכל חצי חפיסת שוקולד, הוא אומר שצריך להתייעץ בזוגיות על הכל - האם מידת ההתייעצות בזוגיות היא ברמה הזאת או שיש דברים שפשוט צריך להחליק ? אנא את עזרתכם בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    23/03/2011

טלי יקרה,

מידת ההתייעצות בזוגיות נקבעת על דעתם של שני בני-הזוג בלבד.
    אין לכך כללים וחוקים ברורים. כל זוג מחליט מה נכון עבורו, עד כמה כל אחד מבני-הזוג "עצמאי" ועל איזה "תחומים" כל אחד מבני-הזוג אחראי.
    לעניין חצי חפיסת השוקולד... האם הסברת לו כי הבאת את השוקולד לאימך במטרה להרחיק את הפיתוי מביתך?
    לא שווה להפוך עניין כה פעוט ל"פיל". עצרי את כדור השלג ושימי לזה סוף.
    בעלך פגוע וכעוס ולכן תגובותיו ודבריו "יוצאים" מהרגש ולא מהראש.
    גם אם לא ברור לך בדיוק ממה הוא נפגע ועל מה הוא כועס וגם אם את לא מבינה על מה כל המהומה, כבדי את רגשותיו.
    העובדה שבעלך בחר לשתף אותך בעלבונו ובכעסו רק לאחר שיצאתם מבית אימך מעידה על כך שהוא רגיש, לעצמו ולזולת. הוא לא רצה להעמיד אותך או את אימך במצב לא נעים.
    עלייך להביא בחשבון שלבעלך חשובים השיתוף והתכנון המשותף. הוא לא אוהב להיות מופתע או לעמוד בפני מצב נתון שאין באפשרותו לשנות.
    להבא שתפי אותו בכוונותייך, בתוכניותייך ובמחשבותייך יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו