מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עיזרו ליב23/03/2011
כתבתי פה מספר פעמים לא מצליחה לפתור דילמה שיש לי בחיים.
נשואה בשנות ה30+ שני ילדים חיים של עליות ומורדות בשנה סה"כ סביר בשנה האחרונה אני מרגישה לא ממש מרוצה- הרבה על הגב שלי עבודה ילדים בית היחסים עם בעלי לא משהו אני לא מאוהבת בו לא מתה על האישיות שלו הוא די חסר יוזמות בעבודות בית מתנהל כלכלית לא נכון כרגע אנו עומדים בפני בעיות כלכליות שאני צריכים לפתור וזה לא מוסיף בכלל בעיות שהוא גרם להן יש לו חשבון ניפרד מימני תמיד הוא מתילונן שאין לא מספיק כסף לכן הוא הימר במניות בהגרלות למינהן שגיליתי כבר החובות הצטברו הוא סה"כ אדם טוב ולא רמאי אבל יש לו הרגלים לא נכונים הוא לא אחראי והוא וטר ואני די תקועה לאן אני ילך עם 2 ילדים קטנים אז ממשיכים אני לא ממש מחזיקה מימנו.
בשנתיים האחרונות אני בקשר ששמתחיל וניגמר עם גבר שעובד איתי בעבודה קשר ריגשי לא שכבתי איתו לא ניפגשתי איתו מיחוץ לעבודה אנחנו בקשר של מיילים של טלפונים של הודעות גם התנשקנו והחזקות ידיים.
כל הזמן זה מגיע לפיצוצים ואז אצלי המצפון מתחיל לעבוד ואני מפסיקה את הקשר והא לא טורח לחזור הוא מתעלם מימני ואנו עובדים באותו מקום וקשה לי ואז אני יוזמת ומחזירה אותו אליי . לפני 4 חודשים ביקשתי לנתק ואז הוא לא הסכים לחזור ושוב חוזר חלילה שוב הצלחתי להחזיר אותו לקשר אליי ואז היום הוא כבר אומר שהוא לא יתגרש והוא לא יעשה זאת ושגם אני לא אעשה זאת וזה דיד ברור לו והא מציע שנהיה בקשר כמו עד היום טלפונים מיילים חיבוקים נשיקות מבחינתו הוא מכבד את זה שאני לא אשכב איתו וזה בסדר מצידו.
אני פשוט בבילבול לא מצליחה לפתור את הבעייה הזו אני יודעת שהוא לא יתגרש למעני וגם אם היה מציע כמה שהייתי רוצה אותו לא מסוגלת לחשוב אך הייתי עושה זאת ומצד שני להיות בקשר ריגשי איתו ולחיות עם אחר גם זה מתסכל אני פוחדת שיש לו סבלנות ומטרה רק להשכיב אותי אבל שנתיים ואם כל מה שעברנו לא ניראה לי שאלו הכוונות אז מה אני עושה ברגע שאני אומרת לו לא מתאים ככה הוא הולך ולא חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק את יכולה לעזור לעצמך!
מוניקה הרשקוביץ23/03/2011"ב" יקרה,
אני עניתי לשתי פניות שלך (כך נראה לי) בעבר כאן בפורום.
פעם ראשונה "נפגשנו" בדצמבר ופעם שנייה בפברואר.
נראה כאילו "השלמת" עם המציאות במסגרת המשפחתית.
את מוטרדת יותר מהעובדה שאת עלולה לאבד את "טעם החיים", את הקשר הלא מזיק לכאורה שיש לך במקום עבודתך עם אחד מעמיתייך לעבודה.
הקשר הזה, גם אם הוא לא רציף, גוזל ממך הרבה אנרגיות, גם אם נראה לך שהוא ממלא אותך.
את משקיעה הרבה מאמץ להחזירו אלייך, לאחר כל פרידה כזו. הוא בתפקיד הגבר המחוזר ואת מתאימה עצמך וטורחת מאוד עד אשר הוא חוזר ל"זרועותייך" הפתוחות לקלוט אותו בחיבוק גדול.
את משקיעה את כל היכולות שלך בבחור הלא נכון ובקשר הלא נכון!
את בחרת להינשא לאישך, כבדי את בחירתך, עם כל הקושי וגם אם זה לא מושלם או לא מתקרב למושלם.
מתוך השקעתך הרבה בקשר ה"אחר" ומתוך הצלחתך להחזירו אלייך לאחר כל פרידה, שאת יוזמת אני למדה שיש לך הרבה יכולות ומיומנויות ושאת החלטית ונחושה. כשאת מחליטה את משיגה!
למענך, למען אושרך ושלוותך הנפשית, השקיעי את כל זאת בנישואייך.
היי אמיצה והתרחקי מהבחור הזה, הוא מזיק לחייך. כל עוד תחשבי שיש סיכוי, ולו הקלוש ביותר, לקשר ה"מיוחד" שנרקם ביניכם לא "תחזרי" הביתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ב25/03/2011הי מוניקה,
עשיתי מה שאמרת אמרתי לו שלא מתאים שנהיה בקשר שאני לא שלמה בו שאני לא מוכנה לתת מעצמי לאדם שלא נותן לי משהו משמעותי הוא כמובן חושב שאת הקשר הרציני והנחשק שהוא לא יכול לתת לי אני מימלא לא יכולה לקבל כי די ברור לו שלא נוכל להפוך את החיים ולהגרש הוא טוען שאני סתם מפילה עליו את האשמה כי מימלא אני לא יעשה כלום והוא הסכים שנישאר בקשר טוב מבלי להיות ברומנטיקה ולי כמובן כואב שהוא מוותר עלי אני לא ואה בזה אקט של אהבה מצידו.
וכואב לי שה לי אני רוצה אותו מבפנים אני מבינה את ההיגיון שאין על מה להילחם ולהתעקש אבל הלב אוהב.
הלב שבוגד בי כי ברור לי שאני צריכה להמשיך בחיים שלי ואני רוצה לנוכח העמדה שלו להמשיך ברור לי שאדם שאוהב אותי לא היה מוותר עלי כמו שברור לי שגם אם הוא היה מציע משהו הייתי בפלונטר גדול.
איך מתחזקים ? איך לא חוזרים ? איך אני לא הולכת לשם שוב אני מרגישה שזה חזק מימני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו ראשיתה של הדרך הנכונה - יישר כוח
מוניקה הרשקוביץ27/03/2011"ב" יקרה,
רק המעיז מצליח!
כל הכבוד לך על האומץ והכוחות ש"אספת" לצורך ביצוע משימה לא פשוטה עבורך.
כל הכבוד לך על כך שלקחת את ההחלטה הנכונה, גייסת את אומץ ליבך ותעוזתך, התגברת על הרגשות שאת חשה כלפיו ועל הרצון העז להיות איתו בקשר עמוק ורגשי ו"הענקת פטור" לבחור מהקשר, והפעם, מתוך הבנה שזה הדבר הנכון ביותר עבורך, ולא על רקע מריבה "שגרתית" נוספת.
גם אם כרגע מאוד קשה לך, זה בוודאות המעשה הנכון, וטוב שאת מודעת לכך ושלמה עם הרעיון והעשייה. הקושי שלך נובע מהמאבק בין הרגשות שלך לבין ההיגיון, בדיוק כפי שכתבת.
כמו שאני רואה זאת, לקחת החלטה, גייסת את כוח הרצון שלך (שהוא אחד "ממנועי הטורבו" המשמעותיים ביותר שיש ברשותנו) ופעלת בהחלטיות ובנחישות ועשית זאת!
זה היה השלב ראשון.
עתה יש לעבור לשלב השני, שלב ה"גמילה" וכפי שכתבת "איך מתחזקים ? איך לא חוזרים ? איך אני לא הולכת לשם שוב אני מרגישה שזה חזק מימני".
כדי ל"עמוד" בכך הפעם ולמרות הרצון, הגעגועים והרגשות העזים לא לחזור לקשר ההרסני וה"שואב" הזה, עלייך לעסוק בעשייה, אשר ראשיתה בתכנון הצעדים אשר את עומדת "לצעוד".
שימי את משפחתך בראש סדר העדיפויות שלך וחשבי כיצד את מעלה את משפחתך על דרך המלך, על המסלול הנכון למשפחה מתפקדת, כאשר כל אחד מכם ייקח חלק בהתנהלות התקינה והשוטפת של המשפחה.
עלייך לרתום את יכולותייך, את כוחותייך הנפשיים ואת כוח הרצון החזק שלך ולהתחיל לתכנן ולפעול מייד באופן ממוקד, בנחישות, בעקביות ובהתמדה.
התמקדי בקיים ובדברים ש"שיש" ולא ב"אין" ובדברים שאין ביכולתך לשנות.
עשייה מקדמת וממוקדת כובשת את הפחד, מרגיעה מחרדות ואינה מותירה זמן למחשבות שליליות.
בהצלחה!
אשמח באם תחליטי לשתף אותנו בפורום לגבי התהליך החשוב הזה.
כמו כן, אשמח להיות לך לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה- המשך
129/03/2011מוניקה שלום רב,
תודה רבה על תשובתך הכל כך נכונה.
אז ככה אני מודה בשבת כתבתי לו מייל שהייתי רוצה שנישמור על קשר חברי ושזה לא יגמר בכעס ושאני לא אוכל להסכים למה שהיה בעבר ושאני מרגישה שלמרות שהוא אמר שהוא מסכים לכך הוא מיתרחק.
הוא ענה לי למייל שהוא הסכים וכיבד את רצונותיי ושהוא חשב שאני חשבתי שזה שוב ניגמר לא יפה, וגם שמתאים לו לשמור על קשר חברי בלי כל הדברים שבאתי לעבודה דיברנו ושוב הוא לא נותן לי לדבר ורק רוצה לדבר זה ניסחף למריבה ואני אמרתי לו שמה היה לו לחפש אצלי כניראה רק דבר אחד והוא כועס ולא רוצה לדבר איתי ומאז ברוגז זה כל פעם קורה שזה ניגמר ככה איתו וזה מקשה עליי מאוד בעיקר שאני רואה אותו כל יום .
שלחתי הודעה הים שאולי אפשר גם יפה ושחבל כל הזמן במריבות .
מה אני עושה קשה לי מודה והטעיות מתחילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרורפו הוא לא ענה לי
129/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה- המשך - תגובה
מוניקה הרשקוביץ29/03/2011"ב" יקרה,
ראשית, אני שמחה שבחרת לשתף אותנו בפורום שוב.
תודה.
מעז יצא מתוק למרות שכרגע יש לך טעם מר... אולי יהיה יותר טוב עבורך ה"ברוגז" הזה, אולי יהיה לך קל יותר להתמודד עם המצב החדש.
הפעם, בניגוד לכל הפעמים הקודמות, אני מציעה שלא תנסי ליצור עימו קשר. כתבת לו מייל, הבהרת את כוונותייך וניסית לשתף אותו בתחושותייך (ולא כ"כ הצלחת... הוא לא אפשר לך לדבר). כעת "קחי" קצת זמן לעצמך, להתחזק, בלעדיו.
ובזמן הזה...נסי לעשות למען ביתך. ככל שתעשי צעדים לכיוון המשפחה שלך ולמענה, תתרחקי מהבחור הזה, גם במחשבות וגם ברגשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)