מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להלחם או לשחרר?אמלה26/03/2011
בוקר טוב,
ב7 חודשים האחרונים הייתי בקשר טוב ונעים .הקשר היה באמת מיוחד, אהבה,כבוד, משיכה ותקשורת נפלאה.. אבל לא היו לנו את אותן תכניות. אני רציתי בשלב מסויים של הקשר תיקון לגירושים שחוויתי וזה אומר חבר טוב יחד עם זוגיות ושותפות מלאה וילד משותף מתוך אהבה.(שנינו גרושים,אני גרושה 4 שנים, הוא שנתיים. יש לי 2 ילדים, ולו יש 3 ילדים). הוא לעומת זאת רצה ,בשלב זה לפחות, רק חברות וזוגיות, הוא לא מעוניין בילד משותף בכלל ומגורים משותפים בשלב מאוחר. נפרדנו לפני שבוע, הוא בחר ללכת כי מעדיף להתרסק עכשיו ולא בשלב מאוחר יותר של הקשר שיהיה לו קשה יותר. אני לעומת זאת לא מסוגלת לוותר עליו, יש לי רגש עצום כלפיו, בשבוע הזה חשבתי שאולי אהיה מסוגלת לוותר על ילד לטובת הקשר. ההודעות האחרונות שהוא שלח לי לפני שבוע גרמו לי להתקשר אליו ולא לוותר.כתב:שהוא אוהב אותי,שהוא רוצה אותי בטוחה ולא ספקנית,שהוא לא בנוי לנדנדת רגשות, שאני אהבתו,שהוא רוצה אותי ומחכה לי. אבל בשיחה האחרונה זה היה נשמע שהוא לא חיכה שהוא וויתר . התקשרתי ואמרתי לו שהקשר שלנו חשוב לי ושאני מתגעגעת ושאני מאד רוצה לראות אותו אבל הוא לא רצה לחזור כי לדעתו זה לא נכון לנו כרגע להיפגש ,סיפר שהיה שבוע מרוסק ורק עכשיו הוא מצליח להתאושש. נשמע כאילו ישב עליי שבעה, כמה שזה נשמע נורא. אמר שאם הוא יגיע אז זאת בטח תהיה הפעם האחרונה והוא מעדיף כרגע להתחזק . דיבר על זה שהוא לא רוצה לפגוע בי. אני עדיין לא שחררתי אותו - אני לא מסוגלת!! אני נמצאת בדיכאון עם כאב עצום. האם להילחם עליו או לשחרר?האם מישהו שבאמת ככה אוהב, מוותר כי הוא לא יכול/רוצה לתת לי את מה שאני רוצה? האם מישהו שכל כך אוהב מוותר לראות אותי שוב?
תודה וסליחה שזה היה ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגש לעומת הגיון
דורית כהן27/03/2011אמלה היקרה, תיארת מאד יפה את המצב (ממש לא ארוך מדי).
ההתרשמות שלי לגביו היא שהוא מצליח לנהל את עצמו. הוא דבק באסטרטגיה שלו לא להביא עוד ילדים, ובשלב זה לא לעבור לגור. אני מניחה שהשיקולים שלו הם גם רגשיים וגם כלכליים. הוא כבר אבא ל 3 ילדים, ויתכן שהוא מרגיש שלעשות עוד ילד זה סוג של בגידה בילדים שלו. הרבה גרושים מרגישים שעשו מספיק עוול לילדים שלהם ולא רוצים לפגוע בהם מעבר למה שכבר קרה. כלכלית זה מאוד מובן, אין צורך להסביר...
והוא, גבר טיפוסי, שולט עם ההגיון על הרגש. אם הוא הבין את הפער ביניכם בנושא התכניות לעתיד - הוא גם הבין שהכי נכון לו זה להתנתק עכשו, לפני שהיחסים נעשים הדוקים עוד יותר. והוא כנראה עובר עכשו את "הגמילה" - ומכריח את עצמו לדבוק בהחלטה.
את, כאישה טיפוסית, לוקחת את הצד הרגשי, ונותנת לרגש לשלוט בך, ולכן את מאוכזבת מן התגובה שלו ונענית לצו לבך שלך - לפגוש אותו - כי זה מה שהרגש שלך מכתיב לך.
אי ההבנה שלך כלפיו נובע מן ההתייחסות השונה של כל אחד מכם. את מניחה שאילו היה מרגיש כמוך - כבר היה רוצה להיפגש. אבל הוא, להבדיל ממך, שולט ברגש.
השאלה היא האם אין אופציה בשבילך לשקול מחדש את מטרותייך.
כאשר פוגשים מישהו כל כך מוצלח - האם האהבה ומערכת היחסים היפה שתיארת ביניכם לא שווה שתבדקי בינך לבין עצמך ברצינות - עד כמה החלום שלך להקים זוגיות מלאה עם עוד ילד - הוא ריאלי. האם את לא עלולה להתפשר על מישהו פחות מוצלח ועל אהבה פחות חזקה, ובעתיד את עלולה לשלם על כך מחיר גבוה, ולא רק את - גם ילדייך.
תבדקי האם חשבת מספיק על כל המשמעויות של זוגיות שנייה וילד משותף - לכל הנוגעים בדבר.
לפעמים יש רצון לעשות זאת על מנת לחוות תיקון ליחסים שחווית עם בעלך.
זה מניע אגואיסטי ולא ממש ריאלי. כי לאחר שמביאים עוד ילד - כל זוג עובר טלטלה ודברים משתנים, ואת לא יכולה לדעת איך הזוגיות החדשה תעמוד בשינוי. מה גם שהפעם גם הילדים בשני הצדדים חווים טלטלה. זה לא פשוט. זה לא רק אידילייה כמו שזה מופיע לך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית, מה הדרך הנכונה?
אמלה27/03/2011דורית תודה רבה על תשובתך, חשבתי עלייה רבות כבר קודם לכן ותמיד הגעתי לקונפילקטים עם עצמי. האם לוותר על עצמי כפי שתמיד נהגתי לעשות או להילחם על הקשר הטוב שאולי לא יקרה לי שוב ....
ביום חמישי האחרון התחננתי לפגוש אותו אך הוא סירב.אמר שיחזור ולא חזר. העביר לי מסר דרך הפייסבוק דרך השיר של ארקדי "נאמר כבר הכל אין לי מה להוסיף..." חוששת לפנות אליו שוב ולקבל סירוב. חשוב לי מאד לדעת מה הדרך הנכונה להעביר לו את דבריי . האם מייל? שבו אוכל להתבטא בצורה ברורה, אבל מצד שני לא אדע מה הוא חושב. או לנסות שוב להיפגש איתו ולקחת את הסיכון שאקבל דחיה נוספת. אולי בעצם אחרי שבועיים של גמילה הוא "התנקה" ולא נשאר לו רגש.
באופן כללי המסר שאני רוצה להעביר לו שהפעם אני בטוחה, לא ספקנית, שאני רוצה את הקשר הזה יותר מכל דבר אחר.
איך הדרך להגיע אליו שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אסבך אותך עוד קצת
דורית כהן27/03/2011אמלה היקרה, אני לא הולכת לעשות את החיים שלך יותר קלים.
כרגע הרגש שלך כלפיו גובר על הכל ואת נואשת ונאחזת בקצה האפשרות להחזיר אותו.
אבל חישבי על כך: נניח שתבהירי לו שהוא החשוב לך יותר מכל, והוא ישתכנע, ותחזרו, והכל יהיה סבאבה לזמן מה...ואז נחשי מי שוב ירים את הראש? הרצון שלך להיכנס לזוגיות ולהביא איתו ילד... ולמה זה יקרה? כי את עובדת עם הרגש והצורך הרגשי הזה עלול להציף אותך גם בהמשך.
אני חושבת שאת צריכה להיות באמת בטוחה מול עצמך שלהיות איתו שווה לך יותר מאשר החלום האידילי שלך להקים משפחה חדשה.
האם את יכולה להבטיח לעצמך שתורידי זאת מעל סדר היום בכל פעם שהרצון הזה יציף אותך (בעצם את צריכה לעבור גמילה מן החשק הזה שלך...) - ולא תיפני אליו עם זה, אפילו אם זה יגרום לך סבל מפעם לפעם?!
אחרי התהליך הזה עם עצמך - ורק אם את נחושה - את יכולה לפנות אליו, עם ויתור ברור ובקול רם על האג'נדה הקודמת שלך.
הוא צריך לשמוע ממך הבטחה שאת שלמה עם האג'נדה שלו ולהבטיח לו שאינך עומדת להעלות זאת שוב. אם הוא ירצה בבוא הזמן ילדים משותפים - יהיה עליו להעלות זאת ביוזמתו.
נדמה לי שבגלל שהוא כבר עבר את הגמילה שלו ממך - המסר שלך צריך להיות ממש ברור. הוא צריך לשמוע ממך מנגינה ממש שונה ולהאמין לך.
אולי שווה להתיישב ולכתוב לו את המחשבות האלו, לשתף אותו בתהליך החשיבה שעברת ובמסקנות.הרי את כותבת מצויין. וכך הוא יוכל לחשוב על הדברים ולהגיב עליהם לאחר שיקול דעת.
אם גם זה לא יעזור - נדמה לי שכבר אין מה לעשות...
מאחלת לך החלטה שקולה ונבונה,והעיקר - שתהיה מחוברת חזק מאוד אל עצמך, בטווח הנוכחי ובטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)