מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיניוית בהריון וכעסים של הבעלדנה28/03/2011
שלום,
אנחנו בהריון ראשון ואני כבר באמצע חודש שישי.
בתקופת השליש הראשונה לא הייתה לי מיניות גבוהה ובמהלך השני וכעת המיניות הרבה יותר מאוזנת ואני אף נהנת ממנה ...רק שהיא קצת השתנתה מהרגיל.
אם בעבר הייתי מאוד יוזמת, פעילה, פרועה ומשתפת פעולה בפנטזיות וסרטים כחולים...זה ירד וכעת בא לי יותר משהו רך ונעים והרבה תנוחות לא נוחות לי פיזית, דבר שמוריד את הלהט ומשאיר מין רגוע.
בעלי, הרבה יותר מיני ממני וזקוק לריגושים.
דברתי עימו אתמול על כך שאנחנו עושים סקס בערך 3 פעמים בשבוע וזה מפריע לי ושאלתי עם גם לו כי אנחנו רגילים להרבה יותר וגם יותר לוהט ומענג.
הוא אמר לי שהכל בסדר, וזה לגיטימי וכו'.. נרגעתי והיה לי נעים עם שיחת הטלפון הזו.
בלילה שמעתי מהחדר קולות גניחה של סרט כחול. הבנתי שהוא רואה סרט ולא הפרעתי.
באתי אחר כך לישון והוא ישר כיבה את זה. אז שאלתי אם הוא ראה והוא פשוט התעצבן עלי ואמר לי שהוא מרגיש שאני שואלת את זה כי "אסור" לו ושאני מעבירה ביקורת ושאני שמנה והוא לא נמשך אלי ושזו המציאות ואין מה לעשות.
ואני פשוט נותרתי בשוק עד לרגעים אלו כי גם את הלילה העברתי בחדר השני לבד . לא יכלתי להתקרב למפלצת שכועסת כל כך.
אני אמרתי לו שאני מבינה את הצורך בריגושיות שלו אבל רוצה לדעת שאני המקום הראשון ולא הסרט או הפנטזיה. שברגע שאני ארגיש שהוא איתי אני אוכל לשחרר יותר מקום לדברים האחרים ולא להפך. כך שהייתי שמחה אם הוא היה אומר לי שהוא רוצה לראות סרט כחול ויבדוק אם אני מוכנה להצטרף או שלא. יתכן ולא הייתי באה אבל גם לא הייתי אומרת כלום. אם כן הייתי באה, אז היה קורה ביננו מין הסתם סקס כי הוא היה מרוגש. נעלבתי יותר מזה שהוא כיבה את הסרט וטען שאני "אוסרת" עליו לראות.
בתוכי אני מודה שיש מקום שנפגע מהצורך שלו בריגושיות שמחליפה אותי כי הוא לא מבין שאני מרגישה גם ככה פחות סקסית ומינית, ושהגוף שלי מושאל למישהו אחר ובכלל לא קשור אלי כרגע...
אני מרגישה שהוא כל כך עסוק באיך הוא מרגיש, וכמה באסה לו שאין מיניות או משיכה שאני פשוט אוויר בדרך.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחת לא יודעת מה לענות לי?
דנה28/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמתין לתגובתה של דורית
עדי בדיחי28/03/2011היא תוכל לתת לך את המענה המקיף יותר, אנא מעט סבלנות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהריון-
בני29/03/2011אין חדש תחת השמש, רב הגברים (שאני מכיר,,,) מתנהגים בפרט בהריון ראשון כפי שאת מתארת את בעלך,
המפתח נמצא אצלך, את צריכה לנסות לקרב אותו לחוויה עד כמה שאפשר, שיחוש איתך את הרגשות, את הכאבים,שתפי אותו במחשבות לקראת הילדה, לקראת הרחבת המשפחה, על היחסים בניכם בהמשך, דברו על הכל, ולא בטלפון !
את לא אוויר בשבילו, להיפך הוא מתחשב בך עד כדי כך שזה גורם לו להסתדר לבד, ובלבד שלא להציק לך או לתינוק, הוא מרגיש שאת זקוקה למנוחה ייתרה, לשמירה כפולה, ולכן קשה לו לבטאות את הצרכים שלו בפנייך, זה מה שמוביל אותו להסתדר לבד,
זה לא נגדך, זה בעדך !
אני מציע לך בחום לעשות סוויטש בראש, ולהבין שאת יותר סקסית ממה שהיית עד היום,דבר שהוא מאוד נכון וטבעי לכן הנשים, אחריי שמתגברים על הדיעות הקדומות באשר לקיום יחסים עם העובר,,, אז מגלים את סוד האהבה והמיניות בייתר שאת,
חשוב להדגיש שלכל אשה חשקים משלה, וזה משתנה בהתאם לההרגשה הכללית שהיא חשה בהריון, ישנם נשים שבשליש הראשון לא מסוגלות שיתקרב אליהם גבר, ובשליש השני והשלישי הן מיניות מאוד, ולפעמים אף יותר מהרגיל,
אז גברת נכבדה, מזל טוב, וכל זמן שאין לך הוראה מרופא או כל מניעה אחרת, תקרבי ותשתפי את בעלך בחווויה, זה בריא לגוף, זה מחייה את הנפש, מחזק את הזוגיות, ו,,, הכי חשוב מוציא את הילד שלך בריא וחזק נפשית לאתגרים שיעמדו בפניו,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההימנעות מביקורתיות
דורית כהן29/03/2011"בהריון" יקרה, צר לי על הבלגן שנהיה. מה שאני חושבת שקרה הוא שבעלך,שהינו בעל צרכים מיניים גבוהים כפי שכתבת, כנראה לא הכין עצמו לאפשרות שדברים ישתנו עד כדי כך, ולא תאר לעצמו במה זה כרוך. הוא כנראה צבר תסכול רב בחודשי ההריון הראשונים כאשר החשק שלך היה נמוך, והתאפק ובא לקראתך ועשה מאמצים מבחינתו לשנות את הסגנון שלו לעדין יותר לפי בקשתך, ואולי אפילו הרגיש אשמה מסויימת לגבי הגלישה לאתרי פורנו וסיפוק עצמי.
ואז - מתוך הרגישות יתר שלו ותחושות האשמה - השאלה שלך הופיעה לו בתור האשמה, ואז יצא כל התסכול החוצה.
פתאום יצא כל הסבל שלו, מה שהוא נאלץ לסבול. נכון שאין כלל מה להשוות, והנשים עוברות את כל ההריון הרבה יותר קשה מן הגבר, שלא לדבר על הלידה הצפוייה, אבל על הדרך - גם הוא מפסיד קצת לעומת מה שהוא היה רגיל אליו...
אז זה מצב של תסכול, ולמרות שהדברים שאמר היו פוגעים, אפשר להבין זאת על רקע מה שהסברתי. אני חושבת שבכל מקרה עליו להתנצל על הפגיעה הזאת, ואני מקווה שהוא יקלוט עד כמה הוא פגע.
וכמו בכל מצב משברי, צריך להתעשת, לאסוף את השברים ולבנות מחדש.
חשוב שתהיו מסוגלים להגיד זה לזו מה חסר, מה מפריע, ולבוא זה לקראת זו עם פתרונות שיתאימו לשניכם. מדברייך אליו התרשמתי שאת מבטאת את עצמך ואומרת מה מתאים לך ודי באה לקראתו.
הבעייה היא שהוא אכן מרוכז בצרכים שלו, ולא עוצר לחשוב מה את מרגישה ומה עובר עלייך.
השאלה היא האם תמיד הוא היה כזה? יש כאן חוסר בגרות וחוסר בשלות, ואולי מגבלה שדי אופיינית לגברים צעירים - אי רגישות לאחר, קושי לתת אמפאטיה לזולת.
הדרך לשפר זאת היא להימנע מביקורתיות!
שווה לבדוק את איכות השיחות שלכם. יש לי ניחוש שבשיחות האלו את זו שמדברת בעיקר והוא פחות ורבאלי. גם יתכן שהוא לא אוהב את השיחות. אולי הוא מרגיש ננזף מן הכיוון שלך ברוב הפעמים?
כאשר את מדברת אליו בביקורתיות - הוא מייד יתקיף בחזרה או יתגונן ויצדיק את עצמו. הוא יהי מרוכז בלשמור על עצמו ולא יהיה פנוי רגשית להקשיב למה עובר עלייך.
אם תעשי מאמץ מודע לא להיות שיפוטית כלפיו ורק תשתפי אותו ברגשותייך, ותבהירי לו שאת עושה זאת לא כדי להגיד לו שהוא לא בסדר, אלא כדי שהוא יהיה מודע מה עובר עלייך, ואת תהיי מודעת מה עובר עליו, וכך תוכלו יותר להתחשב ולהיות רגישים זה לזו.
אני מקווה שזה קצת עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)