מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רעיונות שכנועליאורה01/04/2011
שלום.
אבקש לקבל הצעות כיצד אני משכנע את אשתי לחלוק את עומס בטיפול הרפואי / הרגשי / המעשי באימה המבוגרת עם אחייה .
לאשתי היקרה יש אם מזדקנת עם בעיות רפואיות , רגשיות ובעיות מעשיות ואשתי שתהייה בריאה לוקחת את כל הטיפול על עצמה למרות שיש לה גם אח , כל העומס נופל עלייה והיא לא פונה לאחייה לעזרה וכנ"ל גם האם לא פונה לבנה משום מה והוא יושב בצד וטוען שאינו מבין אינו יודע או לא יכול לעזור כי לא מבין כלום וכן אין לו זמן והאם והבת השלימו עם המצב שנקרא "הפרה הקדושה" .
כמובן שאינני מפיל את כל העומס על אשתי ועוזר לה ככל שניתן אבל נראה לי שהמצב הולך ומחמיר וכשבקשתי את אשתי לערב ולידע את אחייה ענתה כי זה לא נראה לה מעשי והוא זרקה כי אני "מחפש" את אח שלה ובזה סיימה את הנושא .
בקיצור , כיצד אני משכנע את אשתי לחלוק את העומס עם אחייה כאן לא מדובר בעזרה כספית בשלב זה אם כי גם זה יגיע בשלב מסוים .
לא מצליח להבין מדוע אשתי לא פונה לאחיי לעזרה , כן לא מצליח להבין איך הבן שהוא נשוי + ילדים גם מצטרף לעגלה הרי זו אמא שלו לא שלי ?
אשמח לקבל הצעות איך אנימשכנע אותה לפנות לאחיי על מנת להוריד את העומס במחצית ממנה או לפחות חלקית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחרר "שליטה"
דורית כהן03/04/2011שלום לך, אפשר להבין שזה מתסכל מנקודת מבטך לראות את אישתך נושאת בכל העול הזה, כאשר אחיה לא נוקף אצבע לעזור עם האם החולנית והמזדקנת.
אני מתרשמת שאישתך איננה אוהבת להתעמת ולא נוהגת לבקש עזרה אלא מעדיפה לעשות דברים בעצמה מאשר להיות תלוייה בהסכמה של מישהו אחר. או שבכלל לפנות ולבקש עזרה. יתכן היא לא ממש סומכת על אחיה שיעשה זאת על הצד היותר טוב. מה דעתך לבדוק האם גם בבית היא מעדיפה לעשות דברים במקום אחרים (נניח במקומך ובמקום הילדים)?
אז ההשערה שלי היא שיש כאן איזו נטיית אישיות של אישתך.
ואם זה כך, כל מה שאתה יכול לעשות זה לשוחח איתה -ממקום טוב, לא של הטפת מוסר - אלא שאולי כדאי לה להתבונן קצת על עצמה ולהיות יותר מודעת לנטייה הזאת שלה - כמחובן - רק אם אני צודקת.מודעות עצמית היא הצעד הראשון לשינוי.
נקודה אחרת - אולי להכניס לשיחה איתה היבט מסויים: שיתכן שהיא משדרת לאחיה שאין לה בעייה לקחת על עצמה ואז נוח לו לסגת אחורה ולא להציע עזרה. שתהיה מודעת לכך שחשוב לאפשר לו להיות חלק מן הטיפול באמא, - לא רק כדי להקל עליה (ועליך) אלא כדי להכניס אותו מבחינת המעורבות הרגשית לשלב הקשה הזה בחיים של אמא שלו, במקום להוציא אותו מן התמונה.
עליה קצת לשחרר כאן שליטה. המסר הזה - הכל עלי/ רק אני יכולה - הוא לא בריא והתנהגות "קדושה" כזאת - מאד קשה להגיד עליה משהו רע, כולם רק מעריצים אותה,מן הסתם, ואולי גם מרגישים קצת אשמים על ידה כי הם לא מקריבים את עצמם עד כדי כך, כמוה.
אבל את כל המסרים האלו שווה להגיד עם המון אמפאטיה והערכה, ולא כביקורת.
אשמח אם גם אחרים יכתבו לך רעיונות נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)