מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להפרד או לא זאת השאלה..yosef03/04/2011
קודם כל מראש אני מודה לכל מי שהיה לו מספיק סבלנות ואכפתיות לקרוא את כל זה ולהביע דעה אני ממש מעריך את זה:)
אז ככה, אני בן 18 במערכת יחסים עם מישהי כבר שנתיים וחצי, טוב לי איתה הבחורה הכי טובה שאפשר לבקש אבל.. אם אני לא טועה נראה לי שהתבלבלתי.. זה לא הגיל שצריך להתפרפר? להשתגע? להתחיל עם כל דבר שזז...? יש כאלה שיש להם חברות והם פשוט בוגדים ואז נהנים מכל החבילה. הבעיה שאני אדם נאמן, לא בוגד, וגם אם הייתי רוצה לבגוד זה היה בלתי אפשרי עם מהפכת הפייסבוק הזאת..
מאוד מוזר לי שאני היחיד מבין כמעט כל הנערים שאני מכיר בגיל שלי שיש לו חברה זמן כזה ארוך וממושך..התגובות לזמן שאנחנו ביחד הם בדרך: כלל וואי אחי משתתף בצערך, וואי שתיהיה בריא, פשש וואי וואי... כאילו סיפרתי להם שהדודה האהובה שלי מתה.
תכלס, כולם מקנאים בי היא נראית ממש טוב כולם רוצים אותה ואני התותח שהשיג אותה, אבל היא אוהבת אותי הרבה יותר ממה שאני אוהב אותה.. ואני לא יודע אם אני אוהב אותה...כי..אני לא יודע מה זאת אהבה, אני כולה בן 18.. מה שבטוח אהבה היא יותר ממה שאני מרגיש כלפיה, השאלה כמה יותר..
בכל מקרה אני עמוק בתוך המערכת יחסים הזאת זה כמעט בלתי אפשרי לסיים אותה אני לא יודע איך אני יתפקד אם בכלל, כל כך הרבה דברים יהיו חסרים לי,אני מפחד לנשור מהלימודים מרוב דיכאון, רק המחשבה על פרידה עושה לי פרפרים בבטן (בקונוטציה שלילית), בנוסף לבת זוג היא גם החברה הכי טובה שלי, והיא אוהו היא בכלל תתחרפן אבל הבנתי שלא צריך לחשוב על הבת זוג, זאת חשיבה שגויה.
וואי אני אפילו לא יכול לחשוב על זה שהיא תהיה עם מישהו אחר אני פשוט ישתגע ויהפוך אובססיבי אליה, שלא נדבר על זה שאני יגרר למלא סכסוכים, כי חברים יש באגד ובטוח כמה מחבריי ינסו ללכת עליה.. וכשחושבים על זה לעומק אני שנתיים וחצי עם בחורה כל קשר אחר שהיה לי עם בחורות אחרות נעלם, אני מתחיל מאפס, ישנם סיכויים רבים שההתפרפרות הזאת שדיברתי עליה תסתכם בכמה עקומות, אבל מצד שני.. אולי.. אני סופסוף פנוי ובנות יתלהבו ובשנייה אני חוזר למשחק..(אני נראה טוב, ושמעתי שיש שחושקות בי ומחכות שאני אפרד מחברה שלי) קשה לחזות את העתיד וזה מה שמחרפן. עם כל זה אני ממש חושש שאם אני אפרד ממנה אני יפספס משהו, אולי את הבת זוג המושלמת בשבילי, את אהבת חיי, את הבחורה שאני יחזיק איתה הכי הרבה אולי עד לזקנה.
בוא נצא מנקודת הנחה שהיא אכן מתאימה לי מבחינה זוגית והיא האחת בשבילי..מה עם הנעורים עם החיזורים אחרי בנות עם חיי הלילה המסיבות אלו ה-שנים של ההתפרפרויות, שיא פריחת האדם והנאות החיים בשיאם.
באמת שאין לי מושג מה לעשות..כל המצב הזה של האי ודאות משגע אותי..
בבקשה אני צריך קצת ניסיון חיים, דעה מקצועית תעזרו לי..:/
נ.ב.
אני מאמין שאין אהבה הדדית תמיד אחד אוהב הרבה יותר, שמעתי את זה הרבה, תכלס אין לי הרבה ניסיון חיים אז אשמח אם מישהו יוכל לאשר או לסתור אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר גם לא לדעת
עדי בדיחי04/04/2011הי יוסף ולילה טוב,
ראשית אני חייבת לציין שנהנתי מכישרון הכתיבה שלך- אין צורך להתנצל על האורך במקרה הזה.
אתה מתאר את הסיפור שלך בשני מישורים - האחד , איפה אני מול הסביבה (מה הסביבה חושבת, לחץ חברתי, יש בנות שמחכות לי, יש שנהנים מכל החבילה), ואיפה אני באמת מול עצמי- מול הרגש האמיתי לבחורה (מה יקרה כשניפרד, האם אוכל להמשיך הלאה) כ"תת נושא" למישור זה יש את העינין שלדעתך היא אוהבת אותך יותר מאשר אתה אותה.
יש לך המון המון שאלות - ובצדק. אתה בדיוק בגיל הזה של לשאול, להתעניין, להתנסות. הקשר של השנתיים וחצי הזה מעכב אותך או חוסם אותך לטעום עוד מהחיים האלה וגם לקבל תשובות על השאלות. אתה מצהיר כי אתה לא יודע מה זאת אהבה אבל מה שבטוח זה יותר ממה שאתה חש כלפיה.. אז בוא ננסה לזהות מה משאיר אותך איתה? ההרגל, הכיף, הביחד, החברות הטובה ביניכם?
אני מניחה שיהיה קשה לענות לך חד משמעית מה כדאי לך לעשות, אבל אני אנסה. מה שבטוח אתה לא שלם לא פה ולא שם והזמן הוא המרכיב הכי חשוב שתוכל לנצל אותו. אנשים שאומרים לך "אני משתתף בצערך" - בבקשה נסה לחשוב מאיזה מקום הם מגיבים כך, מה הסיבה לחוסר הפירגון, האם אלו אותם חברים שלדעתך ירצו את חברתך בהמשך? אין אדם שלא רוצה קשר עם מישהי,חם ואוהב, אנשים שרואים אתכם כלפי חוץ יכולים לפרגן ולהגיד לך איזה בר מזל אתה שבגיל כה צעיר יש לך חברת אמת ובת זוג לתפארת, ויש שיגידו "שתהיה בריא". אני יודעת שזה סוחף, אבל נסה להפריד אותם ולהשאיר אותם בצד.. לעומת מה שאתה עצמך חווה באמת- עד כמה טוב לך איתה, נכון להיום, לשלב ה"צעיר" של החיים (אתה לפני צבא?), דברים הרי יכולים להשתנות ואני גם מבטיחה לך שישתנו- למה לטלטל את הספינה מצד אחד, מצד שני האם הטלטול הזה הוא לא צעד אחד יותר מדי עבורך כרגע?
עוד נקודה - גם היא, כמוך, תעבור, תשתנה, תתעצב עם השנים, שניכם תחוו כל אחד את בן הזוג באופנים וברבדים שונים , אתם באמת רק בהתחלה של הגיבוש "מי אני".. ולכן אתה כ"כ שם. כי כשיש בת זוג, היא מספקת אמירה מסוימת ל"מי אתה". אבל גם לא לדעת כרגע מהי אהבה, ומי אתה, ומה השלב שלך, זה לגמרי טוב. תן לשאלות האלו להתבשל, כרגע, לא הייתי ממליצה לעשות צעד דרסטי. כן הייתי מחזקת אותך קצת לשאול אותה האם לה אין שאלות לגבי העתיד, לגבי מי שהיא- שאלות קיומיות... נסה להריח מה השלב שלה. רק אם תחוש לאורך זמן שאתה משלה אותה, וקיבלת תשובות על סימני השאלה , שאתה רוצה להתנסות ב"עולם בחוץ" - אז הייתי חושבת על פסק זמן, לקחת זמן ולחשוב טוב. אם היא עדיין תהיה שם, מה טוב, אם לא- אז כנראה שזה גם לא נועד להיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שאלתך -האם אחד אוהב יותר
עדי בדיחי04/04/2011
לגבי מי אוהב יותר- אני לא בטוחה שזאת ההגדרה הנכונה. יש בני זוג שהם טוטאליים יותר, מחצינים יותר אהבה, אין כלי שיכול למדוד אותה. מה שמודד הוא המעשים בשטח- האמון שנרקם, העמידה זה לצד זו ברגעים קשים. אם נחלק את האישיות לחלקים-יש חלקים שיותר, יש שפחות. יתכן ויהיה צד אחד יותר אקטיבי, אבל בשל העובדה שרגשות הם פנימיים וכ"כ סובייקטיבים ואפילו "אח גדול" לא יכול לדעת מה מסתתר אי שם בלב, אין אפשרות לדעת מי אוהב יותר. וכך או כך - זה בוודאי לא נכון ככלל.
מקוה שלא בילבלתי אותך עוד יותר, ואשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

