מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מוכנה לדחייה הפעם!מישהי03/04/2011
שלום רב,
אני אדם שחווה בחיוו לא מעט דחיות מגברים, למרות היותי אטרקטיבית לעיתים...ז"א כל פעם שאני יוצאת מתחילים איתי ומידי פעם אני מכירים לי, אבל אני כמעט ולא יוצאת ובעיקר בגלל תחושת הדחייה הכוללת שלי מאנשים ובגברים בייחוד. הלב שלי נשבר לפני כשנה, היתי בקשר שהפיל אותי חזק....ואחרי כמה חודשים נגמר.מאז לא יצא לי שום דבר וכניראה שגם אם קרה אני לא זוכרת בגלל שהיתי בדכאון מכל הסיפור.
והנה הכרתי מישהו חדש....אחרי שנה....אבל מה, אני לא מצליחה לחשוב מחשבות חיוביות, ז"א...מחשבות הדחייה מציפות אותי ואני מאבדת את עצמי לגמרי, אני חרדה לכך שאני אפספס גם הפעם את הקשר ואהרוס אותו.
אני יודעת שהרבה דברים בי גורמים לצד השני לדחות אותי...וזה בעיקר ריגשי הנחיתות. אבל במיקרה הזה אני מרגישה שיש לי הזדמנות.הבעיה מתחילה בכך שאני חיה חיים לא פשוטים...ז"א אני בסביבות גיל שלושים וחזרתי לבית הוריי ,כי החלטתי ללמוד...ועוד עם קשיי למידה נגררת עם זה המון זמן...אני לא יכולה גם לעזוב את הבית, מאחר ואני במצב כלכלי שלא מאפשר לי ,ועם הלימודים בכלל...יש לי עבודה בנוסף ללימודים אבל אני מרוויחה מתחת לממוצע.ובלי רכב שזה בכלל קטסטרופה כפולה..ובאופן כללי אני חיה כמו בחורה בת 20 כרגע....וזה עצוב מאוד עבורי,
יש לציין שאני בטיפול פסיכולוגי אבל בין לבין מתחילים להתרחש דברים שאין לי אפשרות לעבוד עליהם. וזה - אני מפחדת בטירוף שהקשר הזה גם יגרום לי לשברון לב.
מה עושים? איך מספרים לו שאני במצב הזה...גרה אצל ההורים,בקושי מרוויחה, סטודנטית שיש לה עוד כמה שנים לסיים את התואר...??איך מספרים דבר כזה למישהו שנמצא במקום אחר לחלוטין ממני....די ההיפך...מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיברי לחשיבה חיובית
דורית כהן04/04/2011jug היקרה, אכן הסתבכת בתוך עצמך.
למעשה את עצמך שמה כאן "משקלות" מכבידים ושליליים על משתנים שהם לא בהכרח בעייתיים כמו שאת מציגה אותם.
לכל דבר שאת כותבת כאן ניתן להציג את הצד החיובי.
כל הכבוד שאת כיום במסלול שאת משקיעה בלימודים על מנת להתקדם בקריירה שלך!
ובכל זאת עובדת ולומדת - כדי לא להיות תלוייה לחלוטין בהורייך!
לגבי מכונית - תלוי איפה את גרה. לפעמים זה יתרון בלי מכונית - כי את יותר הולכת ברגל ופעילה גופנית, ואפשר גם אופניים...
לגבי שברון הלב - זה מעיד שיש לך עוצמות רגשיות חזקות, שיש בך רגישות ולהט!
מן הדרך בה את מציגה את עצמך כאן - את באמת משדרת רק את הדברים השליליים! אנא, בטובך, תתארי לי את התכונות החזקות שיש בך. מה את כן אוהבת בעצמך? על מה את כן גאה שיש בך? ספרי לנו דברים טובים על עצמך. עם המחשבות האלו עלייך להסתובב בשטח! מאוד ברור שאם כל מה שרץ לך במוח זה מה שכתבת לנו - זה מחלחל מהר מאוד למי שאת נמצאת בחברתו ומבריח אותו!
הרגילי את עצמך להישאר בתחום החיובי. שחקי במשחק ששיחקתי איתך כאן: למצוא (אפילו בכוח) פרשנות חיובית לכל נתון. לתפוס את עצמך רגע לפני הפרשנות השלילית ולהפוך אותה!
אם את תחשבי מבפנים שאת כייפית, מושכת, חכמה, מעניינת - זה ישודר החוצה.
הפחד שמא ליבך יישבר שוב - זה תמיד הסיכון שאנחנו לוקחים אם אנחנו רוצים להכניס אהבה אמיתית לעולמנו. הרי לא תירצי לוותר על האהבה, נכון? אז אלה כללי המשחק.
ובפעם הבאה שליבך יישבר - מקווה שזה לא יקרה הפעם - שתפי אותנו שוב ונתמוך בך ואולי תוכלי לעבור זאת יותר בקלות הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דורית...את נהדרת
מישהי05/04/2011אני מודה לך מאוד על התגובה ,זה מעודד...אני מקווה שאכן אצליח להקפיד בגישה החיובית הזאת,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)