מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסים בעיתייםעומר04/04/2011
אני נשוי כ 5 שנים,יש ילד 1.אישתי ואני לא מסתדרים רבים על שטויות היינו על סף גירושין אך ברגע האחרון הצלחתי ל"הציל" את הנישואין שעלו על שרטון נוסף שוב(כעבור 3 חודשים)כל ריב שנינו "מטפסים" על עץ גבוה ואף אחד לא מוכן להוריד מעצמו ולבוא לדבר.דבר שגרם לנו לא לדבר שבועות ופעם אחת היה ניתוק של חודשיים.היינו מסתובבים בבית כמו שתי זרים ולא פונים אחד לשני בכללל.אני מכיר אותה כבר 10 שנים,מפריעה לה כל דבר שאני עושה וזה שאני בקשר טוב עם המשפחה שלי ומרבה לבקר אצלם.בזמן מריבה היא לוקחת את הילד והולכת להוריה למספר ימים דבר שמאוד מכעיס אותי כי אני לא רואה את הילד.אף פעם לא בגדתי בה אך מבחינתה אני שקרן תמיד(מין חסרת ביטחון כזאת).
הילד בן 3 וחשוב לי שהוא לא יפגע מכל הענין הזה ובכלל תמיד זה נראה שרק לי אכפת מהנישואין האלה ומבחינתה מה שיהיה יהיה.
מה לעשות ?אני אובד עצות ולא יודע איך להתמודד כבר
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בעיתיים - תגובה
מוניקה הרשקוביץ04/04/2011עומר יקר,
נראה שחייך אינם פשוטים. במקום שביתכם יהיה מבצרכם ויספק לכם תחושת ביטחון איתנות וקביעות בכל עת, אתם מתמודדים עם היעדר שלווה והיעדר יציבות, שהם התוצאה של היעדר שני יסודות משמעותיים בקשר הזוגי והמשפחתי:
האחד, היעדר התקשורת ביניכם.
אחד מעמודי-התווך של הזוגיות והמשפחה הוא היכולת לתקשר בצורה פתוחה, כנה ואמיתית, תמיד. היכולת לומר את הדברים אשר רובצים על הלב ומכבידים ולנסות יחד למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבור כולם. את השיח רצוי לקיים בהקדם ונהל בצורה מכובדת ומכבדת.
השיתוף הכן, הפתיחות, החשיבה והחיפוש המשותפים אחר המוצא הטוב ביותר יוצרים תחושה של "ביחד", של אינטימיות נפשית, ורצון עז של כל אחד מהצדדים המעורבים להתגייס ולתרום את חלקו כמיטב יכולתו כדי שזה יצליח לאורך זמן.
המיקוד הוא על הנתינה והתמיכה בשני ולמען ה"יחד".
השני, היעדר האמון ביניכם.
ערך נוסף וחשוב לא פחות הוא האמון המלא והמוחלט שיש לבני-הזוג האחד בשני. היכולת לסמוך על האחר תמיד מתוך ידיעה שהוא תמיד יהיה בשבילנו ולעולם יפעל לטובתנו.
תחושת האמון נמצאת, כאמור, בבסיס הקשר ומהווה את התשתית לפתיחות ולכנות עליהם הרחבתי קודם.
הקשר הנוכחי שלכם לוקה בחסר וכתוצאה מכך לא רק ילדכם עשוי להיפגע כי אם גם אתם.
מאחר וזוגיות מבוססת על שניים, שניכם צריכים לעשות למען זוגיותכם ומשפחתכם.
אני מאמינה שיש מקום לשקול תמיכה מקצועית כגון אימון לזוגיות או יועץ זוגי. איש מקצוע יוכל לסייע בידכם לסלול את הדרך האחד אל השני ולתת בידיכם כלים להתמודד עם האתגרים השונים, מבית ומחוץ, ביחד, תוך מתן תשומת-לב והדגשת הצדדים החזקים יותר בכל אחד מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)