הפסקה האם זה כדי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפסקה האם זה כדי?
    ש.ש
    30/04/2007

בעבר כבר כתבתי לכם על משבר בנשואים אז אני אספר בקצרה. אני ובעלי יחד כבר 9 שנים ונשואים שנה וחצי מתוכם. מאז החתונה חלה הדרדרות בקשר מצד בעלי ומסיבה לא ברורה, הוא טוען שאין בינינו התאמה פיזית, אני מאמינה שזה רק תירוץ לדבר אחר שמפריע לו והוא לא יודע מהו בדיוק. בתקופה האחרונה אני מרגישה שהוא מתחיל ליצור אנטי כלפי, כל דבר מפריע לו ועל הכל הוא צריך להעיר לי. שוב גם פה אני מאמינה שיש משהו עמוק יותר שצריך למצוא מהו ולהבין אותו. לאחר הרבה התלבטויות שיחות ודכאונות על המצב, הוא החליט שהבעיה אינה בזוגיות אלא יש בעיה אצלו. אני מכבדת את ההחלטה למרות שאני כן חושבת שטיפול זוגי יכול לעזור. עקב המסקנות הנ"ל נישארו 2 אפשרויות או לעשות הפסקה בקשר לתקופה (כחודש) או שהוא יילך לטיפול אצל איש מקצוע. ההחלטה הייתה ללכת לאיש מקצוע! לאחר ביקור ראשון שבו הוא לא חידש הרבה דברים (כך בעלי סיפר לי) הוא טען שעליו לגלות את האני העצמי שלו ואולי כדי לישקול תקופה של ריחוק בקשר. אני מכבדת את ההחלטות ובאמת אני מוכנה לעשות הכל בשביל לחדש את הקשר הנפלא שהיה לנו, אבל אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון לעשות, אני מפחדת שהוא ירגיש שאני נותנת לו כל מה שהוא רוצה ויחשוב שכל פעם שתהיה בעיה זה יהי הפתרון ובנוסף יש בעיה טכנית שאנחנו לא רוצים שאנשים מסביבנו (כמו משפחה) ידעו שאנחנו בבעיה ועל כן אין לו הרבה לאן ללכת לחודש. אני מאמינה שאם לדוגמא הוא יילך בתקופה הזאת לחבר אז הוא יעשה מזה מסיבה אחת גדולה והוא לא יתמקד בעצמו.
    לסיכום, רציתי לדעת האם ריחוק לתקופה של חודש זהו דבר שבאמת יכול לחזק את הזוגיות?
    ואם לא מה יכול להיות הפיתרון עבורינו אני ממש מרגישה שהזוגיות שלנו בורחת בין האצבעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה האם זה כדי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נכון להיאחז בו

דורית כהן
    30/04/2007

ש.ש. יקרה, קראתי גם את מכתבייך הקודמים, ואני חושבת שאכן יש בעייה אצלו כלפייך וכלפי הזוגיות, והוא מחפש כנראה דרך החוצה. אני יודעת שזה מאוד לא פשוט, אתם יחד הרבה שנים, ואף נישאתם, אבל האם את ממש אוהבת אותו, או שיותר את "נאחזת" מחשש מה יגידו, שלא יידעו?

ניתוק הקשר עם משפחתו בעקבות החתונה יכול להיות טראומה רצינית בשבילו, ולגרום לו לקרע פנימי ולבלבול, ולתחושה של חוסר עוצמה בחיים שלו. נראה לי לא נכון להיאחז בו, או לחשוש שהוא יתרגל לויתורים מצידך ובגלל זה לא לשחרר אותו. מכיוון שאין ילדים, תני לו את החופש ואפשרי לו לעבד את מצבו. עליו לעבור כנראה טיפול, כדי להתאפס ולברר לעצמו את מערכות היחסים שלו עם ההורים ואיתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ש.ש
    01/05/2007

טוב כנראה שכחתי להזכיר, אבל בעלי חזר לאחר תקופה ארוכה להיות בקשר עם משפחתו.
    מה כוונתך בלתת לו את החופש? להגדיר תקופה של פרידה? או פשוט להחליט שנפרדים? למרות הבעיה שצצה לאחרונה אנחנו עדיין חברים טובים, שנינו לא היינו רוצים לפרק הכל ודווקא כן היינו רוצים להשאר יחד רק לא במתכונת הזאת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו!

ש.ש
    01/05/2007

החשש של מה יגידו הוא לא כלכך שלי כמו שהוא אצל בעלי. להיפך אני דווקא כן משתפת ומתיעצת עם אמא שלי (בעלי לא יודע על כך) הוא זה שלא רוצה להוציא את הסיפור החוצה. אני יודעת שאני אוהבת אותו ולפני שכל הסיפור התפוצץ לי בפנים באמת רציתי להתקדם בקשר ולהקים משפחה, לא הלחצתי אותו או משהו כזה אלו דברים שרק עלו במחשבות שלי, אבל היום שאני יודעת שהוא לא בטוח בהחלטות שלו ואני לא חושבת שזה נכון שנתקדם מבלי שהוא יהיה שלם עם עצמו. דרך אגב החתונה באה ממנו אני אפילו לא העלתי את הנושא הוא עשה לי הפתעה לקח אותי לאיטליה והציע לי נישואים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו