מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיניות בבעיהאנונימי08/04/2011
לכל מי שיכול\ה לייעץ אתם מוזמנים בחום. אני קצת משתגע.
אני בחור בן 28. יש לי חברה 5 שנים, בת 24. היחסים ביננו מדהימים. אומרים "אין הנחתום" אבל בשיא הכנות, אנחנו זוג מוצלח באופן יוצא דופן. רבים לעתים נדירות מאוד. מבחינת כימיה התחשבות ואהבה - הכל שם ובמיטב.
אז איפה הבעיה?
במיטה.
ממש מביך אותי לפתוח את הנושא הזה, כי אף פעם לא שיתפתי אף אחד, גם לא חברים קרובים בעניין הזה.
אני יודע שמה שאתאר עשוי להתפס כ"צרות של עשירים" אבל זה ממש לא המצב. אני באמת כבר חש מצוקה מהעניין.
לחברה המקסימה והסקסית שלי יש חשק מיני רב משמעותית משלי. לא יכולתי לשתף בזה איש כי היא באמת נראית מדהים וזה לגמרי מגוחך שאני לא רוצה לשכב איתה כמה שרק אוכל, אבל זה המצב. אני מרגיש כמו ה"בחורה" בקשר שלנו... אני זה שצריך "לשחרר סקס". וכל העניין הזה רק מוריד לי עוד יותר. העליתי את הנושא בפניה, אבל אין באמת מה לעשות עם זה. היא לא יכולה לדכא לעצמה את החשק ואני לא יכול להעלות את שלי. מה שאני חושש ממנו בנוסף זה שהעניין רק יחמיר - אני הולך ומתרחק מהשיא שלי והיא רק מתקרבת לשלה. מן הסתם אני לוקח את הקשר איתה מאוד ברצינות ותוהה מה יהיה בעוד 5 שנים? ובעוד 10?
אני לא רוצה שהיא תבגוד בי אבל אני חושש שלא אוכל לספק אותה אף פעם וזה יביא אותה לשם (ולאחת כמוהה יהיה קל במיוחד)
חשוב לי לציין שהסקס שלנו מעולה כשאנחנו שוכבים, זו התדירות שמפריעה, לא האקט עצמו.
האם אצטרך לקבל את זה שלמרות שכל השאר פשוט מושלם אין ביננו התאמה מינית? יש מוצא מהמצב הזה? אשמח לעצה!
ג'
ג'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'-
בני08/04/2011אתה יכול להיות רגועה, אין דבר כזה התאמה מינית, זו שטות שמישהו המציא,
לכל אדם צרכים משלו, וזה מה שיפה בקשר זוגי, כל אחד נותן את מה שהוא יכול, ובא לקראת השני,
כל זמן שזה עובד, אז תשמח במתנה שקיבלת, אף אחד לא אונס אותך בכוח, מה שאתה לא מסוגל לעשות אל תעשה ! תנסה לומר לה בעדינות שאתה פשוט לא רעב עכשיו, הרי לא ייתכן שאתם תהיו רעבים באותה מידה, לפעמים אתה צמא והיא לא ! אז מה ? תכריח אותה לשתות ?
ואל דאגה חביבי, כשתתחתנו, ויהיו לכם ילדים, הכל יכול עוד להתהפך, מצב רוחה של חברתך ישתנה כמה וכמה פעמים במהלך הלידות ולאחריהן, ואז היא תכנס לכאן ותבקש עזרה, כמו > לא יודעת מה קרה לי לאן נעלם החשק,,, האבסורד שפעם אני זו שרדפתי אחריי בעלי, וכיום הוא זה שמתלונן שאין יחסים,,,
אם אתה מתכוון למסד את הקשר, קח בחשבון שפעם אתה למעלה ופעם אתה למטה,,,
כמו בטיפוס הרים, בקטע מסוים אתה זה שמושך בחבל את בן זוגך, ויש קטעים שהוא זה שמושך אותך "באותו חבל שאתה משכת אותו"
-
עוד יסוד מאוד חשוב> קשר זוגי אמיתי, לא נמדד בכמות היחסים, אלא באיכותם !
החכמה לשמר את הקשר לטווך ארוך, ואת זה עושים בעבודה על תקשורת נכונה, כשתדעו לתקשר מתוך הבנת הצרכים של האחר, תכבדו את רצונותיו, תבינו מה עובר עליו, אז השמיים הם הגבול,
ואם אתה רוצה שהיא לא תבגוד בך, אל תחשוב על זה אפי', מחשבות עלולות להוליד מעשים,,,וזה בדוק !
לילה טוב
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה תגובה של בני
מישהי08/04/2011אני חושבת כמו בני שבד"כ אין התאמה ודברים משתנים עם הזמן, ואם יש לכם סקס טוב ואתם אוהבים עד השמיים....אז זה באמת ניראה שאפשר להתפשר, ומה שחשוב הוא לא להכניס את הפחד ולא להתעסק בזה יותר מידי אלא בדברים הטובים....ברגע שאתה מתחיל להתעסק באובססיביות עם העיניין הזה הוא לא יעזוב אותך ואתה זה שתכניס לה לראש את העיניין של הבגידה. מה שאתה צריך לעשות זה להרגיע אותה, לומר לה שאתה אוהב אותה אבל אתה מצטער ואתה לא יכול לספק את צרכיה באותה רמה.רק להתפשר כמה שאתה יכול..אני חושבת שאם היא באמת אוהבת אותך ותדבר איתך על העיניין ו,תתמקדו בדברים הטובים של הקשר.אני יודעת שנשמע שקל לעשות את זה, וזה מאוד מציק ואפשר לגמרי להבין אותך, אבל המציאות היא כזו ולפעמים יש להתפשר, היא יכולה למצוא גברים אולי שיספקו לה את החשק הזה אבל לא דברים אחרים כמו שאתה מספק, אי אפשר לקבל הכל, ואתה יכול סה"כ להיות קצת יותר גאה בעצמך שאתה כן מספק לה אהבה וחום! תן לעצמך קצת יותר קרדיט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים בתשוקה המינית
דורית כהן09/04/2011אנונימי יקר, לפני תשובה, חסרים לי כמה פרטים:
מה הוא הפער לאמיתו של דבר? האם היא רוצה כל יום ואתה 3 פעמים בשבוע? או שאתה רוצה רק פעם בשבוע או פעם בחודש? האם תוכל להיות ספציפי?
מה היא אומרת? האם הנושא הועלה ביוזמתה? כתלונה? או שאלו "סרטים" שרצים לך במוח ואולי היא בכלל מרוצה?
נקודה אחרת לגמרי:
הרבה אנשים ונשים זקוקים לא רק לסקס אלא להרבה מגע גופני,חיבוקים,ליטופים, התכרבלות, וסקס נותן להם "על הדרך" גם את הצורך הזה.
אז שווה לברר איפה הבעייה המדוייקת.
כי קורה אצל הרבה זוגות שאותו אחד שרוצה פחות סקס מתחיל להימנע ממגע גופני באופן כללי, כדי שלא תיווצר סיטואציה לסקס לא רצוי. המחיר הוא שאז יש חסר בחיבוקים ובמגע אצל שני בני הזוג. זאת תופעה מאוד נפוצה וחשוב מאוד לפתוח זאת בין בני הזוג, על מנת למצוא את הדבר היותר מדוייק שמפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני רווית ודורית
אנונימי11/04/2011תודה רבה על התגובות, אתם מקסימים, אך למרות שהוקל מעט לשתף, הבעיה לא הלכה לשום מקום...
דורית, לשאלתך, קשה יהיה לי לאמוד את ההבדלים בחשק, כיוון שכמו שזה נראה היא "תמיד" רוצה סקס, ואני "נותן" אותו רק פעם-פעמיים בשבוע (אנו ממקומות שונים בארץ ולא ביחד מס' ימים בשבוע). אני לא חושב שזה בהכרח משקף כמה שנינו באמת צריכים. העובדה שהיא מקבלת פחות משהייתה רוצה, והעובדה שהיא לוחצת עלי מרחיבות את הפער.
בחודשים הראשונים בקשר היינו שוכבים הרבה, כל יום פעמיים בממוצע, אבל זה היה אז. אני חושב שכאילו רק לי ירד החשק מאז, והיא נשארה באותו מקום.
אולי זה הגיל, אולי זה כי אחרי כ-5 שנים זה כבר פחות מרגש. שתי עובדות שמאוד מטרידות אותי כי מה יהיה אחרי 10?
אנחנו מאוד פתוחים וסיפרתי לה שהעובדה שהיא לוחצת מורידה לי. כשסיימה להיעלב היא הפנימה, אבל בפועל גם היום כשהיא משחקת את המשחק ו"לא בא לה" פתאום זה לא אמין, ושנינו יודעים כמה "לא בא לה" באמת.
והיא אומרת לי שכל הגברים היו מתים לבחורה כמוה שרוצה סקס, (ונראית כמוה, אני מוסיף בלב) ואני יודע שהיא צודקת ומרגיש אימפוטנט.
לגבי קירבה\אהבה\חום - היא מקבלת בלי סוף מכל אלה וממש לא חסר לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר להתעלם מן הבעייה
דורית כהן12/04/2011אנונימי יקר, לאור מה שאתה מוסיף, יש כאן בעייה. לאחר שכבר הצבעתבפניה בפתיחות רבה על כך שהלחץ שלה מוריד לך את החשק - נדמה לי שאין כל כך מה לעשות, אלא להכיר בכך שיש ביניכם פער בליבידו.
נדמה לי שלא ניתן לעשות עם כך שום דבר לאמיתו של דבר. אנשים הם שונים ברמת הליבידו הבסיסית, ונראה לי שדווקא היא היוצאת דופן ולא אתה.
יש נקודה חשובה שאולי לא חשבת עליה:
מאוד יתכן שהיא תגרום לכל גבר (כמעט) להרגיש בסופו של דבר "אימפוטנט" בהשוואה אליה, ואולי חשוב שהיא תבין זאת ותתבונן קדימה לטווח ארוך.
כי אתם יחד חמש שנים, וליבידו חזק כזה הוא נהדר בתחילת היחסים, אבל בהמשך זה תמיד יוצר לחץ "ביצוע" על הפרטנר, ולוקח את הסקס למקום לא כייפי של מחוייבות, חובה ואשמה, וחשוב לדעת שסקס משגשג רק במקום של חופש מוחלט.
נכון שאצל רוב הזוגות הפער בליבידו הוא הפוך וזה אופייני יותר לגברים שרוצים יותר, אבל אז הנשים נמצאות בדיוק באותו מקום שאתה מצוי בו, ותמיד לאחד הצדדים זה הופך למחוייבות ולעמידה באיזו מטלה, לצערם הרב של שני בני הזוג...
לצערי אם כך אין לי מה להציע לך מעבר להצבעה על הבעייה, ואולי צדק בני בדבריו - שבטווח הארוך יתכנו התהפכויות - וזה אכן קורה - כאשר יש שינויים הורמונליים וסביבתיים כמו הריון וילדים.
אבל יהיה מעניין להציג את שאלתך בפורום של סקסולוגיה ולשמוע מה אומרים הסקסולוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)