מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מורכבותשני09/04/2011
יש לי חבר 5 שנים. לאחרונה אני מרגישה מורכבות ובילבול בקשר. מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו. מצד שני יש לנו הרבה התנגחויות.
הוא בוכרי ואני לא, רוב משפחתו יודעת על קיומי מלבד האבא. הוא חושש שהאבא לא יקבל בצורה יפה את העובדה שאינני בוכרית (מנהגי העדה). כתוצאה מכך, אני לא יכולה לישון אצלו, הוא ממעט לישון אצלי, היחסים הסקסואלים שלנו הם מעטים. הייתי רוצה גבר שיהיה לצידי רוב הזמן וזה לא כך. הוא אוהב אותי מאוד, אבל בויכוחים תמיד ידו על העליונה.
שנית, אני בחורה שמנמנה, ועם כמה שהוא אוהב אותי זה מפריע לו, הוא מעיר לי על כך הרבה, וטוען שהוא יכיר אותי לאביו רק כאשר אני ארזה......(הוא רוצה שאני אהיה סופר רזה.... ואם נעמיד דברים בפרופורציות, זה לא יכול לקרות לעולם ,כי דברים מעבר לדיאטה והם נקראים גנים.......)
מצד אחד אני אוהבת, רוצה לשמר את הקשר, מפחדת לצאת ממנו, מפחדת להישאר לבד, וקשה להתנתק ממערכת זוגית בת 5 שנים.
מצד שני לא הכי טוב לי בשנה האחרונה וזה מורכבות! זה עיניין מורכב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילחם על עצמך בקשר הזה
דורית כהן10/04/2011שני היקרה, יש לי הרגשה שהקשר הזה מחליש אותך. תבדקי בינך לבין עצמך עד כמה את אוהבת את עצמך כיום, לאחר חמש שנים, לעומת לפני שפגשת את החבר שלך.
יש חברויות ומערכות יחסים אשר על מנת להישאר בהן אחד מבני הזוג נכנס למגננה, עושה ויתורים, בולע דברים שלפני החברות לא חשב שכך יחיה.
את מציינת כמה דברים בכיוון הזה: התפשרות על לא לישון יחד, ועל מיעוט סקס כתוצאה מכך, ההערות שלו על משקלך והדרישה הקבועה שלו שתרזי, הנצחון שלו בויכוחים,חמש שנים לא להראות אותך לאבא שלו?!!!
את כותבת שאחת הסיבות שאינך מפרקת היא שאת חוששת להישאר לבד. התרגלת.
זו לא סיבה בריאה.
לפעמים זה נוח שיש מישהו יותר דומיננטי - זה נוח לשני הצדדים, אבל יש לכך מחיר בטווח הרחוק.
הביאי בחשבון שעל פי רוב הדברים שמפריעים בתחילת הזוגיות רק הולכים ומתגברים עם השנים - אלא אם מצליחים להילחם בהם על ידי כך שכל אחד עומד על שלו ומבהיר את עמדותיו והשני ממש מקבל זאת.
אני חושבת שמכיוון שאת מאד אוהבת אותו, שווה להתחיל להילחם על עצמך בתוך הקשר ולראות מה זה יעשה ביניכם, כדי שתרגישי יותר עצמך, פחות מחוקה. אם יש דברים שחשוב לך לעמוד עליהם - התחילי לעשות זאת, וראי מה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)