מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המצב רגישמתוסכלת11/04/2011
היי,
אני ובן זוגי עברנו לגור יחד לפני כחודש כמה רחובות ליד הוריו.
לו ולאמו יש קשר מאוד הדוק, הוא מכנה אותה חברת נפש שלו.
יחד עם זאת יש לנו קשר טוב ומלא אהבה.
לדעתי הקשר שלו עם אמו קרוב מדי, עד כדי כך שכל יום הוא חייב לעבור אצלה בבית "לומר שלום". דעתה חשובה לו מאוד, עד כדי שהוא מתעקש עליה בשיחות איתי (סידור ועיצוב הבית וכו').
אני מאוד משתדלת לבשל כל הזמן כדי שתמיד יהיה אוכל חם בבית, מכינה את כל הדברים שהוא אוהב ובמיוחד מנסה לעזור לו עם דיאטה שהחליט להתחיל- בעקבות מצב רפואי.
אמו, לעומת זאת, ממשיכה לפתות אותו במאכלים שאסורים עליו כעת, כדי למשוך את קרבתו וזה מאוד מאוד מתסכל אותי.
אני מונעת מעצמי מאכלים שאני אוהבת בבית כדי לא להעמיד אותו בפני הפיתוי ומתוך התחשבות מלאה בו, מכינה אוכל כדי שלא יצטרך לאכול בחוץ- בבית ובעבודה ובכלל כדי ליצור תחושת בית חמימה.
בכל זאת הוא חש צורך לבקר אותה כל יום ולאכול אצלה כשהוא יודע שאני מכינה אוכל.
אני נעלבת ונפגעת משני דברים מהותיים בזה- הראשון הוא שמרגיש לי שהקשר שלו עם אמא שלו הוא מעל הכל אצלו ולמרות שדיברנו על כך לפני שעברנו לגור יחד וסיכמנו שיהיו גבולות והסברתי ממה אני חוששת- דיבורים לחוד ומעשים לחוד.
הדבר השני הוא עניין הבריאות- הוא חייב לרדת במשקל מסיבות רפואיות ואני מאוד חרדה לו. כבר ציינתי בפניו שאני מרגישה תסכול רב משום שזה נראה שאני מתאמצת יותר ממנו בדיאטה הזו ומונעת מעצמי ומבשלת בריא בזמן שהוא לא משקיע את המאמץ ומוותר לעצמו- בעיקר אצל אמא שלו, אגב!!
אני מאוד נזהרת שלא לעבור את הגבול ולומר מילה לא טובה על אמו, במיוחד מאחר ויש לנו קשר טוב והיא מאוד משתדלת לשמר אותו איתי.
ובכל זאת אני אובדת עצות ונשארת מתוסכלת מאוד!!!
אנחנו מדברים על חתונה ולא כך אני מדמיינת לעצמי את הזוגיות שלי עם בעלי
בתא המשפחתי הפרטי שלי. חשוב לךציין שאני מאוד קרובה להוריי ומחשיבה את דעתם אבל הם לא מתערבים במסגרת הפרטית שלי עם בן זוגי והיחסים נראים אחרת לגמרי.
מה עושים??? הוא נעלב כשאני מעלה את עניין הדיאטה שלו וישר מתנתק.
מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב רגיש - תגובה
מוניקה הרשקוביץ11/04/2011מתוסכלת יקרה,
נראה שאת משתדלת מאוד למען בן-זוגך ולמען הזוגיות אשר יצרתם יחד. אהבתך אליו ודאגתך לו באות לידי ביטוי בכל מעשייך.
יישר כוח!!
מאחר וציינת כי בן-זוגך אינו מצליח להקפיד על אוכל בריאות (ומוותר לעצמו), למרות שזה חיוני וחשוב לבריאותו ומאחר והוא "מנצל" את הביקור היומי אצל אמו גם למטרה זו, של אכילת דברים האסורים עליו, אני מציעה ש"תנצלי" גם את הקשר המיוחד שיש לך עם אמו ותגייסי אותה למטרה זו של שמירה על בריאותו. היא בוודאי תעריך את דאגתך ותתגייס בשמחה לשמור על בריאות בנה.
שתפי אותה בדאגתך לבריאותו, במאמצים אשר את עושה למענו ובוויתורים שאת עושה למענו.
בביקור הבא שלו אצלה, אני מניחה שעל השולחן הוא ימצא יותר בריא ופחות מזיק ובנוסף הוא ישמע עד כמה אמו מעריכה אותך ומקירה אותך על דאגתך לו.
לגבי קרבתו הגדולה לאמו, אני מאמינה שאם הזמן, עם ה"משפחתיות" והקרבה אשר ייוצרו בין שניכם, בביתכם, יעפילו על הקשר החזק.
יחד עם זאת, לאור מהות הקשר ביניכן, אולי יש מקום לומר לאימו, באופן מכובד ובעדינות, שתאפשר לכם לרקום את הזוגיות שלכם בין שניכם בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב רגיש
מתוסכלת11/04/2011הלוואי והייתי יכולה לשוחח על כך עם אמו, עושה רושם שאמא שלו מאוד מבינה את המצב ואת הצורך ביותר אוכל בריאותי ופחות ג'אנק אבל הפינוק שבאוכל "מכשיר" את היותו לא דיאטטי.
בכל אופן, אני לא מרגישה שאני יכולה לדבר על זה בפתיחות עם אמו ובטח שלא איתו מאחר והוא נאטם ונעלב.
אני מניחה שאני יכולה לשחרר ובפעם הבאה שהוא יתלונן על משקלו לתת לו להבין את המאמץ שעשיתי עבורו ואולי רק אז הוא יתפכח.
באשר ליחסים בינינו- גם על זה אני לא יכולה לדבר לא איתו ולא איתה, זו מעין גילדה שאי אפשר לגעת בה.
אולי את צודקת ועם הזמן שיחלוף המצב ישתנה.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)