מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצילו!נילי30/04/2007
שלום.
רציתי לשאול כיצד לנהוג מול בעל שלא מוכן להתרחץ כל יום ואם הוא מתרחץ,אז לא תמיד מוכן לחפוף, זו ממש "שריטה" קשה! הוא מסוגל לדלג על מקלחת 3-4 ימים.
זה מאוד דוחה גופנית, אנחנו דתיים ושומרים נגיעה בימים של הוסת ,אך גם אז ממש מפריע לי המחשבה שהוא הולך לישון מלוכלך.
כמה שאני מדברת זה לא עוזר כי זה ממש מתסכל לרדוף אחריו כל יום שיתקלח,מעבר לזה שזה גם לא מתפקידי. הצילו! מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להביע משאלת לב
דורית כהן30/04/2007היי נילי, ערב טוב!
זה לא פשוט, מה שאת מתארת. כי מדובר בטריטוריה הכי אישית שלו, הגוף שלו, ואת בעצם מנסה לגרום לו לעשות משהו לגופו שהוא כנראה מתקומם כנגדו, זה בניגוד להרגלים הכי בסיסיים שלו.
מה שנראה לי נכון לעשות הוא להביע את רצונך שהוא יתקלח כל יום בתור בקשה, משאלת לב שלך, אך לא בתור לחץ או דרישה או תנאי וכו'. כאשר את מבקשת זאת, אמרי קודם לעצמך, בלב, שזוהי זכותו גם להגיד לך "לא". ואם התקשורת שלך אליו תישמע לו כמו בקשה נקייה, לא דרישה, ייוותר אצלו חופש להחליט אם הוא רוצה לבוא לקראתך או לא.
יחד עם זה, את יכולה להבהיר לו בצורה עניינית, ללא צעקות וללא קוצר רוח, שאינך יכולה להתקרב אליו כאשר אינו נקי. אינך יכולה לישון לידו או לשכב איתו. כלומר יש למצב השלכות על יכולתך להיות בקרבתו.
נשמח לשמוע ממך איך העניינים מתפתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נילי01/05/2007היי דורית.
האם את באמת חושבת שאפשר לוותר על מקלחת ?! זו חובה כ"כ בסיסית של כל בנאדם וממש לא תמיד עוזר לי לומר :"הלוואי והיית מתקלח" ,מקומם אותי שנודף ממנו ריח רע גם בעבודה וכו' .
האם באמת ההתיחסות הוותרנית הזו הגיונית גם כשהיא היא לא מובילה לתוצאות הרצויות?
האם עלי להשלים עם העובדה שזה גופו ולא להכריח אותו גם בדבר כזה מינימלי?
מעניין אותי ברצינות לדעת כיצד היית את מתמודדת עם בעיה כזו?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוי לחוסר סיפוק אולי
דורית כהן01/05/2007נילי, כאשר עניתי לך השתדלתי מאוד דווקא לא לשים את עצמי במקומך, כדי לכתוב לך תשובה אובייקטיבית ומקצועית.
אגב, יש דברים אחרים איתם אנשים שונים נאלצים התמודד, שנופלים באותו תחום של היגיינה גופנית והינם הרבה יותר שכיחים, כמו: גרפסים, שערות במקלחת, מושב האסלה, רעשי גוף למיניהם, ריחות שונים. אני חושבת שהתנהגויות אלו, אשר מי שעושה אותן יודע שהן מפריעות לבן זוגו, הן ביטוי לאי שביעות רצון ממשהו, אולי בתחום הגופני מיני.
האם יתכן שזוהי דרכו להגיד לך - מפריע לי שאת לא רוצה אותי מספיק.
האם יתכן שגם כאשר הוא רחוץ ומבושם - אתם לא ממש חוגגים בתחום הסקס, לפי טעמו?
האם אני לגמרי טועה כאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
חגית01/05/2007דורית,
תודה על תשובתך החכמה .
אני מרגישה שאת ממש מצליחה לאבחן את מצבי דרך הכתב ,
מרגישים את הניסיון הרב שלך בתחום..
לקחתי לתשומת ליבי את תשובתך.
אני באמת סבורה שבחיי זוגיות שלנו דבר גורר דבר ואין לזה סוף.
אך נראה לי שיקח לי זמן לשבור את המחסום של ללכת לטיפול,בין השאר בגלל הסטיגמה של להיות מטופל ולהחישף פנים מול פנים אל אדם זר,אם כי הים זה ממש אופנתי..
שוב תודה,נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומץ
דורית כהן02/05/2007נילי יקרה, את אמיצה בעצם המוכנות שלך להתבונן על עצמך. אני רוצה להציע לך משהו:
הרי כאשר זה יהיה בלתי נסבל - את כנראה תיפני לעזרה מקצועית. ככל שמחכים יותר זמן, כך מתפוגגת לה שארית האהבה, וכך קשה יותר לשקם!
לכן, איזרי עוד קצת אומץ ופני לייעוץ כבר עכשו, אולי עוד תוכלי להציל, כי הדברים שאת מדברת עליהם, דווקא בגלל שהם גופניים, הם חודרים פנימה ו"שורטים" אותנו עמוק יותר ממילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נילי02/05/2007היי דורית,
אני משערת שאת מנועה מלהמליץ על מקום מסויים לטיפול זוגי,
אך בכל זאת בגדול-אני גרה באיזור ירושלים ואם אני כבר אלך לטיפול עדיף שהוא יהיה מועיל ומהיר אז אם תוכלי לרמוז..
ואגב- באילו איזורים את מקבלת ? אם מותר לשאול..
תודה,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה להמליץ
דורית כהן02/05/2007נילי, אינני יכולה להמליץ לך על מישהו מסויים. אלי ניתן לפנות במייל או בטלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנילי היקרה!
תקוה06/05/2007מניסיון אישי, היגינה אישית וכל היצא בזה מגיע עם הזמן, חכי בסבלנות!
אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אם את מרגישה בכךך צורך כמה שיותר מהר, כי אח"כ הערמות שצריך לפרק הן כה גדולות וקשות, מניסיון, רוצי מהר....
בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נילי06/05/2007תודה רבה על התגובה..
אם מותר לשאול -בן זוגך היה במצב דומה?
הלכתם לטיפול?הועיל?!
אשמח לשמוע,אם לא אכפת לך,
תודה,נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)