זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    מלי
    25/12/2007

שלום רב,
    אני בת 25, לא נשואה, אבל נמצאת בקשר קבוע עם בן זוגי כבר יותר מ-8 שנים. וכבר יותר משנה אנחנו גרים ביחד. היחסים שלנו תקינים חוץ ממריבות פה ושם על נקיון וכו'. לפני כחצי שנה אובחנתי עם מחלה כרונית שפוגעת מאוד בפוריות וגם גורמת לכאבים כרוניים בעוצמות משתנות במהלך היום. מאז האבחנה החשק המיני שלי ירד, אני רב הזמן מדוכאת ולא יכולה להשתחרר מהמחשבות על המחלה. בן זוגי מאוד תומך ומבין, אבל אני כבר לא מרגישה בנוח עם כך שאני לא יכולה להשתחרר ולהנות מיחסי מין ואין לי גם שום חשק לקיים יחסים. מה ניתן לעשות? המצב רק הולך ומדרדר...
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעות פסיכולוגיות על החשק?

דורית כהן
    25/12/2007

מלי יקרה, האם התייעצת עם הרופא שלך לגבי השפעת המחלה על החשק המיני? כדאי לעשות זאת. כי יתכן שדווקא אין קשר ישיר בין המחלה הזו לחשק המיני, ומה שאת חווה קורה יותר ברמה הפסיכולוגית מאשר ברמה הגופנית.
    כי אולי אינך יודעת זאת, אבל המיניות שלנו מאוד מושפעת מן המצב הנפשי שלנו, והידיעה על המחלה בטוח משפיעה עליך ופוגעת בעוד תחומים בחיים שלך.
    מן הסתם יש לך אכזבה מן הגוף שלך וירידה בדימוי העצמי, וישנה דאגה מובנת לעתיד היחסים איתו. כל התחושות הללו משפיעות ישירות על החשק המיני. כמו שיש נשים שהכניסה להריון או הלידה משנה להן מאוד את הדימוי העצמי הגופני והן מרגישות כבדות ולא נחשקות ויורד להן החשק המיני בגלל תחושות אלו. או נשים שמשמינות בבת אחת.
    לדעתי, לאחר שתקבלי ייעוץ מן הרופא, כדאי לכם ללכת לייעוץ זוגי כדי להסתכל יחד איך מתמודדים עם המחלה, לפני שהתופעות שתיארת יהפכו לקבועות, כי זה לא חייב להיות כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו