סדר פסח אצל מי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סדר פסח אצל מי?
    דניאל
    15/04/2011

אני וחבר שלי שנה וכמה חודשים יחד...סדר פסח מגיע ודיברתי איתו על זה הוא לא מוכן לא להיות עם אבא שלו והאחיםשלו .
    ההורים שלו גרושים ... אמר לי תירוץ שקשטר לאח שלו הקטן אבל לי נראה שפשוט לא מוכן לחגוג יחד..

אמרתי לו שלי זה חשוב כי זו סוג של הצהרה .
    אני בת להורים גרושים ואני עושה את החג עם אמא ואחותי , כנראה לבת קשה יותר לעזוב את האם ולכן ביקשתי ממנו שיבוא... הוא אמר שלא וזהו סוף פסוק.
    אני יודעת שלפעמים לא מסכימים אבל ההרגשה לי שהוא קבע שלא אז לא . כלומר אין מקום לשיח וזה מרגיז כי מה יהיה בעתיד?
    ככה מקבלים החלטות?
    מצד שני לפני נישואים לא חייבים לחגוג יחד...
    אבל ההרגשה שלי שזה חשוב... הוא אמר לי אם ככ חשוב לך תבואי את אבל כמובן שאמר את זה רק לשם האמירה .. זו לא באמת הזמנה ...
    וכאני חחושבת שהגבר צריך לבוא כי זה גנטלמני וכו .
    הוא טוען שאני שומעת לא אז זה מחרפן אותי ושאני צריכה להתמודד שהוא לא יתיישר לאיך שאני רוצה .. וזו הדעה שלו ...
    אז מה אני שתלטנית?
    שאני רוצה לבלות חג יחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סדר פסח אצל מי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדאי להרפות ולא ללחוץ

דורית כהן
    16/04/2011

דניאל יקרה, נדמה לי שדי ברור לך, כמו לרובנו, עד כמה ליל הסדר הוא חג משפחתי, וכל גרעין משפחתי רוצה לקבץ את כל חלקיו והרגיש גדול ומאוחד, ואני חושבת שזה הופך להיות אפילו יותר חזק ומשמעותי אצל משפחות גרושות, שם יש אפילו רגישות יתר ואולי טראומה סביב ההשתתפות בליל הסדר - אל איזה צד ללכת, את מי לא לאכזב.
    ואת מספרת ששניכם ממשפחות גרושות. כלומר הנושא הוא רגיש אצל שניכם!
    אני מאוד מציעה, בייחוד כל עוד אינכם נשואים, להוריד כאן את הדרישות, ולהסתפק ר בהבעת משאלה. לא ללחוץ, לתת לכל אחד מכם להחליט על עצמו. לחשוב שבליל הסדר כאשר משפחות שניכם זקוקות לנוכחותכם - אפשרו אחד לשנייה לקבל החלטה עצמאית. גם כך זה מספיק קשה, ומאוד יתכן שחברך עומד מול מכבש לחצים בתוך משפחתו,ואולי גם את היית חווה זאת אילו היית באה ואומרת לבני משפחתך שאת מתארחת אצל משפחת החבר ולא מגיעה כלל לליל הסדר שלך...

אז לסיכום, כדאי להרפות, מה גם שהוא כבר משתמש באמירה שאת בכלל לא מסוגלת לקבל "לא" - אז זה הפך אצלו כבר ל"פרינציפ", והוא נעמד על רגליו האחוריות...
    אני מציעה שתגידי לו שחשבת על כך והגעת למסקנה שבנושא הזה כל אחד יחליט על פי המחוייבות שלו למשפחתו, ומספיק שבעתיד זאת תהיה דילמה שצריך יהיה לפתור אותה . אתם עוד לא שם. אפילו עוד לא מאורשים, רק חברים. תנו מרחב נשימה - בכל הנושאים, לא רק בנושא שהועלה כאן...
    שיהיה חג שמח לשניכם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו