מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דברים שמפריעים לי בזוגיותערן16/04/2011
היי,
אני בן 22 ואני וחברה שלי סה"כ תקופה קצרה ביחד. אני מודע לכך שאני בן אדם עם סטנדרטים יחסית גבוהים מבחינת מראה עם בנות. ובכל זאת מאוד מפריע לי משהו עיקרי במראה החיצוני של חברה שלי והוא שהיא שעירה (יחסית לבת) וגם שהיא לא משקיעה מספיק בטיפוח המראה החיצוני. אני מודע לכך שאסתטיקה ומראה זה ממש לא העיקר בזוגיות. אבל מצד שני זה מאוד מוריד לי את המשיכה כלפיה ומפריע לי (אני מאמין שזה גם היה מפריע לרוב הבנים). בנוגע לשעירות-יש לציין שהשיערות שלה בגוף הן מאוד כהות לעומת צבע העור שלה שהוא מאוד בהיר ולכן גם אם הן קטנות ומעטות יחסית הן מאוד בולטות. השעירות היא במספר מקומות מביניהן:
1. יש לה שיערות בצורה בולטת בידיים. פחות מאצל גבר אבל בצורה שמספיק נראית לעין ויש לה יחסית הרבה לאישה
2. כשמסתכלים עליה מקרוב יש לה שפם קטן. כמובן שלא כמו אצל גבר אבל בהסתכלות מקרוב כמו שאני בא לנשק אותה זה נראה לעין וקצת מפריע לי.
3.למרות שזה פחות מפריע לי- אבל יש לה גם שיערות בבית שחי. לא כמו אצל בנים, אבל שוב יחסית הרבה לאישה.
בנוגע לטיפוח המראה החיצוני: הבנתי שבעבר היא באמת הייתה יותר רזה מכיום. אבל כיום יש לה קרס די בולטת בבטן. היא עדיין לא ממש שמנה אבל גם רחוקה מלהיות רזה (כמו שהיא חושבת שהיא).
ניסיתי ממש בקטנה לרמוז לה על זה אבל המוזר הוא שהיא בכלל לא שמה לב לזה. למשל: היא חושבת שהיא רזה (ואפילו אמרה את זה בכל מיני הקשרים), למרות שהיא קצת מלאה (בעיקר בבטן).
*מצד אחד דברים אלה מפריעים לי ומצד שני אני לא רוצה לפגוע בה ולא רוצה שזה יפגע ביחסים בינינו. בא לי "לשים את הקלפים" על השולחן מבלי להלחיץ אותה ולפגוע בה.
אני אוהב אותה ומעוניין בלהמשיך את הקשר איתה. מצד שני זה דבר שקצת קשה להתעלם ממנו...
אשמח לשמוע עצות שלכם לגבי איך לומר לה מבלי לפגוע בה ועל איך להתמודד עם זה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי להדגיש כמה דברים בנושא
ערן16/04/2011אני רוצה להדגיש שזה אמנם מפריע לי אבל זה דבר זניח יחסית ועדיף שאני אתמקד בדברים הטובים שיש בה ובאהבה שיש בינינו. ולכן כתבתי כאן כדי להתייעץ איתכם אם כדאי בכלל לומר/לרמוז לה על זה או שעדיף "לדלג" על זה ולזרום. סה"כ אף אחד לא מושלם... יש לחברה שלי דימוי עצמי גבוה שזה כמובן דבר חיובי וחשוב לי לא לפגוע בה או לערער את הביטחון שיש לה.
חשבתי על זה קצת ונראה לי שהכי טוב לרמוז בצורה מאוד עדינה כדרך אגב, כאילו זה דבר מאוד משני שהיא לא צריכה להילחץ ממנו. מה שהיא תחליט לעשות זה עניינה וזה סה"כ הגוף שלה ואין צורך שהיא תשנה משהו בגללי (אני גם בכל זאת מאמין שהיא תעשה עם זה משהו בשביל עצמה).
מה אתם חושבים על העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל אסתטיקה וחוש הראייה
דורית כהן17/04/2011ערן יקר, אני מעריכה את התוספת שלך, שמעידה על רגישות ואינטליגנציה רגשית גבוהה.
לשמחתנו, שעירות היא אחד הדברים שיחסית קל לשנות - אמנם הטיפולים די כואבים ויקרים - אבל זה מסוג הדברים שניתן לצמצם אותם מאוד!
גם בטן - אם מתמידים בתרגילים מסויימים ניתן ממש להשטיח את הבטן ולחזק את השרירים.
מה שאני יכולה להציע הוא ליזום שיחה הדדית,שבה תבקש ממנה פידבק על הדברים שמפריעים לה אצלך (בוא נקווה שיש כאלה...), ואז תיווצר הזדמנות להגיד את הדברים שמפריעים לך.
וכאן נכנסת נקודה חשובה ביותר: מצד אחד חשוב שהיא תשמע ממך את הפידבק הזה. מצד שני עליך להשאיר לה את היישום ואת השינוי. זה חייב לבוא ממנה - המוטיבציה לטפל בדברים הללו.
חשוב גם שתביא בחשבון שיש גברים שלהם הדברים שציינת אינם מפריעים. כל אחד בנוי אחרת. אני מתרשמת שאצלך חוש הראיה מאוד דומיננטי ואולי כדאי שתציג זאת בפניה גם בתור סוג של בעייה אישית ("דרישת מערכת") שלך, שמשפיעה על ההימשכות שלך. זאת על מנת שהיא באמת לא תיקח זאת למקום שיש איזו בעייה איתה ועם ההופעה שלה , אלא דגש רב יותר על הצורך הייחודי שלך.
כמו שיש מישהו שבמיוחד "משוגע" לסדר וזוגתו נאלצת להיות יותר מסודרת מכפי שמתאים לה באופן טבעי...
אשמח לשמוע ממך לאן ואיך זה מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומהצד השני
ריקי19/04/2011חבר שלי אמר לי את זה בנטיות קטנות לפה ולשם ואני מאוד נעלבתי... אם הוא לא נמשך אליי. אז שיקפוץ אני לא מבינה איך אתם לא רואים את זה ככה. מה בהתחלת הקשר לא ראית את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריקי
מישהי19/04/2011התגובה שלך מובנת לגמרי...אבל לפעמים לא רואים דברים כאלו בתחילת הקשר כי אין קשר אינטימי....לדעתי ערן הגיב בצורה רגישה , יש גברים שבכלל לא חושבים על איך להגיד לבחורה או לפנות אליה ומורידים לה את הביטחון
אין ספק שלנשים מאוד קשה עם כל ההתמודדות הזו באופן כללי =להיות אישה מבחינה חיצונית זו עבודה במישרה חלקית עבור הרבה נשים שלא אוהבות את כל ההתעסקות הזאת, ואז שגבר בא ואומר להן תעשו משהו...זה מאוד יכול לפגוע או להציק או סתם לדכא.אבל יכול להיות שאם הוא אומר לה את זה בעדינות אז היא לא תקח את זה קשה.וכמובן זכותה לא לקבל את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)