מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייב עזרה.ליאור16/04/2011
אני בן 38, נשוי 10 שנים עם שני ילדים.
לאחרונה ולא רק אשתי אומרת לי שהיא לא מסוגלת עם העצבים שלי, כל דבר מעבן אותי,כל סיטואציה כמעט, הילדים וכ'
והיא לא יכולה להמשיך לחיות ככה יותר.
אני מבין אותה ומצדיק אותה, זה באמת לא קל לה ואני רוצה להשתנות, רוצה ללמוד לספור עד 10 כמו שאומרים.
זה יכול להיות על הילד שעשה משהו, זה יכול להיות עליה על שטות וכל דבר לא חשוב באמת ..
הזוגיות איתה מאוד חשובה לי כי אני אוהב אותה מכל הלב ולא רוצה לאבד אותה אבל מצד שני פשוט לא יכול להתגבר על זה ..
אני ממש אובד עצות כי היום זה היה נראה חמור מתמיד והיא אמרה שהיא לא תוכל לקבל את זה יותר.
אשמח לקבל כל הארה, הערה, עצה או כל דבר אחר ..
אני פה לשאלות ..
מאוד חשוב לי וזקוק לעזרתכם.
תודה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמה מסלולים אפשריים
דורית כהן16/04/2011ליאור היקר, ראשית - כל הכבוד שאתה פונה בעצמך לעזרה! זה מאוד נדיר! בדרך כלל הצד שסובל הוא זה שכותב כאן ושואל מה עושים...
לדעתי יש לך כמה מסלולים אפשריים:
הדבר הכי מהיר ופשוט הוא להגיע לפסיכיאטר (ע"י הפנייה של רופא המשפחה) ולקבל ממנו הכוונה - לטיפול נפשי ו/או תרופתי. יש כיום תרופות מאוד אפקטיביות ממשפחת הפרוזאק. המון אנשים לקוחים אותן, והן יוצרות רגיעה ומרגיעות את המתחים היומיומיים שאתה נתקל בהם.
יש גישה הטוענת שהתפרצויות עצבים וכעס אצל ג ב ר י ם זהו סוג של דכאון נפשי, וכי נכון לטפל בכך כמו בדכאון, (טיפול תרופתי על פי רוב) למרות שהסימפטומים נראים שונים לעומת מה שאנחנו מכירים כדכאון (מצב רוח ירוד, חוסר אנרגיות, חוסר שמחת חיים, קשיי תיאבון ושינה).
דרך אחרת היא להגיע לפסיכולוג (אפשר דרך הפנייה של רופא המשפחה בקופת החולים שלך לקבל ייעוץ מתמשך במחיר מסובסד מאוד), שיעשה לך אבחון, ויעבוד איתך על שינוי ההתנהגות - וכאן יש גישות שונות, כאשר נראה לי שהאפקטיבית ביותר כנגד התפרצויות היא הגישה הקוגניטיבית התנהגותית.
לפעמים כאשר אני יושבת עם שני בני הזוג מתברר שחלק גדול מן העצבים נובע מבעיות בעבודה, או מתסכול מתמשך בתחום המיני. אז חשוב לעשות גם בירור בתחומים אלו.
בשורה התחתונה - עליך לקחת אחריות על מה שקורה ולפנות לייעוץ מקצועי, ויפה שעה אחת קודם, כי לידיעתך - התפרצויות עצבים הן אחד הגורמים המרכזיים לשחיקה באהבה ובמשיכה המינית, ועל כן למשברי זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)