מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות חונקת מאודרבקה18/04/2011
שלום -אנחנו נשואים 6 שנים ולנו שתי בנות אחת בת 4 ואחת בת 2 וחצי רוב הזמן הבנות איתי לקחת לגן להחזיר מהגן גן שעשועים הצגות וכל היוצא בזה מקלחות ארוחת ערב ולמיטות ורוב מטלות הבית אני עושה ואני עובדת 8 שעות ביום במפעל יש לי בעיה מאוד מציקה אני נוסעת למשפחה שלי עם הבנות ובעלי מתחיל מתי את חוזרת ולמה להרבה זמן ולמה את עם חברות ולמה את יוצאת למסעדה אם האחיות שלך ולמה ולמה הוא רוצה שאני יהיה איתו כל הזמן כאילו אין מחר לא מרשה לי מכון כושר כי יש שם גברים להליכה הוא רוצה לבוא איתי{וזה יהיה דיבורים על הבית כל הזמן}אז אין שלווה גם בזמן הליכה מה עליי לעשות להתנהג אני לא רוצה להתגרש כי אנחנו אוהבים היינו בטיפול זוגי ובעלי החליט שהוא מבין יותר מהמטפלת ולכן החליט להפסיק לאחר 3 חודשים {הוא המבין הוא החכם הוא הכל בקיצור תודה מראש רבקקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות חונקת מאוד - תגובה
מוניקה הרשקוביץ20/04/2011רבקה יקרה,
נראה שבכל הקשור לניהול ותפעול הבית והמשפחה שלכם בעלך סומך עלייך לחלוטין, ולתחושתך, אף מעט יותר מידי...שהרי רוב הזמן הבנות באחריותך, כפי שפרטת בפנייתך. נוח לו ונעים לו שאת עושה וטורחת וכל עוד זה נעשה במסגרת הבית ולמען הבית שלכם, כאשר הוא יודע מה את עושה, היכן והוא יודע שאת עם הבנות, הוא רגוע והזמן שאת מקדישה לכך נראה לו נכון.
לעומת זאת, כאשר את עושה למענך ו/או למען משפחתך הגרעינית, כאשר הוא חש שהוא פחות שייך/קשור הוא כנראה חש שהוא "מאבד שליטה" על הנעשה והוא גם לא יודע מה קורה שם, בהיעדרו, זה "מטריף" אותו ולכן הוא שואל כ"כ הרבה. לכן, הוא מעוניין גם להצטרף אלייך למכון הכושר. הוא רוצה להיות חלק מ והוא רוצה לדעת מה, היכן ועם מי.
נראה שלבעלך יש צורך חזק בשליטה על המצב. הוא חייב לדעת וחייב להרגיש בעניינים.
בנוסף, אולי הוא לא סומך עלייך או על הקשר שלכם לחלוטין.
לכן, על-מנת להקל על עצמך, גם באחריות ובנטל וגם בתחושה, אני מציעה שתשבי איתו ותבחנו יחד דרכים בהן הוא לוקח על עצמו קצת אחריות ומטלות. כאשר הוא יהיה עסוק בתכנון ועשייה הוא יחוש יותר שייך, יותר חלק מ, יותר בשליטה. בנוסף, יוותר לו פחות זמן למחשבות על מה את עושה או היכן את וכמה זמן.
בנוסף, כדי להפחית את רמת החשש שלו, הציעי לו להצטרף אלייך למכון הכושר אולם תעמידי תנאי לפיו בחדר הכושר עוסקים אך ורק בכושר.
חדר הכושר, הדרך הלוך וחזור יכולים לספק לכם זמן איכות, יכולים להפחית מחששותיו ואולי כתוצאה מכך הוא ייתן לך יותר "אוויר".
בנוגע לטיפול הזוגי, שלושה חודשים הם לא זמן מספיק על-מנת להשיג תוצאות, אולם זהו בהחלט זמן מספיק על-מנת לדעת אם יש אופק לטיפול. אם את חשה כמוהו אולי כדי לנסות מטפל אחר או סוג אחר של "טיפול", כמו אימון לזוגיות או ייעוץ זוגי.
כדי שתהליך כזה יצליח שני בני-הזוג חייבים להיות מגויסים ומחויבים לחלוטין לתהליך וכמובן להרגיש שהם מאמינים לגמרי במטפל ושהמטפל יודע לאן הוא מוביל אותם ושזו הדרך הנכונה עבורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)