מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה אפשר להמשיך ככהסיגל20/04/2011
הי אני ובעלי נשואים כבר שנה וחצי כרגע אין ילדים. אני בחורה בעלת שמחת חיים תמיד קורנת ושמחה אוהבת את החיים, בעלי קצת מופנם. בזמן האחרון אני מרגישה שהוא די רחוק ממני הוא לא משתף אותי על כלום. איך עבר עליו בעבודה וכו' הוא חיי את החיים שלו כאילו הם שגרת חיים.. אני מאוד מכבדת את הרצונות שלו ואת הדברים שהוא אוהב לעשות אף פעם לא הגבלתי אותו בכלום.. אני מתחשבת ברצונות שלו למרות שלפעמים זה לא נראה לי.. כי אני חושבת שבכל מערכת יחסים צריך להיות חופשיות. אני מרגישה שאצלו זה כבר יותר מדי כאילו אין לו אישה הוא עושה מה שבא לו מבלי להתייעץ איתי... וכל דבר שאני עושה לא נראה לו והוא מתעצבן מעקם פרצוף, ומעליב. היו לנו המון שיחות, אני יותר נכון תמיד מדברת ואומרת לו שזה מפריע, תמיד חשוב לי להגיד מה שאני חושבת, הוא מבחינתו שומע וזהו.... אני מרגישה שמפעם לפעם זה יותר מרחיק אותי ממנו... ואני אומרת לו שיבוא יום ואני ישבר. יש לציין שהוא נורמלי ולא עצבני הוא בנאדם מקסים שאני אוהבת וככה הייתי רוצה שהוא יהיה תמיד, הוא כל הזמן מצליח להוריד לי את השמחת חיים שלי. ואני לא רוצה שזה יקרה. אני ממש כל הזמן במחשבות ולא יודעת מה לעשות. אני מבינה שלפעמים מקבלים קריזה אף בנאדם לא מושלם, אבל זה כבר כמעט כל יום ואני מרגישה שהוא נעלם לי.. אשמח אם תחזרי אלי חג שמח ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה אפשר להמשיך ככה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ20/04/2011סיגל יקרה,
אמנם הזוגיות מבוססת על ערכי ההכלה, ההתחשבות, מתן מרחב מחייה וכיבוד האחר, וכפי שאני מבינה מדברייך, ערכים אלה מתקיימים בקשר שלכם, אולם לא פחותים בחשיבותם הם ערכי ההדדיות, השותפות, השקיפות, השיתוף והפתיחות, הערכים אשר יוצרים, מחזקים ומעצימים את תחושת ה"ביחד", וערכים אלה לוקים בחסר בקשר שלכם.
נראה ש"עובר" על בעלך לאחרונה משהו לא טוב ומאחר והוא מופנם הוא מתקשה לשתף אותך. הוא מנסה להתמודד לבדו וכנראה לא בהצלחה יתרה מאחר וכפי שציינת, הוא "מקבל קריזה" יותר לאחרונה. הוא עצבני יותר, רגיש יותר ונראה כי הוא סובל.
אם את חשה שאינך מצליחה ל"הגיע" אל בעלך בשיחה "רגילה", יש מקום לבחון דרכים נוספות.
אחת הדרכים היא לנסות ל"געת" בו ב"מקום" בו את יודעת שחשוב לו ולנסות לרתום אותו לשיתוף ושותפות דרך "מקום" זה.
אפשרות נוספת היא לנסות לסביר לו שכדאי לו לשמור על ה"יחד" שלכם ולא להיות בודד בתוך ה"ביחד" ובכך, למעשה, לגרום גם לך להרגיש בודדה במערכה. נסי לברר "היכן" כואב ומה מציק לו ולהסביר לו שאת יכולה לעזור אם הוא רק יאפשר לך, ייפתח אלייך וישתף אותך, שהרי כוחם של השניים הוא תמיד גדול יותר.
גם אם לא תוכלי להיות לו לעזר במעשה כלשהו, תוכלי להציג זווית ראייה שונה, פתרונות נוספים וכמובן ולתמוך בו ולחזק אותו. חשוב שתצייני זאת בפניו, כדי שלא יקבל רושם מוטעה בנוגע לכוונותייך. שלא יחוש שאת לוחצת עליו, לא סומכת עליו או מנסה לפגוע במרחב שלו.
מהדברים שכתבת בפנייתך אני מקבלת תחושה שאתם אוהבים זה את זו וחשובים זה לזו. לאור זאת אני מאמינה שהזוגיות שלכם זקוקה לחיזוק ובעלך זקוק לתזכורת לכך שאתם למעשה יחד כזוג ולא כל אחד לעצמו בתוך איזושהי מסגרת.
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
מישהי22/04/2011אני לא מומחית לזוגיות אבל אני כן מומחית לצערי לאנשים שאוהבים להחמיץ פנים:)וכאלו שהורסים את שמחת החיים.
אלו אנשים שבד"כ קשה להם ולא מעריכים את האדם לצידם בגלל כל היופי והטוב..מה לעשות שקשה להם עם זה כי בזמן שהם סובלים- האדם השני צוהל ושמח...מה יכול להיות יותר גרוע?!
הדרך לשנות את המצב היא "לחנך מחדש"..
ז"א את ניסית כבר לדבר, ניסית כבר לשתף הוא לא מקשיב לך
אז למה שלא תעשי דברים למען עצמך?
לכי ללמוד, לכי תכירי חברות חדשות, מסגרות מעניינות, טיפול פסיכולוגי, עבודה חדשה אם אין לך?
תפתחי את עצמך והכח והאמונה שבך תגדל, תהיי את הכח לעצמך...ואל תתני לו לתת לך להרגיש שלא שווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)