מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידהליאן21/04/2011
שלום,
אני בת 25 . לאחרונה הייתי בקשר עם בחור מקסים היינו בקשר מזה כשנה כאשר במהלך התקופה נפרדנו לחודשיים ואז חזרנו (ביוזמתי).הבחור מאוד אהב אותי והעניק לי אהבה והייתה לו נתינה אין סופית כלפיי. כבר אחרי כחודשיים שהכרנו הוא דיבר איתי על כיוון של חתונה ואני איפושהוא לא יכולתי לחשוב על כך. בעיה נוספת שהתרחשה היא שאני אף פעם לא הבאתי אותו אליי הבייתה בגלל שיש ביננו המון הבדלים ,אחד מהם זה שאני אקדמאית והוא אפילו לא סיים תיכון. תמיד ציפו ממני להביא מישהו שמתאים לי מהבחינה הזו. לפני כחודש הוא נפרד ממני שכן הוא טען שהקשר לא מתקדם לשום מקום שבכל פעם שהוא מדבר על חתונה אני מתרחקת. מאז אני שבורה ומאוד מתגעגעת ומרגישה כאילו משהו בי חסר. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
חסויה21/04/2011הי,לדעתי אם את אוהבת אותו,כדאי להתקדם...תמיד אפשרי להשלים השכלה..לא משנה איזה גיל.ואהבה לא מוצאים כל יום!!תחשבי על זה.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכונות נדירות של אהבה מול השכלה
עדי בדיחי21/04/2011שלום ליאן,
את מתארת קשר מאוד טוב סה"כ, עם בחור שנתן לך מעצמו והקריב, אהב ללא סוף וראה אותך בהמשך חייו, כבר אחרי זמן קצר. את כנראה לא היית בשלב כזה, בוגר יותר, של החלטה וקבלת צעד כזה של התמסדות. הוא מאידך - היה בטוח בך. במקביל, כנראה חשוב לך מאוד לעשות רושם טוב על משפחתך, על הורייך ו"לספק להם את הסחורה", להתאים עצמך לכללים ולערכים שעליהם את גדלת. וזה מאוד מאוד מובן וטבעי שכך תעשי, כל עוד את לא ניזוקה מסיפוק הסחורה הזה.
וכאן הגיע החלק של מה את מפסידה כתוצאה מלספק לסביבה את הצרכים של הסביבה שאת כה מושפעת מהם. כנראה גם לך זה חשוב, ובכל זאת, סיום של בגרויות ואח"כ אקדמיה אלו דברים שניתן לשנות אותם, שניתן לעבוד עליהם, ואני משוכנעת שעם תכונות כה יפות של נתינה ואהבה מצד בן זוגך, הוא גם יסכים לשקול להשתנות בעיניין הזה או אפילו, אולי לו זה מאוד מאוד חשוב, והוא בכל מקרה מתכוון לעשות משהו עם זה.
אהבה, נתינה, הקרבה, אמון ומחויבות הן לא תכונות שנרכשות, נלמדות, שאפשר עם החיים להפוך אותן מלא פעילות לפעילות. זה משהו שיש שם בדם. אם אין לך, קשה מאוד ללמוד את זה, ובינתיים אתה ממשיך לפגוע בבני זוג. לעומת זאת- לימודים, השכלה, התקדמות ופיתוח אישי הם דברים שאך טבעי יקרו בלאו הכי, ועם עידוד שלך ודחיפה נכונה ופירגון מצידך - הוא גם יצליח. אני בפירוש ממליצה לך לחזור אליו, לשקול ברצינות עתיד ביחד (רק אם את מוכנה לזה ללא קשר אליו), ואם רק ההבדל הזה תיעתע בך עד כה -לדעתי הסיבה לא מספיק טובה לסיים קשר. לא מספיק מוצדקת.
באשר למשפחתך- לפי הבנתי הם כלל לא פגשו אותו. אולי, כשיכירו, וילמדו אותו, ויראו כמה הוא עושה לך טוב, אולי עם הזמן הם אפילו ירדו מהעיניין הזה, אבל עוד לא ניסית להפגיש ביניהם.
ולסיום, שווה לשקול האם לדבר איתו על איך הוא מפתח את עצמו בעתיד, האם מתכוון להשלים לימודים, מה התוכניות שלו בכל הקשור להשכלה, ובהמשך לפרנסה. זה יוכל להרגיע אותך ולהרגיש שלמה יותר.
בברכת הצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי
מישהי21/04/2011לדעתי....אהבה זה מצרך נדיר, ועם זאת...
מההודעה שלך לא היה נשמע שאת מתלהבת מהקשר,
אני בעד אהבה והכל אבל לדעתי כדאי לך לשאול את עצמך(אם לא להתייעץ בטיפול) האם באמת את אוהבת אותו והאם הוא מספק אותך...או שאת מרגישה את החוסר מבדידות ולבד, כי ככה זה אחרי פרידה ולא תמיד זה קשור לאהבה...לפחות לדעתי.
אני חושבת שאם הית מאוד נלהבת ממנו לא הית מהססת להתחתן איתו גם אחרי שבועיים, יש כאלו שעושים את זה וחיים שנים ביחד, אבל היה נשמע שההיסוסים שלך לא נגרמו רק מעיניין ההשכלה...אבל תקני אותי אם אני טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)