עצה דחופההה!!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה דחופההה!!!!
    ליבנת
    21/04/2011

אני בנישואים שניים +ילדה שכיום היא בת 17.5ולבעלי זה פרק א' ללא ילדים, ויש לנו 2 ילדים משותפים קטנים,הבת שלי לומדת בפנימיה בגלל שהיו לי איתה קשיים בהתנהגות ולבעלי גם היו בעיות איתה היא חוצפנית וחסרת גבולות ולאורך כל הדרך שלנו יחד היו לי בעיות איתה,בעלי ואני יחד 8שנים,עליות וירידות כל הזמן תמיד יש לנו ויכוחים עליה,היו כמה פעמים שהיא ישנה אצל אימי לכמה ימים אבל זה לא זה,יש לה חבר 8 חודשים שלא כ"כ מתאים לה מבחינתי אבל אין לי ברירה כדי שהיא תשתף אותי אני פתוחה איתה מה שקשור ליחסים אינטימים,הוא עוד לא היה אצלנו הם ניפרדו לכמה שבועות ועכשיו חזרו אמרתי לה שזה לא הזמן כרגע שיכנס והיא ביקשה את זה שבעלי ואני לא היינו בבית,אתמול חזרנו מחברים בעלי ואני הביתה עם הילדים והיא לא רצתה לבוא איתנו כי החבר היה צריך לאסוף אותה והיא אמרה שהוא יעלה רק לשתות משהו,כשהיינו אצל החברים היא התקשרה אליי ואמרה לי שהיא מוציאה שניצלים מהמקפיא כדי להכין לחבר אוכל אמרתי לה שזה לא מתאים כי אנחנו מגיעים תיכף הביתה,אחרי חצי שעה התקשרתי היא אמרה לי שהחבר למטה והיא תיכף יורדת אז הייתי יותר רגועה שהם תיכף יוצאים נישארו עוד אצל החברים התעכבנו אפילו,הגענו לחניון של הבית ואני רואה מהאוטו שיש אור מהמרפסת התפללתי לאלוהים שהיא לא בבית והיא סתם שכחה ובעלי אומר לי"אהה מה היא לא הלכה"אמרתי לו אני לא יודעת אז הוא אמר לי חסר שהחבר שלהה פה לא מתאים לי ועלהה לי הביתה עם פרצופים חבל על הזמן כמעט התפוצץץ מרוב עצבים,איך שאני פותחת את הדלת אלוהים ישמור כל הבית אורות וריח של טיגונים הבת שלי והחבר עומדים במטבח והיא מטגנת לו שניצל אמרתי לעצמי זה לא אמיתי מה שהיא עושה לי הילדה הזאת, ובעלי נכנס ישר לחדר של הבת הקטנה לשים אותה במיטה,ניגשתי אליו אמרתי לו שירגע והוא ענה לי אל תדליקי אותי לפני שאני אתכרע פה אמרתי לו שאני אדבר איתה שזה לא לעניין והוא ישר הלך לחדר סגר והלך לישון והחבר שלה ישב בסלון החלפנו כמהה מילים וווורמזתי לה בעיניים שאני ממש כועסת עליה רק אחרי עשרים דקותתתת הם הלכו אליו הוא גר לבד ,והיא ישנה אצלו עכשיו אני צריכה ייעוץץ האם בעלי יותר מידי מחמיר איתי ואיתתה?וגם העיניין שאמרתי לה שלא תכין עכשיו אוכל כי ידעתי כבר שיהיה לי סרטים מהבעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה דחופההה!!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצוב

מישהי
    22/04/2011

מאוד כואב לי לקרוא אמא שמדברת על הבת שלה בצורה כזו, בסה"כ נערה בגיל ההתבגרות שמחפשת חום ואהבה ואת תשומת הלב שלך..."התנהגות לא הולמת" זה למחנכות.
    נשמע שאת מפחדת לאבד את בעלך בגלל שלו "לא נוח איתה" וזו סצינה ישנה שסופה ידוע מראש, הרבה כאב ראש ,סודות וקורבן =הנערה המסכנה.ממש טלנובלה:)
    ברצינות,אני חושבת שקצת תתני לה יותר תשומת לב, קצת תפרגני לה ותהיי אמא עבורה...למה היא בכלל צריכה להיות בפנימייה כשיש לך עוד שתי ילדות בבית שמקבלות את כל האהבה והחום בזמן שהיא נזרקת?איך היא אמורה להרגיש?
    יכול להיות שיהיה מחיר לזה...אבל האם זה לא שווה את זה??היא לא פחות הילדה שלך מהשתיים האחרונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליבנת
    22/04/2011

זה לא ששמתי אותתה בפנימיה והיה לי הכי כיף בעולםם היא לא היתה הולכת לבית ספר ואם היא היתה הולכת אז יום כן ויום לא והעובדת סוציאלית המליצה לי לשלוח אותה ,ויש לציין שהפנימיה שבו היא נמצאת חבל על הזמן ממש כמו קיבוץ מנהל ,מורים מקסימים והיא ממש פורחת שם היו לה רגעי משבר כמו לכל אחד שהיא רצתה להיות בבית אבל בסה"כ היה לה טוב והנה אוטוטו מסיימת והיא לא רוצה שיגמרר,אבל היא גם ילדה שאם אני אומרת לה לא לעשות משהוא אז היא כן עושה ולא מעניין אותה מה יהיו ההשלכות הסיפור שלי ממש מורכב שאת אומרת שקשה לך לשמוע אמא שמדברת על הבת שלה ככה ,היא ילדה שהיתה דוחפת אותי כשהייתי בהריון באחותה ,מקללתת צועקת זורקת עליי דברים ואני יודעת שבעלי לא מת עליה ,קשה לי וכואב וכל הזמן שאנחנו מתווכחים על כל מה שקשור לגביה אז הוא זורק עליי את המשפט"דיי נמאס לי מהחיים האלה "נשבר לי"אבל כשהיא לא פה הכל ורוד נמאס לי גם מהפיצול שלו שהוא לא מנסה להבין אותי בדברים כאלו ואחרים תמיד אני צריכה ללכת אחריו ובדעותיו ןלא תמיד אני איתו אז הוא לא מדבר איתי שבועיים ,די נמאס לי הוא לא רוצה ללכת לייעוץ ואנחנו זוג שמסתדר אבל נמאס לי שהוא רואה את הבת שלי מחוץ למסגרת כל הזמן ,אני כבר לא יודעתת לאן זה יגיע ונראה לי שזה ייגמר בסוף כי אין לי כוחות להיות בינהם כל הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקט פיגמליון

דורית כהן
    22/04/2011

ליבנת היקרה, גם לי עצוב לשמוע על מערכת היחסים הטעונה עם הבת ועם בעלך.
    בולט לי מן הדברים שהוספת כאן שיש כל הזמן עימותים מסביבך, ובדיקת גבולות. כל אחד בודק את כל אחד ומוליך אותו עד לקצה.
    די ברור ממה שתיארת שהבת הגדולה שלך מלאה כעסים עלייך ועל בעלך, והיא עושה כאן פרובוקציות ומבחן - כמה היא יכולה למתוח את העצבים שלך ואת הגבולות שלך מבלי שתתפוצצי.
    ילדים בגיל ההתבגרות עושים זאת בכל מקרה, ובמקרה שלך - לאור היחס של בעלך - המבחן עוד יותר חמור וגורלי.
    נראה לי שלא יזיק לכם להגיע להדרכה הורית. יש כיום קורסים מצויינים של מכון אדלר המדריכים הורים איך לנהוג בילדים בגילאים שונים.
    מעבר לכך, את במצב כמעט בלתי אפשרי - נוטה מצד אל צד - את מרגישה שאת עלולה לאבד את בעלך או את הבת שלך באחד הפיצוצים.
    חשוב שתתרגלו קצת גמישות. להגיע איתה להבנות. לא יתכן שלא תהיה לה פינה משלה לשם היא יכולה להביא את החבר שלה ולהרגיש בבית. מצד שני - עליה לגלות התחשבות בכם. הניואנסים האלו דורשים גמישויות משני הצדדים במקום להיעמד על הרגליים האחוריות ולהגיד על כל דבר "לא!!!"
    עוד נקודה: אני חושבת שעלייך "לצבוע"בצבע אוהד יותר ואוהב יותר את הבת שלך. לחפש בה תכונות חיוביות, כשרונות, ולהחמיא לה בכל מצב אפשרי. נניח בסיפור השניצלים - היתה לה כוונה טובה להכין משהו טעים לחבר שלה. אם תתחילי לפרגן לה - ולא רק להיכנס בהולגעור בה, ובעלך ישמע אותך משבחת אותה ומוצאת בה דברים חיוביים - אולי גם היחס שלו ישתנה כלפיה. כי נדמה לי שכיום הוא רק שומע ממך את כל הצרות שהיא עשתה ועושה לך וזה צובע אותה באור מאוד שלילי בעיניו. יש לך משימה - להתחיל לשרטט אותה באור חיובי - בעיני עצמך ובעיני בעלך וילדייך הקטנים. אגב, יש לשיטה הזאת שם - נבואה המגשימה את עצמה או "אפקט פיגמליון". זו גישה שממש הוכיחה את עצמה בחינוך.
    אני מקווה שנתתי לך חומר למחשבה ומאחלת לך הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו