מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזה סוג טיפול מתאים?מישהי24/04/2011
שלום ד"ר דורית
כמו שכתבתי בעבר כאן אני בטיפול פסיכולוגי קליני בעקבות חרדה ודכאון קלים.עם בעיות קשב וריכוז וקשיים חברתיים.
מידי פעם ראיתי פה באינטרנט הצעות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי שלכאורה יותר מתאים לבעיות הללו.
אני אישית ניסיתי לפני הרבה שנים טיפול קוגנטיבי, אבל למשך שלושה חודשים וזה לא עזר לי.גם הייתה לי הסתייגות מהעבודה המאולצת עם שינוי מחשבות .
את הטיפול הנוכחי התחלתי לא מזמן ולמרות שיש כימיה נהדרת ואני מרוצה עדיין יש לי חשש שמא אולי אני אחפור שם כמו תמיד ולא ייצא מזה כלום.
מה דעתך? איך יודעים איזה טיפול פסיכולוגי (דגש על פסיכולוגי)מתאים והאם זרם מסוים יותר מתאים מאחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רק כימייה וכיף...
דורית כהן25/04/2011מישהי יקרה, לדעתי טיפול טוב אינו מתמצה בכימייה טובה עם המטפל. זה לא מספיק שנעים לך ואת מרגישה שמבינים אותך.
לדעתי טיפול אפקטיבי הוא טיפול שבו את מתעמתת עם עצמך, מבינה על עצמך דברים שלא ראית קודם, ומצליחה ליישם בהתנהגות שלך דברים חדשים שהחלטת עליהם במהלך הטיפול. כלומר מטפל טוב יהיה לא רק "מכיל" ומקבל אלא גם ישיר,מעמת אותך עם דברים שהוא רואה. אז לא תמיד זה יהיה רק נעים וכייפי.
לגבי הקצב - זה שונה מאדם לאדם וגם תלוי במידה רבה במטפל.
ברוב המקרים כאשר מדובר בטיפול אישי - המטרה הראשונה היא ליצור אמון עם המטפל, על מנת להיות מסוגלת להיחשף מבלי לחשוש. בניית האמון לוקחת זמן לפעמים, ועוברת "מבחנים" לאורך כל הטיפול, בצורות שונות.
גם בתוך הקטיגוריה של טיפול התנהגותי קוגניטיבי עליו דיברת, יש המון סגנונות, וכל מטפל יעשה זאת בצורה שמתאימה לו, או שיחשוב שמתאימה לך. אם פעם אחת היית אצל מטפל קוגניטיבי וזה לא עבד - יתכן מאד שאם תלכי למישהו אחר באותה שיטה - זה כן יהיה לך טוב ואפקטיבי.
אין מנוס אלא לנסות כמה מטפלים, על מנת לדעת שהגעת לאיש המקצוע שמתאים לך.
מקווה שקצת עזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)