תקשורת זוגית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקשורת זוגית
    ש
    25/04/2011

רציתי להתייעץ על תקשורת זוגית טובה.
    יש לי בן זוג (אנחנו חברים וכל אחד גר במקום אחר בארץ)
    לפני יומיים רבנו על כך שהצעתי משהו לגבי מפגש בינינו...כי הוא לא יכל להגיע אלי אני הצעתי לבוא אליו...והוא ישר התעצבן שאני צריכה לדרוש ממנו לבוא אליי ושאני לא צריכה להציע לבוא אליו ולעשות שמיניות באוויר, רוצה שאני אהיה אגואיסטית ושאכעס עליו שהוא לא מגיע אליו...
    בכל מקרה קראתי קצת את הספר על הביציות וגברים והבנתי שאם אני עושה שמיניות באוויר זה לא טוב.
    היום אחרי המריבה החלטתי שאני מסתכלת על עצמי, אני במקום הראשון ושאני אגיד מה שאני חושבת ולא אציע הצעות להיפגש- אם רוצה הוא יודע איפה למצוא אותי..
    אז הוא שלח לי בוקר טוב ושהתקשר אמרתי לו שאני הולכת לחברה וזה ישר הקפיץ אותו לטובה- איזה יופי ואני אתקשר בחמש...(זה משהו חדש- אף פעם לא אמר מתי יתקשר...)
    האם אני פועלת נכון? אילו עוד דברים אני יכולה לעשות כדי שהוא לא ירגיש לחץ ממני ומצד שני שאני לא אחשוב על כל מילה שיוצאת לי מהפה- האם זה יעצבן אותו או לא...?!
    אני באופן אישי לא אגואיסטית ולא חושבת על עצמי קודם, אני פשוט התנהגתי בטבעיות שאם אתה לא יכול לבוא אליי אני אבוא אלייך...פשוט הגיוני!
    איך אני יכולה ליישם נכון יותר - תקשורת זוגית נכונה?!
    תודה וחג שמח, ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת זוגית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדם נפרד בתוך מכלול של שניים

עדי בדיחי
    26/04/2011

שלום ש,

אני לא מאמינה שיש כללים וחוקים, אבל יתכן ובשורה התחתונה שלך את אומרת שברגע שאת מרפה את הלחץ והשליטה עליו- הוא נאות ומוכן להתקשר אלייך מיוזמתו ולהיות חופשי. לא הייתי קוראת לזה להיות ביצ'ית. הייתי קוראת לזה להיות "את", האדם שבך- האדם הנפרד שבך, מהזוגיות ומאידך לתת מרחב מחיה לצד השני.

לבני זוג קשה מאוד ההרגשה הזאת שתלויים בהם- חשבי על גודל האחריות הזאת, אם את רודפת אחרי הקשר, דואגת שתמיד תהיה תקשורת- הצד השני מרגיש לא פעם כלוא. ברגע שהראת ש"יש לך חיים" חוץ ממנו- הוא דווקא יזם מולך שיחה. הוא כנראה חש מאויים מההשקעה הרבה שלך מולו ואומר- תדאגי גם לעצמך! הוא משקף לך - תסתכלי גם עלייך בתוך מכלול הזוגיות,תראי לי שאת שווה את המאמצים שלי! וזה לדעתי הטיפ הכי חשוב. להפריד בין "לדאוג גם (!) לי" לבין "להיות ביצ'ית ולדאוג רק (!) לי".. זה בטח לא יביא לטוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו