מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיות בשליחותמוזגי28/04/2011
אנחנו בשליחות עם שתי בנות ומאז (למעלה משנה) אנחנו לא מצליחים להתגבר על הקשיים והמריבות ביננו למרות שנתנו לכך צ'אנס הרבה פעמים. המריבות הן בעיקר על רקע של חוסר פרגון, מריבות על רקע העבודה ותחושות מצדי שבעלי מתקשה לתת לי יחס של אהבה פרגון ואמפטיה. אני מרגישה מצידו התעללות רגשית שהגיעה לפני מס' חודשים לכך שגזרתי את שערותיי מרוב כעס תסכול ומרירות. לאחרונה רבנו מכיון שהוא השפיל אותי במלים לא יפות והעלבות ליד הבנות. לא יכולתי לסלוח לו על כך וזה היה הקש ששבר את גב הגמל. אני מרגישה שאני לא יכולה להיות איתו יותר בתנאים שנוצרו אך אני במלכוד כי אנו בחו"ל עם הבנות. הפסקתי ללכת לעבודה כי הוא "הבוס שלי" וגם ככה אנחנו לא מצליחים להתגבר על הפערים ביננו ואני ממש לא יודעת מה לעשות. אני רוצה לחזור לארץ אך זה יגמור את היחסים ביננו ונראה לי שאני כבר מוכנה לזה. נמאס לי להיות הצד הפגוע כל הזמן. מה לעשות? דיברתי איתו אינסוף פעמים על מה שקשה לי איתו וזה לא עוזר כל פעם המריבות מתחדשות סביב עניינים דומים הגורמים לי לחוסר בטחון עצמי, סוג של השפלה ותחושה של התעללות רגשית שלא מגיעה לי ולא מתאימה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהל כפול
עדי בדיחי29/04/2011שלום מוזגי,
כשכתבת על כך שהוא הבוס שלך והפסקת ללכת לעבודה- אז התחברו לי כמה דברים. את בטח יודעת או שמעת שלא טוב לעבוד עם משפחה, זה יוצר חיכוכים רבים הרבה פעמים, ומעבר לכך, לא טוב ולא בריא לזוגיות לעבוד יחד. יש זוגות שעושים את זה -כנראה בזהירות רבה ואולי אף עם הדרכה מתאימה בטיפול, אני לא יודעת איך זה אפשרי אחרת. אני יודעת שבזוגיות צריך קודם כל- מרחב. זה תנאי למחויבות ולביחד. נשמע מעט אבסורדי אבל ככה זה. ההתחככות הקבועה רוב שעות היום אחד עם השני, היא בעייתית מאוד לזוגיות. זה לא מאפשר "ביחד בריא", זה מאפשר "ביחד הרסני".
חשבי על כך שאת עובדת במקום אחד והוא במקום אחר- רוב השעות אתם לא יחד, חוזרים הביתה- לגעגוע, לתשוקה מסוימת להיות ביחד, לילדות.. זה נראה אחרת מאשר שאתם עובדים באותו מקום עבודה. מעבר לזה וחשוב מכך- הוא המנהל שלך. לא רק בעבודה. הוא המנהל שלך גם בחייך הפרטיים. לא סתם חשת חוסר שליטה מצד עצמך, התעללות מצידו- אני מצטערת להקביל זאת גם מול עינייך, אבל מנהל קשוח הוא מנהל קשוח- את העובדת שלו, כך גם התחושה שלך בבית. נסי להבין את ההקבלה, כי הוא לא באמת משחק שני תפקידים- בעל בגובה העיניים מחד ומנהל שאת כפופה אליו מנגד. את צריכה להבין שהבלבול הזה הוא מערער אתכם כזוג, ומערער אותך כאידבידואל. לא סתם את חשה כך! חשוב לי מאוד שתביני- התחושות שלך הן לגיטימיות קודם כל בגלל העיסוק המשותף.
לגבי כל היתר- אני חושבת שאת צריכה לאזור הרבה כוחות, אולי לצרף אלייך חברה טובה או מי שיש שם שתסמכי עליו מספיק- ולהשיג טיפול טוב, זוגי, ואם לא תצליחי לגייס אותו- מצאי איש מקצוע אפילו בשביל עצמך. כי המרחק מהארץ, הקשיים להיות שם, המורכבות עם הבעל - את זקוקה לאוזן קשבת.
לאחר שתעבדי ותפרקי שם את מה שאת חווה ביומיום- יהיה לך גם קל יותר ללמוד איך לגשת אליו ולנסות להוציא את המיטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)