מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל שעדיין מחומר לאמא שלורונית אשטמקר04/05/2011
בעלי בן 32 אב אוהב וכמובן בעל חם שאין כמוהו כמעט בכל התחומים.אני אוהבת אותו ומסתדרים ממש מצויין עד שאמא שלו כמובן מתקשרת או מגיעה לביקור ופה מתחיל תמיד מריבה ביני לבינו.הבעיה שלו כלומר שלי שכל דבר הוא מספר הוא לא מבין שיש גבול הוא לא מבין שדי תשמור קצת לעצמך.אני מנסה להבין את החיבור שהוא תמיד מגיע עם תשובות שהיא שואלת או שהיא אמא שלי היא צריכה לדעת
אפילו את הצבע לארון המטבח היא הייתה צריכה לבחור איתנו למרות שהייתי כל כך ברורה שאני לא רוצה אותה איתי
וכמובן שבעלי אמר אין לה מה לעשות והיא מאוד רוצה להגיע,אני בטוחה שהיא מרגישה שאני רוצה את השקט כי הסברתי לה כמה פעמים ובתגובה היא לא מתקשרת הרבה
איך שהוא מגיע מהעבודה ומתישבים סתם לדבר היא חייבת להתקשר ולשאול דברים
אפילו אם יש לה בעיה במחשב או סתם שאלה בעלי חייב לענות ולהתייצב
לבעלי יש עוד שני אחים והיחס ביהם איתה מאוד שונה.ביקשתי שוב ושוב מבעלי שהיה יותר סודי שיכבד אותי איך כמובן הוא אומר ברור ומעכשיו אני אפסיק איך תמיד יש משהו שצץ ושוב מעצבן
אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיך להסביר לו שזהו הוא צריך לשחרר?
אני לא מבינה אם אני מחמירה איתו או שזה טבעי מה שקורה אצלי בבית?אולי אני מקנאה בקשר שלהם?אני לא רוצה להגיע למצב שהיא מחליטה בשבילי כי היא כבר מחליטה וזה ממש מעצבן וכמובן בעלי לא רואה את זה
אני מפחדת שהמצב יגיע שבו אני מתייאשת ואורזת כי אני מאוד אוהבת אותו רק היא תמיד צריכה להיות באמצע
בבקשה תענו לי אני רוצה קצת שקט נפשי מימנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל שעדיין מחומר לאמא שלו - תגובה
מוניקה הרשקוביץ04/05/2011רונית יקרה,
נראה שערך המשפחתיות מדורג גבוה מאוד בסולם הערכים של בעלך. הדבר בא לידי ביטוי הן במשפחה אשר יצרתם יחד וכפי שציינת, "הוא אב אוהב ובעל חם מעין כמוהו", והן במשפחה הגרעינית שלו, בהתנהלותו מול אמו.
מאחר ולמשפחה יש חשיבות גדולה בעיניו והמשפחה תופסת מקום מכובד בחייו, בשנים בהם גדל, בגר והתפתח בבית-הוריו, נרקמה בינו ובין אמו מערכת יחסים קרובה, פתוחה, חמה ותומכת, כנראה יותר מאשר מערכת הקשרים בין חמתך לבין שני בניה האחרים. זה גם יכול להסביר את העובדה שהיא מתקשרת אליו כאשר היא זקוקה לעצה או עזרה, כנראה בתדירות גבוהה יותר מאשר לשני גיסייך.
עם השנים, ההתנהלות ביניהם, הפתיחות, השיתוף המלא, ההיוועצות לגבי דברים רבים והתמיכה ההדדית השתרשו וקבלו "מקום של קבע" במערכת היחסים המיוחדת שלהם. שניהם נהנים מכך ונראה ששניהם זקוקים לכך בחייהם.
אני מאמינה כי חמתך מוקירה את המשפחה אשר יצרתם יחד, היא בוודאי מאושרת שבנה מצא את השותפה לחיים הנכונה עבורו והקים עמה משפחה אוהבת, חמה ותומכת, ממש על-פי הערכים אשר היא הקנתה לבנה לאורך השנים. בנוסף, חמתך מעריכה פתיחות, כנות ושתוף והעובדה שהיא משתדלת להתקשר פחות, לאחר ששיתפת אותה בתחושותייך, מעידה על כך.
דבר נוסף שיכול להיות הוא, שהיא חוששת, שלא במודע, לאבד את "מקומה" ו"חשיבותה" בחיי בנה האהוב והקרוב ולכן היא "נלחמת", כדי לשמר את הקיים.
לאור זאת, נראה לי, שכדי ליצור את השקט הנפשי, לו את כה זקוקה, יהיה עלייך להמשיך ולדבר איתה בעניין הזה ולא עם בעלך. יהיה עלייך לרתום אותה להשגת מטרתך ולהמשיך ולסלול את הדרך אל ליבה, כך שהיא תתגייס למענך. עשי זאת בכבוד, מתוך קרבה ושותפות ויחד עם זאת, מ"מקום" נחוש והחלטי.
לאחר שאת לקחת החלטה, שתפי אותה, כדי שהיא תרגיש את השייכות והשיתוף, להם היא זקוקה וכדי שהיא תדע שההחלטה כבר נלקחה.
כאשר היא תרגיש שהיא חשובה לשניכם, כאשר היא תבין שדעותיה בעלות משקל (אך אינן קובעות) ושלעולם היא תתפוס מקום מכובד בחיי בעלך, היא תרפא, לאט לאט...וכאשר היא תרפא מעט גם בעלך ישחרר קצת.
עלייך להתאזר בסבלנות ולהתוות את דרכך בהתמדה ובעקביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)