מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר דראמטי ומפתיע מאד...לינוי06/05/2011
אני וחברי בני 50 נמצאים בזוגיות מזה 6 שנים, פרק ב' של כל אחד מאיתנו. לאחרונה קיבלתי הצעת נישואין והתחלנו בהכנות לקראת השינוי: מגורים משותפים מחוץ לעיר מגורינו, אני עזבתי עבודה יציבה בעיר לצורך השינוי, הוא בעל עסק, וחשבנו להסתמך על העסק שלו. חודש לפני החתונה, הודיע לי על פרידה, בטענה שאני בוגדת בו. הביא ניירות המעידים על משלוח אימיילים וSMS מזוייפים. תחילה לא ידעתי במי לחשוד ולאט לאט מתבהר לי שהוא זה שזייף. אני מניחה שהיה לו חשד והוא ניסה לדחוק אותי להודות במעשה שלא היה. הדבר פגע בי עמוקות, הוא אינו מוכן להודות במעשה, לא אלאה במילים, אך יש לי חשד מבוסס שהוא עשה זאת. קשה לי מאד להשלים עם הפרידה ולכן אני מנסה לתת לו הזדמנות להסביר. כאן אני נתקלת בדילמה גדולה מאד, התנהגותו מאד מוזרה וחריגה (הוא חולה פרקינסון, עבר ניתוח אלקטרודות מקבל טיפול תרופתי- אזילקט) ואתאר אותה להלן:
הוא מזיע המון, לחוץ, הולך ממקום למקום, ברגע אחד מבקש לחזור מחבק ומנשק, ברגע אחר כך מבקש להפרד, בעיקבות מצבו הנפשי לטענתו (קושר את מצבו הנפשי לפרידה). לא מצליח להרדם בלילות טרם הפרידה, שותה לעיתים משקאות אלכוהוליים על מנת להרדם.
אני מבולבלת מאד, עד כה מערכת היחסים הייתה תקינה וטובה (לשנינו ילדים,מעל גיל 20 גם שם הכל בסדר), פתאום חל שינוי סביב התקף קנאה, או חשש מנישואין, או חשש מהשלכות כלכליות. קשה לי להחליט האם לתמוך בו בשלב מוזר זה, וקשה לי להבין אותו. או שמה הוא מחפש תירוץ לפרידתו.
אשמח לתשובה בהקדם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מדי צעדים דראסטיים לקראת שינוי
דורית כהן08/05/2011לינוי יקרה, סליחה על העיכוב בתשובה.
מן הדברים המיוחדים שתיארת כאן, בולטת לי עובדה אחת - שעמדתם לעשות שינוי גדול מדי בסך הכל. זה לא היה רק להתחתן. זה היה גם לעבור ליישוב אחר ולדירה אחרת, זה היה בשבילך לעזוב מקום עבודה ולהסתמך עליו כלכלית. נדמה לי שאלו יותר מדי דברים בבת אחת - כאשר האחריות הרבה ביותר היא עליו, ובכל אותו זמן - יש את ההשפעה של המחלה הזאת, שאי אפשר להירפא ממנה, רק להקל על הסימפטומים.
אז אם נסכים כאן שיש עליו המון לחץ, (גם בלי המחלה) לא פלא שהוא קצת "התהפך" ונבהל ולקח אחורנית.
מצד שני הקשר הוא כן טוב, ולכן הוא מתנדנד הלוך ושוב.
אולי היה עדיף לא לעשות כל כך הרבה צעדים גורליים. למסד את הקשר בהדרגה.
אני חושבת שחשוב שהוא יגיע לייעוץ פסיכולוגי - לבד, אולי, כדי שיוכל להתייעץ על מצבו ולהחליט מה יעשה לו טוב ומה יזיק לו מבחינת הצעדים המשמעותיים האלו העומדים בפניו.
אני לא הייתי חותכת למרות כל הקושי לעמוד מול האפשרות שהוא זה שזייף את מיילים והסמסים. אין לי מושג למה נזקק למשהו כה קיצוני, אבל צעד כזה מעיד עד כמה היה נואש לעצור מהר את תהליך השינוי הדראסטי הזה.
האם יש אפשרות להקים מחדש את הקשר תוך הורדת השינויים הדראסטיים? אולי כדאי לך למצוא דרך להציע לו להחזיר את הגלגל אחורה, להוריד את תאריך הנישואים, להישאר בעבודה שלך, ולחזור להיות זוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא המלצתך
לינוי09/05/2011תודה רבה על תגובתך
בנתיים לאחר קשיים רבים הגענו למצב בו אנו יכולים להקשיב האחד לשני תוך כדי השיחות הצעתי להבדק במכונת אמת כדי להוכיח שלא בגדתי.
הוא הסכים לכך
אין ספק שחוסר האמון הגיע לשפל אך אם תוצאת הבדיקה תטהר ותתקן את שקרה אני מוכנה לעשות זאת למרות שאני מרגישה נורא מהמצב איליו הגענו.
מה דעתך האם הבדיקה אכן תפתור את מצב חוסר האמון שנוצר ומה מהמנות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא המלצתך - תגובה
דורית כהן10/05/2011לינוי היקרה, אינני מתמצאת בתחום זה של מכונת אמת.
אני תוהה האם יש הסבר אחר למיילים הללו. האם יש מישהו ברקע שלו שמתנגד לזוגיות שלכם?
נדמה לי שאם נוצר המצב בו את הצעת בדיקה במכונת אמת והוא הסכים - אל תרדי מזה ביוזמתך עכשו. אם בהמשך הוא יציע שזה מיותר - כדאי לזרום עם זה.
אבל בעיקר חשוב להיות רגישה לא לערוך עכשו יותר מדי שינויים בחיים של שניכם, כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת.
מאחלת לך המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)