מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דורית זקוקה לעצתךמורן09/05/2011
היי דורית ,
חוזרת עליך שוב כעבור שנה וקצת.
אני בת 25 ובן זוגי בן 29 יוצאים למעלה מ10 שנים (כן כן גדלנו ביחד)
לקח לו המון זמן להציע לי נישואים וסוף סוף בפברואר האחרון זה קרה .
הוחלט על ידי שנינו להקים חתונה בקיץ השנה בחודש אוגוסט.
לפני כחודש החלו ההכנות והתרוצצויות לארגון החתונה ולהפתעתי אני מגלה שאין לו שום עניין לראות אנשי מקצוע ,לקבל החלטות ובטח שלא לסגור כלום ומבחינתו כמה שאפשר לדחות מברוך .ואז לקחתי את המושכחות לידיים והחלטתי להניח לו וקיוויתי ושאולי בהמשך הוא יצטרף עפ"י הזמן והנוחיות שלו
התחלתי בהכנות ונאלצתי לקבוע עם ספקים לבד וכמובן להמציא תירוץ בדרך לכך שהחתן לא הגיע.
מעבר לכך כשאני באה לשתף אותו איך היה ומה העלויות תמיד מתפוצץ ריב גדול וברוב הפעמים אני מרגישה שהבן אדם פשוט לא רוצה להתחתן.
כל פעם שאני מעלה את נושאי הסידורים לחתונה הוא מתחמק בתירוצים ילדותיים.
וגם כשהוא מתערב פעם במיליון שנה הוא אומר דברים הכי לא הגונים.בעולם
אני מסתובבת בתחושה מגעילה וחוששת לעלות את המילה חתונה בבית מחשש לעורר ריב נוסף.
ניסיתי לשוחח איתו מספר פעמים ובכל פעם הוא אמר משבוע הבא אני נכנס לזה מאז ועד כתיבת האיימיל הזה עבור מספר חודשים ושום התעניינות מצידו.
התחושה הזאת גורמת לי לתהות איך יראו חיינו המשותפים בתור זוג נשוי?
אדגיש שאני לא במצב שאני פוחדת לבטל הכל, חשוב לי לעשות בחירות נכונות לפני הכניסה לחופה.
מה עליי לעשות?
האם עליי לבטל את ההכנות ?
מה הסיבה להתנהגויות האלו ?
אודה לעצתך הנאמנה שמלווה אותי מספר שנים.
מורן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהל שיחה מתוכננת - לא ספונטנית.
דורית כהן10/05/2011מורן יקרה, ברוכה החוזרת!
מה שת מתארת אכן נראה לא טוב! הוא לא עומד מאחורי ההחלטה, מבטיח לך מעורבות ולא מקיים.
מצד שני - עד כמה ניסית לטפל בבעייה בצורה רצינית?
כוונתי לבקש ממנו לשוחח על הבעייה - שיחה רצינית.
כאשר אני כותבת שיחה רצינית אני מתכוונת לשיחה שמתכננים מראש וקובעים אותה בשעה מסויימת מוסכמת.
להבדיל מ"שיחה" ספונטאנית שמתפתחת מתוך אירוע או ויכוח שקורה בשטח, ובה יש להניח שמתנפלים אחד על השני כי מצטברים תסכולים וכעסים. זו שיחה שעלולה להיות מסוכנת וודאי שלא יעילה בפתרון הבעייה.
אז אם זה לא נעשה - הזמיני אותו לשיחת נפש - בידקי איתו מתי נוח לו - מתי הוא פנוי ויכול להקדיש לכך זמן ותשומת לב.
ואז חשוב שתציפי את המחשבות שלך והדאגות שלך ונסי לשאול אותו איך הוא מרגיש לגבי הצעד עליו החלטתם.
יכול להיות שהוא הרגיש שיש עליו לחץ להתחתן, ונוצרה אצלו תרעומת על כך.
יכול להיות שהוא הרגיש שאם לא יציע לך נישואים - את תעזבי אותו ואת זה הוא לא רצה, אבל עדיין לא מתאים לו להתחתן. ובמצב כזה - הוא לא באמת עומד מאחורי ההצעה אלא מרגיש ממולכד.
חשוב שתצליחו לנהל שיחה טובה - אולי לא קלה - אבל אמיתית וישירה. ולהביא בחשבון שאחת התוצאות של השיחה יכולה להיות החלטה על ביטול / דחייה של החתונה. אבל חשוב לא להמשיך ביניכם באווירה שנוצרה מבלי לטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית, המון תודה על תשובתך המהירה!
מורן10/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)