מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן של אמא... מה עושים?שירי01/05/2007
אני נמצאת בזוגיות כשנה.
עברתי לגור איתו לפני כמה חודשים. בחור מקסים וטוב לנו ביחד. הוא גר רחוב ליד הוריו, ושאר משפחתו גרים בסמוך. לרוב, אנחנו הולכים לארוחות אצלהם. ובכלל נמצאים בקרבתם הרבה.
בהתחלה זה לא הפריע לי. אבל לאט לאט התחלתי לקלוט סימני "הבן של אמא" - אמא שלו היא אשה מאוד דומיננטית ודעתנית אשר צריכה שהכל יהיה בדרך שלה , וכמובן שרק דעתה נחשבת. ולמרות שהוא מודע לזה (ואף הזהיר אותי מכך בתחילת הקשר), נראה שהוא לא רוצה או לא יכול לעמוד מולה.
לי זה התחיל מאוד להפריע כאשר הזוגיות נהיתה יותר רצינית - וזה נורא מציק לי המחשבה שאם נרצה למסד את הקשר יום אחד, אז האשה הזאת תהיה מעורבת בכל היבט בחיים שלנו.
אני מאוד אוהבת את בן זוגי, ואני לא רוצה לדבר איתו על זה -כי זה רק יחמיר את המצב (כי כמו שאמרתי, הוא מודע לכך שאמו אשה קשה, אך עם זאת הוא תמיד ילך להתייעץ איתה ולקבל את דעתה לגבי כל צעד).
חשבתי שאם אני אצליח להיות הדמות השולטת בחייו, אז הוא ינסה לקחת חופש מאמו - אך אני לא יודעת איך לעשת את זה.
ובכלל מה כדאי לעשות במצב כזה?!
בבקשה תייעצו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי במצב שלך...
רותי03/05/2007התחתנתי עם בעלי לאחר שנים שיצאנו יחד, ותמיד הוא היה הילד של אמא. תאמיני לי שהיה לי מאוד קשה אך לאחר הנישואין, בערך לאחר שנתיים, הדברים השתנו. היום אני נשואה כ-8 שנים, יש לו 2 ילדים ובעלי איתי לגמרי.
ברגע שנולדו הילדים הוא לבד הבין שאני והוא יחידה אחת, ואמו שאותה הוא מאוד אוהב כבודה במקומה מונח.
היום, אני בקשר מעולה עם אימו והכל הסתדר לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רותי
שירי04/05/2007רותי, תודה רבה לך על התגובה והתמיכה.
את האמת, זה שכתבתי את מה שהרגשתי בפנים (וראיתי את הכל מהצד) גרם לי ליראות את הכל בפרופורציהץ והיום אני מרגישה יותר בטוחה בעצמי.
אני מקוה שגם אצלי הכל יסתדר.
שוב תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדנא לצמיחה אישית
דורית כהן02/05/2007שירי יקרה,
תהליך ההיפרדות מדמות האם הוא ממושך ואיטי, אלא אם קורית התפכחות פתאומית. המחשבה שלך לתפוס את מקומה של האמא אצלו, היא תיקון על תיקון, לדעתי, כי זה לא מצב בריא עכשו שהוא כל כך נתון למרותה, וזה לא יהיה בריא לשניכם, בהמשך, אם הוא יהיה נתון למרותך.
לדעתי עליו לעבור איזה תהליך משחרר מואץ, שבעזרתו הוא ירגיש שיש לו דעה משלו, שהוא עומד על רגליו הוא. זה יכול לקרות למשל ע"י השתתפות בסדנא לצמיחה אישית, ויש כאלו רבות. אני מכירה מנסיוני האישי את סדנת הפורום של לנדמרק ומאוד ממליצה עליה. אני מציעה ששניכם תלכו יחד לסדנא, ומאמינה שתוכלו להפיק ממנה תועלת רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... הבן של אמא
שירי02/05/2007שלום דורית,
אני מאוד מודה לך על תשובתך.
המלצתך היתה לפנות לסדנת צמיחה אישית על מנת שהוא יעבור תהליך התפכחת וירגיש שיש לו דעה משלו. אפשר לומר שהוא בחור עם הרבה ביטחון עצמי ודעות מוצקות משלו (הוא מצליח בעבודה ויודע להתנהג בחברה, אך איכשהוא אמו שולטת על המשפחה כולה, וזה כולל אותו).
אך האם זה הפתרון היחיד? אני מכירה את עצמי ויודעת שלא אוכל לדבר איתו על דבר שכזה ובמיוחד לא להציע על סדנה!
האם אין ולו דבר קטן או צעד ראשון לקראת פתרון שאני אוכל ליישם בעצמי?
או האם יש אפשרות שרק אני אשתתף בסדנה?
תודה רבה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי את גישתך
דורית כהן05/05/2007היי שירי, פספסתי את תגובתך ולכן האחור בתשובתי.
אני חושבת שרצונך לפעול באופן עצמאי, ליישם בעצמך, כמו שאת כותבת - זו גישה מאוד אחראית ובוגרת. הרבה אחרים מאשימים את השני בדברים ומעדיפים לחכות שהוא ישתנה, ואילו את שואלת אם יש משהו שאת יכולה לעשות.
לדעתי, את יכולה להפיק המון תועלת מסדנא כזאת, ורוב האנשים עושים אותה בנפרד מבן הזוג, כיוון שזו סדנא לצמיחה אישית, אין בה הדגש על זוגיות, אם כי יחסים, קירבה, ונושאים קשורים אחרים נדונים שם בהרחבה.
אני מניחה שאם את תלכי לבדך, יקרו שני דברים אולי:
יתכן שלאחר מכן את תיראי את ה"בעייה" כפי שאת תיארת אותה במכתב הראשון בצורה אחרת. יתכן אפילו שלא תיראי בה בעייה כלל, אלא תיראי בה קשר איכפתי וחזר בין בן זוגך לאימו, תיראי בה את האפשרות שבן זוגך הוא אדם שיוצר קשרים עמוקים ואיכפתיים עם מי שקרוב אליו...
דבר נוסף שקורה בהרבה מקרים הוא שהאנשים הכי קרובים לך מעוניינים אף הם לעבור את הסדנא כי מסקרן אותם מה שעבר עלייך, או כי הם רואים את ההשפעה עלייך ורוצים אותה גם הם, אז יתכן שבן זוגך ירצה לעשות את הסדנא אחריך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי05/05/2007דורית, תודה רבה על העידוד!
זה מאוד חיזק אותי ואני בהחלט אנסה ללכת בעצמי לסדנה (אולי אפילו אשכנע חברה להצטרף).
שוב, המון תודות על העידוד והחיזוק - זה מאוד עזר לי.
ואני כבר מרגישה הרבה יותר טוב רק כי כתבתי את מה שישב לי בגרון.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)